Sírni hagyni vagy sem?
Nem olvastam el a többi választ, bocsi ha ismétlek vkit. 2 gyermek anyukája vagyok és én is sokat kínlódtam ezzel a kérdéssel. ma már iszonyúan bánok minden egyes percet amikor sírni hagytam a gyerekeket. az egyik 3,5 a másik 2 éves. hidd el , el fog múlni, aztán már nem fogja igényelni annyira h ölben legyen. ha belegondolsz, amikor kúszhat-mászhat, feláll, szerinted inkább az öledben ülne?
a köztetek alvásról( mindkét fiammal együtt alszok, attól még szuper a szex is, és nyugodtak az éjszakák) meg annyit, h lehet úgy is, h leveszitek az egyik oldalon a rácsot, a kiságyat egy szintbe hozzátok a ti ágyatokkal és magad mellé rakod a gyereket. így a ti ágyatok is megmarad de a gyerek is ott lehet.ja és így rá sem fekszetek.
Te jó ég, nagyon ledöbbentem ezen a kérédsen, és még néhány válaszon.
Egy ennyi idős kisbabát nem lehet elrontani, legalábbis nem abban az értelemben, ahogy azt te gondolod.
Azzal rontod el, ha hagyod sírni, ezzel azt tanulja meg, hogy nem érdemes megszólítania téged, mert nem foglalkozol benne, nem fog benned bízni, emiatt görcsösen fog beléd kapaszkodni később is, mert attól fog félni, hogy ott hagyod.
Hideg víz jesszusom.
Szegény baba :(
Nézd meg ezt kérlek: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
en sem ertek azzal egyet, hogy sirni hagyni, foleg nem fel orara, az nagyon hosszu ido egy ilyen pici babanak. Hasratenni fontos, de ilyenkor probald meg szorakoztatni, lefekudni hozza, had lassa az arcodat. Nekem tornaztatnom kellett naponta 3-szor 20 percet, amit szinte mindig vévigsírt, de o erdekeben muszaj volt, igy mara egy nagyon felos kislanyom van.
A kiságyba is fokozatosan vissza lehet szoktatni, akkor tedd bele amikor már félálomban van, nekem igy simán visszaszokott. Igaz volt hogy tul koran akartam beletenni, igy kezdhettem elolrol az altatast, de most 15 hosan mar maga akar a kiságyba menni, szeret ott, de soha nem volt otthagyva, hogy sírjon.
Nem azt írta szerencsétlen Kérdező, hogy leöntötte a babát hideg vízzel, csak azt, hogy hideg vizes kézzel lenyugtatta,mert annyira behergelte magát. Jó, hogy már gyerekkínzónak nem tituláljátok. Leragadtok egy mondatrésznél és azon lovagoltok.
Nem lesz könnyű az ágyába szoktatni, de próbáld meg, mert később tényleg rosszabb lesz és az egy ágyban alvás szerintem sem egészséges. Ne hagyd sokáig sírni, vedd ki, nyugtasd meg, tedd vissza.
Mindenképpen használ. Ugyanis, akiket ismerek és hagyták sírni, azoknak bevált. Nem jó lélektanilag, de a kérdés az, hogy használ-e, akkor igen. Van, akinek több hétbe telik, másoknak elég néhány nap. Gyermek függő. Velünk sosem aludt egy ágyban, de az ágyában sem szeret aludni, babakocsi az új mániája. Nem egészséges, de most így alszik legalább.
A másik a víz: ismerek olyanokat, akik hideg zuhany alá teszik "hisztis" gyermeküket, vagy hideg vízzel locsolják, hogy megnyugodjon. Szerintem ezért háborodtak fel többen.
Nem rontottátok el.
Egy csecsemőnek az a rend ha a szülője mellett van, ez evolúciós "követelmény", akkor van biztonságban. Az sem véletlen, hogy a gyereksírás roppant idegesítő dolog, éppen ez a dolga. HOgy felhívja a szülő fogyelmét arra, hogy valami nem oké. Ez akár az is lehet, hogy "csak" biztonságra, Rád vágyik.
Akkor fog egyre kevesebbet sírni ha tudja, hogy mindig számíthat rád, és egy idő után már nem sírással közli, hogy Veled szeretne lenni, hanem máshogy. Ha viszont ríkatod, akkor igaz, hogy abba fogja hagyni de nem azért mert ez a rend, hanem azért mert rájön, hogy anya tojik a fejére.
És nem, nem lesz attól lelki sérült ha néha, amikor miuszáj, akkor sír kicsit. Attól lesz az ha módszeresen kondicionálod és direkt figyelmen kívül hagyod a jelzéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!