Munka nélkül terhesen mi jár és mi nem?
Nem vagyok otthon a témában, mert sosem vettem igénybe semmiféle segélyt vagy hasonlót. Most sem vagyunk rászorulva, de úgy hozta az élet, hogy három hónapja otthagytam a munkahelyem és azóta nem találok másikat (kis településen élünk és itt nem nagyon van munka, a közeli nagyobb városokban meg az a gond, hogy be kellene járnom dolgozni, azt meg egy cég sem nagyon akarja fizetni), bár a férjemnek közös vállalkozása van az anyjával, de az anyós nem akarja, hogy oda menjek dolgozni. De ez egy másik sztori....
Szóval a lényeg, hogy magam után fizetem havonta a TB-t is és pár napja pozitív lett a teszt. Még orvosnál nem voltam, de a napokban fogok menni. Szóval a lényeg, hogy így, hogy nincs munkám és nyilván terhesen nem is fogok találni, meg nem is akarok így keresni mert nem látom értelmét, mi fog járni ha megszuletik a baba? És van jelentősége annak, hogy a férjem vállalkozó? Mert gondolom a családi járni fog, de hogy gyes vagy gyed vagy mi az ami jár még, azt nem tudom. Szóval ha valaki jobban otthon van a témában, tudna segíteni?
Kicsit hasonló helyzetben vagyok, csak még 1,5 hónapja munka nélkül, 4. hétben.
Én még próbálok munkát szerezni, hogy GYED is járjon. Nem tudom, mi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!