17hetes vagyok 4 cicám van 2 kinti2kintibenti. Egyik megsérült, és midig maszkban és gumikesztyűben, de kezelgetem és orvoshoz viszem. A védőnő, az orvos is azt mondta, hogy nem kaphatok el így semmit, csak ne puszilgassam. Van aki, volt így van így?
Nekünk is megvolt már a cicánk, mikor terhes lettem, ő is kintibenti. NEm volt semmi gond belőle, mindkét gyermekem egészséges, nem okozott gondot a cica mindennapos ellátása.
Én is mindig alaposan kezet ostam macskázás után. Az orvos és a védőnőd is azért mondják, hoy nem lesz gond, mert ha kezet mosol utána, akkor valóban nem fog gondot okozni a babádnak.
Tudj róla, hogy macskától ritkábban, hanyagul megmosott zöldségtől (vagy ilyen kézzel megfogott kilincstől, stb) gyakrabban lehet elkapni.
A toxoplazma a földben van, a macska ürülékével kerül oda. A hátán kevésbé van, viszont bármin lehet, amit földből szednek ki.
Arra nagyobb az esélyed, hogy a boltban előtted ilyen kézzel megfogták a kilincset, majd te is megfogod, aztán a szádhoz nyúlsz...
De az orvosnak miért nem hiszel?
egy kinti-benti macskánk van, és én ugyan átestem a toxon a terhesség előtt, de akkor, amikor nem is volt macskánk, és nem is találkozhattam egyel sem (mert nem olyan helyen laktunk).
egyébként ha betartod a higiéniás előírásokat (és már miért ne), akkor nem lesz semmi baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!