Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírni hagyni vagy sem?

Sírni hagyni vagy sem?

Figyelt kérdés
Párommal elrontottuk a babánkat kicsit, 3 hónapos múlt, és el lett kapatva, a szélgörcsök miatt sokat volt kézben, és egy hónapja nálunk is alszik, mert apával egy sokadik nehéz periódus után feladtuk...és pár óra nyugalomért feladtuk az elveinket. Most voltunk doktornőnél,a Pici makkegészséges, viszont vissza akarom szoktatni a helyére, és le akarom arról is szoktatni, hogy állandóan csak kézben érezze jól magát...kis zsarnok kezd alakulni belőle amúgy, nagyon ügyesen manipulál már minket :-DDDDD A doktornő szerint az erősödés miatt szinte mindig tegyem hasra, és hagyjam picit szenvedni, egyrészt mert így erősödnek az izmok, másrészt így fárad el a legjobban és ha már nagyon kínlódik, akkor fordítsam oldalra és aludni fog, így vissza tudom kb egy hónap alatt szoktatni a rendhez....most kell még megfogni a dolgot állítólag mert később késő lesz. Persz ez sírással jár, és kirívóan érzékeny vagyok a babsírásra, sajnos és sokszor felkapkodtam, mert megszakad a szívem mikor folyik a könnye a babámnak. De muszáj lesz kibírnom az első délután fél óra extra üvöltést voltam képes elhallgatni(bent voltam nála, simogattam, puszilgattam, nyugtattam), de utána ki kellett vennem, mert hideg vizes kézzel le kellett nyugtatnom annyira sírt...most a helyén van,elvileg elaludt...nyugtassatok meg hogy minden nap kevesebbet fog sírni, és előbb-utóbb visszaszokik a rendre.
2013. febr. 4. 19:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
15%

k.baszott hosszú... nem vagyok annyira nagylelkű ,hogy 10 percet elvegyek az életemből ezzel...:D

am hagyd sírni:D

by

2013. febr. 4. 19:31
 2/19 anonim ***** válasza:
42%

Az osztoneid jol mukodnek, sajnalod es kiveszed, ha sir. Magad melle vetted, babusgattad, ha kellett. Maradjon is ez igy...

(a tobbit nem kommentelem, mert szepen nem menne...)

2013. febr. 4. 19:32
 3/19 anonim ***** válasza:
47%

Hááát, nagyon nehéz ez, csináld úgy, ahogy az orvosod javasolta, de a hidegvizes lenyugtatást azért mellőzzed, igen kegyetlen és hülye eljárás.

Inkább akkor ringasd, ha már ehhez szoktattad, majd ha már más fogja érdekelni, akkor majd nem akar annyit kézben lenni.

2013. febr. 4. 19:37
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
Én nem hagytam/hagyom egyik gyerekem sem sírni, nincs hozzá szívem... :( Nem hiszem, hogy egy 2-3 hónapos baba el lenne kapatva, vagy manipulálni akar. Egyszerűén picive és kell neki a testkontaktus. A kicsikém 4 hónapos. Ha nagyon sír, annak oka van, vagy fáj valami, vagy éhes, pelust kell cserélni, stb. Már nagyjából tudom melyik sírása mit jelent. Csak akkor hagyom sírni, ha valami olyat csinálok ami miatt nem tudom egyből felvenni, de igyekszem hozzá. Eddig sokat volt ölben a babád, most meg hipp-hopp leszoktatnád? Ha sír, vedd fel, nyugtasd meg, tedd vissza. Próbálj vele játszani, énekelni, csörgőt adni, stb. elterelni a figyelmét. Ha megint sír, megint vedd fel, nyugtasd meg, tedd le. Én nem lennék képes hallgatni, hogy ordít a babám. Az enyém amire megnyugszik: puszilgatom a nyakát, Vukot éneklem, kerekecske-dombocskát játszok, két lábát tornáztatom, a zenéről játékait is szereti. Van, hogy csak másképp kell fektetni, hasról hátra, vagy vissza. Amit nagyon szeret, ha a párnára hasaltatom, tehát a feje/mellkasa fentebb van, így jobban szét tud nézni és a fejét sem kell annyira emelnie. Találd meg te is a kedvenc játékotokat és meg fogod tudni nyugtatni anélkül, hogy felvennéd. De sírni ne hagyd, mert a lelkét bánthatod vele.
2013. febr. 4. 19:53
 5/19 frászkarikaborsó ***** válasza:
76%

3 hónapos múlt és már úgy beszélsz róla mintha 3 éves múlt volna. Gondolj bele, az értelemnek azon a fokozatán ahol még igazából abban sem biztos hogy a saját kezét ő irányítja, hogy tudna már manipulálni titeket??? Ez akkora butaság hogy nem is csodálom hogy a többiek nem válaszoltak rendesen. Egy 3 hónapost még nem lehet elrontani. Sokkal többet rontasz vele azon ha tréningezni, nevelni akarod ilyen korán... Ő még nagyon pici.

És tudom hogy már lassan közhely de minden baba más, lehet hogy a tiédnek az az igénye hogy gyakran legyen kézben, igazából te döntesz hogy az igényei szerint neveled vagy drasztikus módszerekkel leszoktatod, de a tapasztalatok azt mutatják hogy az előbbi esetben lesz a hosszú távú eredmény a kiegyensúlyozott baba, az utóbbiban meg pont nem.

