A GYED bármikor "átadható"?
A kérdésem, hogy ez így kivitelezhető-e?
GYED-et december közepéig kapnék. Tavaly májusban lejárt a határozott idejű szerződésem. Novemberben kezdenék az új munkahelyemen, októbertől kezdené a gyerkőc a bölcsit. Mivel a beszoktatás első napjától "állományban" lenne, ezért nem lennék jogosult GYED-re, hiszen akkor még nem folytatnék kereső tevékenységet.
Lemondhatom-e a GYED-et úgy, hogy a férjem igényli a 2 és fél hónapra, hogy az ne vesszen el?
A férjem megfelel, igen.
Nem jutott eszembe, hogy lenne türelmi idő, azt hittem, a napok is számítanak, azért gondoltam, hogy nem variálok, hanem a fennmaradó időre lemondom...
Sziasztok,
elnezest kerek az offert, de az eredeti kerdesre a valaszra en is kivancsi lennek, hogy barmikor atadhato-e a GYED.
Leírom, hátha valaki ilyen helyzetbe kerül:
Felhívtam az OEP-et, vagy a mostani megfelelőjét és nincs akadálya a fenti eljárásnak.
Javasolták, hogy beszéljem meg a bölcsivel, hogy a beszoktatás idejére ne tekintsék a gyereket "létszámnak", de ezt már megpróbáltam és nem lehet, amúgy is nekem 5 hétről van szó, nem pár napról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!