Bemehetek az OEP-hez emiatt érdeklődni?
Figyelt kérdés
Mivel várandós vagyok és azonnalival felmondtak a munkahelyemen, mert próbaidős voltam így nem tudom milyen ellátásokra lennék jogosult. Az OEP foglalkozik ezekkel? A honlapukon nem találtam információt a támogatásokról. A papírokat még nem írtam alá, mert még nem készültek el. Úgy tudom felmondástól számított 45 napig vagyok eü biztosított. Viszont még sok vizsgálat vár rám így fontos lenne, hogy biztosított legyek. Aki volt esetleg ilyen helyzetben tudna nekem segíteni ebben?2019. nov. 23. 10:48
1/6 anonim válasza:
Csekket kell kérned és havonta tudod magadnak fizetni a tb-t.
Ha megszületett a baba kaphatsz egyszeri anyasági támogatást és GYES-t három éves koráig. Ha a férjed dolgozik elmehet a baba fél éves korától GYED- re.
2/6 anonim válasza:
Semmire. Max munkanélküli járadékot kaphatsz, ha meg volt az ehhez szükséges munkaviszonoyod. Az oep nem foglalkozik ezzel, oda hiába mész be.
3/6 anonim válasza:
EBH-hoz és bíróságra menj, ha nem kaptál legalább egy írsábeli figyelmeztetést a munkádra vonatkozóan.
4/6 anonim válasza:
3!
Ugyan miért kellett volna írásbeli figyelmeztetés? Próbaidős volt.
5/6 anonim válasza:
Úgy járj el, ahogy az 1-es és a 2-es írta. Ha megvan annyi időd ezelőtt a munkahely előtt, hogy kapj munkanélkülit, akkor azt a szülés előttre időzítsd, mert akkor kaphatsz CSED-et és GYED-et is. Addig fizesd magadnak a TB-t, ezt a NAV-nál tudod intézni, ők adnak csekket. Ha jár munkanélküli, akkor onnantól biztosítva vagy.
6/6 anonim válasza:
Ha esetleg egyedülálló vagy akkor nem kell fizetned a tb-t, a területi járási szociális irodán kérheted az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!