Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy járok jobban anyagilag?...

Hogy járok jobban anyagilag? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Jelenleg itthon vagyok gyeden szeptemberben lesz 2 éves a kisebbik fiam. Most derült ki hogy újra babát várok, októberben érkezik. A leendő babára mikotól milyen pénz támogatás jár? 13. héttől kérhető a családi adókedvezmény? Ilyenkor újra táppénzre kerülök vagy az nem jár? A szabadságot kiadja/kiadhatja a munkáltató vagy tovább gyűlik?

Hallottam olyat is hogy a munkáltató elintézheti, hogy papíron visszamegyek, megkapom a fizuemelést(amit nem kaptam mióta itthon vagyok) és magasabb lesz a csed és gyed összege?

3 gyerekre mennyi a csp?

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

2018. márc. 14. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ hova szeretnél visszamenni dolgozni. A munkáltatónak nem érdeke fizetni úgy, hogy nem is dolgozol. Megszakíthatod a fizetés nélküli szabadságot, a szabadságokat is kiveheted, táppénzre is eljöhetsz utána. De ez nem igazán korrekt a munkáltató felé és nem biztos, hogy ők tolerálni fogják, ilyesmit nem szoktak elfelejteni, ha eljön az idő arra, hogy újra munkába állj. Persze ha nem akarsz visszamenni dolgozni oda, akkor ezzel jársz a legjobban, ha eljössz táppénzre és mellette kapod a gyedet. Én nem mertem. A gyed összege akkor lesz magasabb, ha többet keresel, mint ami alapján a mostani gyed meg lett határozva de ehhez tényleg dolgozni kell. Arra ne számíts, hogy arra fognak fizetni, hogy nem jársz be - kivéve ha otthonról is tudsz dolgozni.
2018. márc. 14. 12:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha nem megyek vissza dolgozni, akkor a babára nem kapok semmit míg meg nem születik?
2018. márc. 14. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha volt közben fizuemelés akkor érdemes megszakítanod a fizu nélküli szabit, hogy az emelést te is megkapd. A kedvezményszabály alapján pedig majd a csed gyednél megnézik hogy az első babára kapott összeged vagy a szerződés szerinti béred alapja a jobb és azt kapod. Nem kell hozzá ténylegesen dolgozni.

Ha van alapja természetesen mehetsz a gyes mellett tpre ha megszakítod a fizu nélküli szabidat. És nem igaz hogy ezt nem szeretik a munkáltatók. Nekem a másodiknál így volt. Most a 3.nál nem volt rá szükség. De a másodiknál ez volt a megoldás. Ők javasolták amikor bejelentettem, hogy terhes vagyok. Ugyanis mire elfogyott volna a felgyűlt szabin és utána eljöttem volna csedre kb 1 hónapot tudtam volna dolgozni, így felborult volna a cég élete is, hiszen aki a helyemre került el kellett volna küldeni aztán újra felvenni valakit. Csak macera lett volna belőle, így inkább 3 hónap tp lett.

2018. márc. 14. 21:08
 4/5 anonim ***** válasza:
3 gyerekre 48.000 Ft a csp
2018. márc. 14. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:

A legjobban akkor jársz ha:

- visszamész a céghez gyed mellett (gyedet nem mondod le), megíratod az új szerződést

- dolgozni nem mész be, hanem kiveszed az összegyűjtött szabikat, már az emelt fizuval

- mikor lejárt a szabi elmész táppénzre, amit szintén már az emelt fizuból számolnak

- 12. héttől igényled az adókedvezményt (vagy te vagy a férjed vagy megosztva)

- mikor megszületik a baba megigényled a csedet, amit már szintén a magasabb bérből számolnak

- ha lejárt a gyed, akkor igényelsz gyest a táppénz mellé

- októbertől már gyest és csedet is kapsz

2018. márc. 19. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!