Hogy járok jobban?
Határozott idejű szerződésem van, terhes lettem. Mikor megszülök, rá 2-3 hétre lejár a szerződés, hosszabbítani így értelemszerűen nem fognak, éppen csak idejöttem.
Hogy járok jobban? Ha felmondok a munkahelyen és majd bejelentkezek a munkaügyre álláskeresésire vagy maradok a munkahelyen táppénzen? Dolgozni már nem dolgozhatnék, fizikai munka, állni kell egész nap, 3 műszak, folyamatos, össze vissza pihenőkkel. Még nem mondtam meg.
Az egyes jót ír.
Viszont úgy értelmezem, a terhesség elején vagy, a maradék időre pedig táppénzre mész. Fontos, hogy csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál előtte. Szóval ha van úgy 8 hónapnyi munkaviszonyod, akkor ne mondj fel.
Csedhez, gyedhez a jogosultságod meglesz, semmiképp ne mondj fel, így járni fog mind a 2 ellátás.
Viszont a mostani és előző munkahelyed között 30 napnál több megszakítás volt, tehát táppénzen annyit lehetsz, amennyi időt a mostani helyeden dolgoztál, ez kb. most 5 hónap, ha most jönnél el táppénzre. Mikorra vagy kiírva, mennyi idős terhes vagy, ezek az infók sokat segítenének.
A csed, gyed alapja a mostani munkahelyeden elért jövedelem lesz, előző munkahelyen elért jövedelmed nem nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!