Sírni hagyni vagy sem?
k.baszott hosszú... nem vagyok annyira nagylelkű ,hogy 10 percet elvegyek az életemből ezzel...:D
am hagyd sírni:D
by
Az osztoneid jol mukodnek, sajnalod es kiveszed, ha sir. Magad melle vetted, babusgattad, ha kellett. Maradjon is ez igy...
(a tobbit nem kommentelem, mert szepen nem menne...)
Hááát, nagyon nehéz ez, csináld úgy, ahogy az orvosod javasolta, de a hidegvizes lenyugtatást azért mellőzzed, igen kegyetlen és hülye eljárás.
Inkább akkor ringasd, ha már ehhez szoktattad, majd ha már más fogja érdekelni, akkor majd nem akar annyit kézben lenni.
3 hónapos múlt és már úgy beszélsz róla mintha 3 éves múlt volna. Gondolj bele, az értelemnek azon a fokozatán ahol még igazából abban sem biztos hogy a saját kezét ő irányítja, hogy tudna már manipulálni titeket??? Ez akkora butaság hogy nem is csodálom hogy a többiek nem válaszoltak rendesen. Egy 3 hónapost még nem lehet elrontani. Sokkal többet rontasz vele azon ha tréningezni, nevelni akarod ilyen korán... Ő még nagyon pici.
És tudom hogy már lassan közhely de minden baba más, lehet hogy a tiédnek az az igénye hogy gyakran legyen kézben, igazából te döntesz hogy az igényei szerint neveled vagy drasztikus módszerekkel leszoktatod, de a tapasztalatok azt mutatják hogy az előbbi esetben lesz a hosszú távú eredmény a kiegyensúlyozott baba, az utóbbiban meg pont nem.
Egyébként olvasgass kicsit a témában, a napjainkban divatos kötődő nevelési elvek egyáltalán nem tanácsolják a sírni hagyást, hanem az igény szerinti nevelést, de még az ezzel némileg ellentétes Suttogó módszer (ami szintén nagyon divatos mostanában) szerinti alvástréning is azt mondja hogy NE hagyd sírni a babát, nyugtasd meg és úgy tedd vissza a kiságyba, és ha megint nyugtalankodik akkor megint nyugtasd meg és megint tedd vissza, és ezt ismételgesd akármilyen fárasztó is, és egyre kevesebbszer kell majd megcsinálnod ahhoz hogy elaludjon.
Én még ez utóbbival sem értek egyet de ha mindenképpen tréningezni akarsz inkább ezt csináld de ne a fél órás sírni hagyást mert az nagyon brutális még ilyen korban.
Ne haragudj;visszakérdezek
Milyen RENdre akarod visszaszoktatni?
Ha sír vedd fel,nyugtasd meg.nem tudod elrontani.
Annál inkább a sírni hagyással.
Természetesen nem kell mindig csapot-papot otthagyni,de soha nem hagynám sírni szándékosan vagy "rendre" tanításként.
Vallom,hogy a sokat sírva hagyott csecsemők később is mindig mindent sírva ordítva kommunikálnak.
HŰŰŰ, manipulál?:) Azta:) Szerintem zárd be egy sötét szobába, majd elgondolkodik, mit csinál rosszul...
Na de komolyan. Miért is szültél gyermeket? Minek vagy vele otthon? Az én fiam rettenetesen kötődik hozzám, és ennek örülök. Van, hogy kézben van egész nap, na és? Szüksége van rám. Most pl. jön a foga, nem bír elaludni, de már hulla fáradt volt, bekentem a fogát, órák óta altattam, felvettem , leültem , felálltam vele stb. Könnyebb lett volna sírni hagyni, de nem tettem.
Nagymamám is jön ezzel az elkényeztetjük a gyereket, meg irányít minket... Az utolsó válaszoló tökéletesen leírta azt, amit én is gondolok. Ha hagyod sírni, akkor azt szokja meg, hogy anya nem jön, nem emel fel, nem vigasztal meg. Mivel nem tud beszélni, így mondja el, hogy mi baja. Én sem tudom sokszor mi baja, hát probálom kitalálni. Napok óta nem alszik éjjel, tologatom a babakocsiban, nincs mit tenni. Szeretem őt, nem hagyom sosem sírni. Majd ha jön a dackorszak, akkor lehet hisztis, akkor kell nevelni. Ez a hideg víz... Nem a középkorban élünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!