Egyébként olvasgass kicsit a témában, a napjainkban divatos kötődő nevelési elvek egyáltalán nem tanácsolják a sírni hagyást, hanem az igény szerinti nevelést, de még az ezzel némileg ellentétes Suttogó módszer (ami szintén nagyon divatos mostanában) szerinti alvástréning is azt mondja hogy NE hagyd sírni a babát, nyugtasd meg és úgy tedd vissza a kiságyba, és ha megint nyugtalankodik akkor megint nyugtasd meg és megint tedd vissza, és ezt ismételgesd akármilyen fárasztó is, és egyre kevesebbszer kell majd megcsinálnod ahhoz hogy elaludjon.

Én még ez utóbbival sem értek egyet de ha mindenképpen tréningezni akarsz inkább ezt csináld de ne a fél órás sírni hagyást mert az nagyon brutális még ilyen korban.

2013. febr. 4. 20:40
 6/19 anonim ***** válasza:
58%

Ne haragudj;visszakérdezek

Milyen RENdre akarod visszaszoktatni?

Ha sír vedd fel,nyugtasd meg.nem tudod elrontani.

Annál inkább a sírni hagyással.

Természetesen nem kell mindig csapot-papot otthagyni,de soha nem hagynám sírni szándékosan vagy "rendre" tanításként.

Vallom,hogy a sokat sírva hagyott csecsemők később is mindig mindent sírva ordítva kommunikálnak.

2013. febr. 4. 21:18
 7/19 anonim ***** válasza:
72%

HŰŰŰ, manipulál?:) Azta:) Szerintem zárd be egy sötét szobába, majd elgondolkodik, mit csinál rosszul...

Na de komolyan. Miért is szültél gyermeket? Minek vagy vele otthon? Az én fiam rettenetesen kötődik hozzám, és ennek örülök. Van, hogy kézben van egész nap, na és? Szüksége van rám. Most pl. jön a foga, nem bír elaludni, de már hulla fáradt volt, bekentem a fogát, órák óta altattam, felvettem , leültem , felálltam vele stb. Könnyebb lett volna sírni hagyni, de nem tettem.

Nagymamám is jön ezzel az elkényeztetjük a gyereket, meg irányít minket... Az utolsó válaszoló tökéletesen leírta azt, amit én is gondolok. Ha hagyod sírni, akkor azt szokja meg, hogy anya nem jön, nem emel fel, nem vigasztal meg. Mivel nem tud beszélni, így mondja el, hogy mi baja. Én sem tudom sokszor mi baja, hát probálom kitalálni. Napok óta nem alszik éjjel, tologatom a babakocsiban, nincs mit tenni. Szeretem őt, nem hagyom sosem sírni. Majd ha jön a dackorszak, akkor lehet hisztis, akkor kell nevelni. Ez a hideg víz... Nem a középkorban élünk...

2013. febr. 4. 21:23
 8/19 frászkarikaborsó ***** válasza:
55%
Ja még az jutott eszemben hogy 3 hós kor után azért is akarnak kézben lenni mert hirtelen érdekes lesz a világ és kézben tartva sokkal többmindent látnak. Esetleg hasznos lenne ha nem vízszintesbe raknád le, hanem valami félig döntött pihenőszékben, ahonnan többmindent lát.. lehet hogy utána könnyebben elaludna a kiságyban is. Játszószőnyege van? Ha nincs, szerkessz neki valahogy lelógó micsodákat, amiket pofozgathat, marha jól le tudja magát fárasztani vele és utána egy kis cipelés után (5 percre körbejárok vele a lakásban) tök jól elalszik magától a kiságyban.
2013. febr. 4. 21:32
 9/19 kíváncsicska ***** válasza:
75%
A kiságyba visszaszoktatás nem egy egyszerű folyamat.Most még sokkal könnyebb mintha mondjuk 1 éves korig köztetek van és akkor akarod ezt megtenni.Ne hagyd sírni.Mindenki másképp csinálja.Én ringattam.Ha felébredt akkor kivettem az ágyból vissza ringattam és letettem újból.Mondjuk mi csak a hajnali 4 órás kelése után vettük közénk.Nem igényelte (és most sem igényli a nagy szeretgetést), lehet e miatt pont.De abban egyet értek veled, hogy az egy ágyban alvás az nem jó dolog.Mindenkinek meg van a saját helye.És igen abból a babából is egészséges baba lesz aki nem a Suttogó meg ilyenek szerint neveli a gyereket.Amúgy nekem a suttogó nem jött be.Ne görcsölj rá hagyd hogy vezessenek a megérzéseid.Mondjuk mondja most ezt egy olyan anyuka akinek nem volt ilyen gondja.A hideg vizes kézzel való nyugtatást meg felejtsd el.
2013. febr. 4. 21:37
 10/19 anonim ***** válasza:
39%
A hideg víz nem középkori megoldás hanem igenis hasznos lehet igaz nem hideg vízzel hanem langyossal. Az én gyerekem is amikor kicsike volt annyira ordított, hogy szinte elalélt úgy felhergelte magát és nagyon jó tett a langyos víz amikor egy kicsit megmosdattam a kis arcát és a tarkóját utána jobban lett. És tényleg ne hagyd ordítani semmi értelme majd lesz olyan értelmes később amikor elalszik magától a saját helyén. Nálunk a kisfiam 6 éves volt amikor a kistesójával ő akkor 3 éves volt aludtak együtt a saját szobájukba. A mai napig hiányzik hogy nincsenek mellettem, már én is megszoktam. Igaz amikor a kislányom a mamájánál alszik akkor a kisfiam 13 évesen megkérdezi hogy anya alhatok veletek? Na most zavarjam el!!!!! Örülök hogy még igényel nemsokára eljön az idő amikor már nem.
2013. febr. 4. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!