Sírni hagyni vagy nem sírni hagyni? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Először is a kérdésem nem provokatív jellegű,nem vitát szeretnék szítani,vagy két féle véleményt összekülönböztetni. Kislányom 6 hónapos. Nagyon sokat sírós,születésétől kezdve hasfájós,aztán a fogzástól szenvedett és azóta már jön a második foga is. Nem hagyom sírni,sose hagytam pár percnél tovább magában sírni,csak addig,míg pl. pisiltem,vagy valami nagyon halaszthatatlan dolog volt(forró étel a tűzhelyen,stb) de több okból nem tudom sírni hagyni,mivel egyrészt ösztönből nem tudom megtenni,másrészt nem szeretném,hogy azt tanulja meg,hogy hiába sír,úgysem érdekel senkit,valamint ha sokáig sír,akkor ő nem abbahagyja mert elfárad,hanem felhergeli magát,fuldokolni kezd,és utána a nap további részében is sír. Az sajna nem jött be,hogy beszélek hozzá közben,és csinálom a dolgom. A párom azonban kiakadt a minap,hogy én biztos 5 éves koráig szoptatni fogom( hozzátenném 1 éves kora kerül szeretném elválasztani) és,hogy majd 12 évesen is cipelnem kell mindenfele,és,hogy magamhoz akarom láncolni. Ez a vita arra robbant ki,hogy a lánykámnak nagyon fájt az ínye,sírós volt,és mikor a párom hazaért megkértem,hogy vigyázzon rá,míg összedobom gyorsan a salátát,erre a gyerekem bent vörösre üvöltötte a fejét,fuldoklott míg a párom vígan kint cigizett a konyhában,hogy hát a kezében is sír,akkor minek fogja. Ebből robbant ki a vita sajnos. Most őszinte válaszokat várnék,mi legyen,sírni hagyás vagy nem sírni hagyás?2013. márc. 19. 15:24
11/11 BabaHanna válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet. 6,5 hónapos a kislányom. Volt olyan , hogy párom fogta betette a kiságyba hadd sírjon, nem nagyon bírom mikor sír, oda mentem beszéltem hozzá semmi... mikor megint mentem volna megfogta a kezem és közölte hogy "nem"... rászóltam, hogy 20 perce sír, úgyhogy oda mentem kivettem és semmi baja nem volt.. Tudom én, hogy hisztis, és én is így vagyok, hogy egyik írányba sem szeretném ha nagyon elmenne.. ezért amig csinálom a dolgomat hanem más kiviszem a bébi kompba vagy hintába a konyhába. amúgy meg mellettem van az ágyon ha nincs el magába játszom vele, és ha nagyon sír és már kapaszkodik fel akkor felveszem, szerintem az arany középút a legjobb, neked is van dolgod és csinálni kell.. tudom,hogy néha rossz .. de nekem is van , hogy pisilne se tudok kimenni úgyhogy ne üvöltsön.. muszáj néha hagyni ..:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!