Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ilyen esteben járni fog a...

Ilyen esteben járni fog a csed és a gyed?

Figyelt kérdés

Az adott lány 2017-ben érettségizett, utána még maradt a suliban 1 évet szakmát tanulni, nappali tagozatos, iskola rendszerű okj-s képzésen. Itt 2018 májusában végzett, onnan meg 2018 szeptemberétől egy ESTI okj-s képzésre ment. Ebben az esetben még október 31-ig nappali tagozatos tanulónak számított, addig érvényes volt a diákigazolványa is, utána meg még 45 napig türelmi idő van, tehát december 15-ig volt biztostott, onnantól viszont fizetnie kellett a havi 7500 Ft egészségügyi biztosítási járulékot.

(Én is hasonlóan voltam, azért tudom ilyen jól.)

Ezután 2019 február 11-én dolgozni kezdett, majd nem sokra rá kiderült, hogy terhes, szeptember 16-ig dolgozott, október 20-25. körül fog szülni.

A szükséges 365 munkanapja egyértelműen nincs meg, de ugye elvileg a nappali tagozatos tanulmányiból 180 nap beleszámít, ha minden igaz.

Így mit fog kapni?

2019. okt. 2. 13:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Ráadásul mivel nem volt jövedelme, ezért mit gondolsz, mit fog kapni? Miből adjanak neki normál csedet, ha nem dolgozott?

Gyest és családit tutira fog kapni, nem tudom hogy ezt a fél év munkát mennyire fogják figyelembe venni

És középiskolai tanulmány nem = középfokú nappali tagozattal

2019. okt. 2. 15:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy az adómból ismét valaki más gyerekvállalását finanszírozhatom, a sajátomat meg alig merem bevállalni...
2019. okt. 2. 17:22
 13/15 A kérdező kommentje:

Na azóta kiszámolgattam, hogy ha bele is számít a tanulmányokból 180 nap, akkor sincs meg a 365 nap. Ugyanis 2019.02.11. óta (amióta dolgozik) 2019.09.16-ig (amíg dolgozott) csak 150 munkanap! telt el. De ha a szülésig (kb. 2019.10.25.) számít a munkanapok száma, ami kb. 179 nap, akkor is még pont kevés. Szóval szerintem elég kevés esély van rá, hogy megkapja.

Szóval megnyugodhat mindeki.

Amúgy kapásból én is azt mondtam, hogy nem fogja megkapni, csak ez a 180 nap bizonytalanított el, meg hogy olyan magabiztosan mondta, hogy már pedig ő meg fogja kapni.

2019. okt. 2. 19:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az sem mellékes, hogy jelenleg megvan még a munkaviszonya? Mert ha nincs pl akkor tökmindegy ha megvan is.

Amúgy meg facebookok Tb-kisokos kismamáknak kérdések és válaszok csoportban szakértők ingyen segítenek, és nem mindenféle félinfoval mint itt általában

2019. okt. 2. 20:07
 15/15 A kérdező kommentje:

Persze, meg van a munka viszonya, hisz elvileg ki se rúghatják, ha a 12. hét után bejelenti a terhességet, nem? Csak most elment szülési táppénzre vagy mire.

Amúgy kösz a tippet megkeresem akkor azt az oldalt.

2019. okt. 2. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!