Nem pontos a kérdés mert szombattól hétfőig hőemelkedés aztán kedden és szerdán semmi,majd szerda hajnal óta láz.Bár csak 38.3-38.4 maximum és az is 3-4 alkalommal a köztes időben jól van ..
Voltunk doktornéninél a torka szép,tüdeje is.Azt mondta hogy a szemfogak(épp az van soron)nagyon megviselik a babákat(15 hónapos).Na de ilyen sokáig??
Lehet. A lányomnak pénteken, tegnap előtt, tegnap volt láza, de csakis este. 38,4-39,2 között mozgott, kúp levitte, éjszaka nem volt semmi gond. Folyik az orra. Barátnőméknél is ez a helyzet, nekik a fogzást mondta a doki. Én ma viszem a lányunkat.
Én úgy tudom, hogy akár egy hónapig is lehet ilyen...
2012. máj. 10. 12:14
2/13 anonim válasza:
Nekünk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy láz nem, hőemelkedés lehet a fogzástól. A fogzás miatt megterhelt szervezet viszont könnyebben el tud kapni olyat, ami lázzal jár. Ezért szokták összekötni a lázat a fogzással, de valójában a fogzás csak az elindítója lehetne a lázas állapotnak.
Milyen a baba közérzete? Az már jó jel, ha nem talált semmit a doktornénitek.
2012. máj. 10. 12:14
3/13 anonim válasza:
A mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy a fogzástól maximum hőemelkedés lehet. Ha láz van, akkor az nem a fogzás miatt van. Viszont a magas láz kihozhatja a fogat.
2012. máj. 10. 12:16
4/13 anonim válasza:
Bocsi az offért, de a láz miért hozza ki a fogat? (Nálunk és barátnőméknél is előfordult, hogy amikor vírusos torokgyulladás miatt volt láz, kibújt egy fog.)
2012. máj. 10. 12:23
5/13 anonim válasza:
Bocs, de most nem értem, hogy miért kérdezed vissza, ha utána írod, hogy az egyik ismerősödnél is ez volt. Nekünk a doktor nő ezt mondta, hogy a fog maximum hőemelkedést okoz. Viszont, ha egy gyerek beteg és lázas, akkor ez elősegítheti a fogzást. Ergo nem a fogtól beteg és lázas.
2012. máj. 10. 12:44
6/13 anonim válasza:
Oké, én a biológiai hátterére lettem volna kíváncsi. Szóval hogy a láz miért segíti a fogzást? De majd megkérdezem legközelebb a dokit. :)
2012. máj. 10. 12:47
7/13 anonim válasza:
Így már értem. De ezt én se kérdeztem meg az orvostól! De majd megteszem legközelebb és akkor leírom mit mondott.
2012. máj. 10. 12:52
8/13 A kérdező kommentje:
igazán köszönöm,tulajdonképpen nálunk is minden torokfájásnál kibújt egy fog...vagy fordítva!De most semmi pedig minden másnap el kell vinni és megnézi..de semmit nem talál nála ami betegségre adna okot.Csak nagyon aggódom..Egyébként a mi doktornénink is azt mondta hogy a fog csak hőemelkedéssel jár és enyhe lázzal tehát 38.5 alatt belefér...szerinte...
A kislányom közérzete ha már ha ki tudja magát aludni..főleg délután mert az éjszaka mindig vagy egy láz és ilyenkor felébresztem mérem, kúpozom,és iszik reggel pedig fáradt...
2012. máj. 10. 13:33
9/13 anonim válasza:
Hasonló problémával küszködünk, alig eszünk, napi 2x van hasmenés, hőemelkedés, nyálparádé, állandó rágcsi. Mondta az orvos, hogy nyugalom, amíg nem minden peluscserénél van hasmenés, fogat jelez. Bár a babám 8.hónapos, és még egy db fogunk sincs, persze két gyerkőc sem egyforma de a vele egykorú babáknak a környezetünkben már van, minimum 2 fogacskája :)
2012. máj. 10. 15:57
10/13 anonim válasza:
Valoban nem a fogzas okozza a lazat, de a fogzas kovetkezmenye lehet. Nehany gyereket annyira megvisel a fogzas,hogy az iny begyullad es a gyulladas okozza a lazat. Emiatt egyes orvosok szerint meg 39,5-ig is felmehet a laz. Ebben szerencsere meg nem volt reszunk,de a pici fiam most epp 38,5-lel fekszik mellettem elvileg makkegeszsegesen egyszerre 4 ragofog novesztesen munkalkodva. Megszakad erte a szivem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!