Milyen juttatásokra vagyok jogosult? Ebben az esetben hogy járok jobban?
6 hetes terhes vagyok, és a fenti kérdésre szeretnék választ kapni. 2013 óta dolgozom, azóta egyszer váltottam munkahelyet. Biztosított voltam/vagyok ez idő alatt.
Jelenleg 4 órás munkában vagyok bejelentve, de nem annyit dolgozom, többit kp-ban kapom. Főnököm megemlítette, hogy mi lenne, ha szülést megelőző 6 hónaptól "átmennék" a családi vállalkozásba, ahol bejelentenének x forintra, így a későbbi állami juttatást jobb átlagból tudják számítani. Kérdésem lenne, hogy jobban járok-e?
Ebben a 6 hónapban, amíg a családi vállalkozásban lennék, a járulékokat természetesen fizetném magam után. Munkahelyemre ugye bejárnék rendesen, de ott hivatalosan nem vagyok jelen. Tehát most ennyivel kevesebb jövedelmem lenne.
Aztán később kérdés, hogy a gyed összege mennyi lenne, mondjuk egy bruttó 200 ezres fizu esetén?
Ha jól tudom csedre, gyedre, szülést követően a "60 ezer forintos" támogatásra, és magzati adókedvezményre vagyok jogosult. Ezeket mikor kell igényelni? Továbbá még annyi, hogy egyetemre is járok levelezőn, erre van esetleg valami támogatás?
Szóval a munkáltatód azt szeretné, hogy terhesen önként szüntesd meg a munkaviszonyodat.
És ha nem dolgoztatna tovább, miután aláírtátok a munkaviszony megszüntetést??? Akkor mit csinálsz???
É ha mégsem??? Én terhesen semmiképpen nem szüntetném meg a munkaviszonyomat. Miért nem a főnököd emeli meg 8 órára a bejelentésed, és neki fizetnéd a járulékokat???
A gyed nettó 105.000 ft lenne bruttó 200 fizetés esetén.
A csed meg 119.000 Ft. És ezekhez még hozzájön a családi kedvezmény, ha te igényled (nettó 10.000 Ft)
Jóban vagyunk, ők vetették fel azért, hogy nekem jobb legyen, mert a családi vállalkozást is ismerik.
Amúgy is szükség lenne rám, mert egy kis irodáról van szó, ahol nagyjából mindenhez én értek.
" ők vetették fel azért, hogy nekem jobb legyen"
Ezt ugye te sem hiszed el. Hogy csupán felebaráti szeretetből teszik. Sőt! Ők tesznek szívességet neked, amiért megszünteted náluk a munkaviszonyodat, majd feketén dolgozol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!