Megsérült foggyökér esetén mit lehet kezdeni?
Épp csak kint volt a 4 első metszőfoga fent, mikor megütötte. Picit vérzett. Mire fogászatra értünk, nem látszott semmi, azt mondta az orvos, hogy nem kell csinálni semmit.
Lassan 3 éves, és az a négy foga nagyon csúnya. Rendszeresen mos fogat, nem eszik nyalókát, nem kap állandóan üdítőket, és mégis. Sárga, lassan barnás a fog.
Most azt mondja az orvos, hogy nem lehet csinálni semmit, mossuk a fogait, dörzsöljük az ínyét. Majd kiesik és kinő a csont foga.
De az még 3 év!
Járt már így valaki? Kezelte az orvos? Keressek másik gyerek fogorvost? Vagy tényleg nem csinálnak ilyenkor semmit?
Semmit.
(Én ovis voltam amikor elestem és nagyon beütöttem a számat, tizennéhány évvel később gyökérkezelni kellett ott a fogat ami nem sikerült, mert elferdült a gyökércsúcs, így rezektálni kellett, de a fog így sem tartott sokáig, 16 évesen egy reggeli közben apró darabokra tört - a szájsebész kérdezte, hogy nem ért-e valami baleset amiben elferdülhetett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!