Terhesen munka nélkül?

Figyelt kérdés

Évek óta próbálkoztunk a babával sikertelenül. Pajzsmirigy, PCOS, IR betegsegem van, amirol tudok.

Több mint 3 éve dolgoztam egy cégnél, majd beadtam a felmondásomat, egy ideje problémák voltak, létszámcsökkentések..stbstb.

Ez idő alatt kiderült, hogy babát várok! Öröm, boldogság, DE, most hogyan tovább, jelenleg 10 hetes terhes vagyok, munka nélkül. Hogyan fogunk megélni?!

Gondolom esélytelen, hogy felvegyenek dolgozni akárhova is. A párom nem keres eleget. Nem gondoltuk, hogy pont most jönne össze a baba.

Több évi munka után, ha valaki pont szülés ideje alatt nincs biztosítva már nem jár “semmi”?

Milyen lehetőségeink vannak?

2019. dec. 7. 09:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Ha a szülés előtti hetekre időzíted a munkanélkülit, akkor minimálbér után kaphatsz CSED-et, GYED-et. Nem olyan nagy összeg, de több, mint a GYES. A gyerek fél évesen mehet bölcsibe, te meg dolgozni.
2019. dec. 7. 09:51
 2/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem kirúgtak, TE mondtál fel! Felnőtt ember vagy, viseled a döntésed következményeit.

Az első megírta az adminisztratív részét.

2019. dec. 7. 10:46
 3/17 babyboom567 ***** válasza:
54%

Mondjuk ha én évekig próbálkoznék, tuti inkább éheznék, de nem adnám a gyereket bölcsibe fél évesen.

A kérdés szerintem abból áll,hogy szülésig miből fogtok megélni, mert terhesen senki sem fog alkalmazni, de próbálkozhatsz.Ha a szülés időpontjára időzíted az álláskeresésit, akkor fogsz kapni csedet-gyedet minimálbér után.De a gyerek fél éves korától apa is igénybe veheti a gyedet, csak akkor fizetni kell magad után a tbt.

2019. dec. 7. 10:47
 4/17 anonim ***** válasza:
51%
Meg hát ugye a mai világban hisztiből sem mondunk fel, míg nincs másik munka kilátásban...
2019. dec. 7. 11:02
 5/17 anonim ***** válasza:
32%
Az álláskeresési járadék igénylésének idejével tudsz variálni, hogy a szüléskor is folyósítsák éppen, más lehetőséged nincsen. Elhiszem, hogy problémák vannak/voltak Nálad és nehezen jön össze, de ha az embernek nincsen elegendő bevétele a felelős gyermekvállaláshoz, akkor felfüggeszti a próbálkozást, ha felmondani tervez, pláne ha már munkanélküli, pcos, ir ide vagy oda, mert azt a gyereket el is kell tartani, ha nehezen is jött össze. Más lehetőség nemigen akad, ráadásul, ha kitolod az álláskeresési támogatást, hosszú hónapokig bevétel nélkül maradsz és tarthat el mindkettőtöket egyedül a párod már most, mert terhesen semmilyen egyéb támogatás nem jár, ha az egyetlent amire jogosult lennél egyelőre nem igényelheted, hogy később ne maradj ellátás nélkül. Eső után köpönyeg, most már ebből kell főzni, adott a helyzet. Próbálj legalább valami alkalmi munkát keríteni, vagy napi bejelentésest, ha az állapotod engedi, mert ha állandóra fel nem is vesznek és csed/gyed szempontjából nem számít, legalább fizetésed lesz még pár hónapig, amíg dolgozni bírsz, akad majd mire költeni.
2019. dec. 7. 11:10
 6/17 anonim ***** válasza:
44%

Hát ez tényleg rosszul jött ki. De a lényeg h most végre babát vársz.

Fent már leírták h hogy tudod ezt egy kicsit jobban megoldani anyagiakban.

A rosszindulatú hozzászólásokkal meg ne törődj. Ha még ott dolgoznál és kiíratnád magad tpre, akkor azért kapnád az oltásokat 😉

Más szemében a szálkát is😂

Boldog babavárást

2019. dec. 7. 12:35
 7/17 anonim ***** válasza:
36%
Most hú de nagyon le leszek pontozva, de nekem anno pont terhesen zárt be a munkahelyem. Amilyen gyorsan csak tudtam kerestem új helyet, rövid próbaidővel. Onnan mentem szülni. Jól eltitkoltam, bő ruhákkal,meg ott nem ismert még senki. Persze nagyon nem örültek, de pont nem érdekelt. Velem se volt fair, hogy akkor szűnik meg a vállalkozás ahol dolgozom amikor terhes vagyok.
2019. dec. 7. 15:20
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Igen, hiába dolgoztál több évet, ha a szüléskor nem vagy biztosított, nem kár semmi. Illetve de igen, jár. Családi pótlék, gyes, és az apa kérje a 10e adókedvezményt. Ez ~50eFt, nem egy hatalmas összeg, de több mint a semmi. Illetve az apuka is elmehet a gyerek hat hónapos korától gyed-re, és akkor a fizetésén felül megkapja a gyed-et. A baba fél vagy egy éves korától pedig mehetsz dolgozni, ha kevés lesz a pénz.
2019. dec. 7. 18:16
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen én is kicsit igazságtalannak érzem, főleg ha valaki tényleg éveken át dolgozott és pont ha ilyenkor nem jön össze a munka, akkor már nem jár a több támogatás.

Köszönöm annak aki adott tippeket.

Szép estét mindenkinek!

2019. dec. 7. 19:37
 10/17 anonim ***** válasza:
62%
Nézd, a Te helyzetedben pont nincs semmi "igazságtalan". Felmondtál, nem elküldtek és nem is szűnt meg a munkahelyed, azért meg már hadd ne a volt munkáltatód, avagy a rendszer legyen a hibás, hogy miután elbúcsúztál tőlük saját elhatározásodból, utána lettél terhes. Ha valaki elszámolta magát itt, az Te vagy, igazán nincsen semmi okod rá, hogy bárki mást okolj a saját rossz döntésed miatt.
2019. dec. 7. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!