Terhesen munka nélkül?
Évek óta próbálkoztunk a babával sikertelenül. Pajzsmirigy, PCOS, IR betegsegem van, amirol tudok.
Több mint 3 éve dolgoztam egy cégnél, majd beadtam a felmondásomat, egy ideje problémák voltak, létszámcsökkentések..stbstb.
Ez idő alatt kiderült, hogy babát várok! Öröm, boldogság, DE, most hogyan tovább, jelenleg 10 hetes terhes vagyok, munka nélkül. Hogyan fogunk megélni?!
Gondolom esélytelen, hogy felvegyenek dolgozni akárhova is. A párom nem keres eleget. Nem gondoltuk, hogy pont most jönne össze a baba.
Több évi munka után, ha valaki pont szülés ideje alatt nincs biztosítva már nem jár “semmi”?
Milyen lehetőségeink vannak?
Nem kirúgtak, TE mondtál fel! Felnőtt ember vagy, viseled a döntésed következményeit.
Az első megírta az adminisztratív részét.
Mondjuk ha én évekig próbálkoznék, tuti inkább éheznék, de nem adnám a gyereket bölcsibe fél évesen.
A kérdés szerintem abból áll,hogy szülésig miből fogtok megélni, mert terhesen senki sem fog alkalmazni, de próbálkozhatsz.Ha a szülés időpontjára időzíted az álláskeresésit, akkor fogsz kapni csedet-gyedet minimálbér után.De a gyerek fél éves korától apa is igénybe veheti a gyedet, csak akkor fizetni kell magad után a tbt.
Hát ez tényleg rosszul jött ki. De a lényeg h most végre babát vársz.
Fent már leírták h hogy tudod ezt egy kicsit jobban megoldani anyagiakban.
A rosszindulatú hozzászólásokkal meg ne törődj. Ha még ott dolgoznál és kiíratnád magad tpre, akkor azért kapnád az oltásokat 😉
Más szemében a szálkát is😂
Boldog babavárást
Köszönöm a válaszokat!
Igen én is kicsit igazságtalannak érzem, főleg ha valaki tényleg éveken át dolgozott és pont ha ilyenkor nem jön össze a munka, akkor már nem jár a több támogatás.
Köszönöm annak aki adott tippeket.
Szép estét mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!