Korai elkezdeni a hozzátaplálást?
2hete múlg 4 hónapos a kisfiam, arra gondoltam elkezdenék vele kostoltatni, várjak még inkább??
Ti mikor kezdtétek?
Sajnos 8hetes kora óta csak tápszert kap.
Mivel érdemes kezdeni?
Anyósom már 3 hete mondja az almát , kekszet.. olyankor nem gyozom terelni a temat (marmint a keksz miatt)
Ki hogyan kezdte és mikor? Leginkább tapszeres babák anyukái válasza érdekel.:)
A hivatalos ajanlas jelenleg tapszeres babaknal is a 6 honapos kor (vedonoi protokoll, valamint az Egeszsegugyi Vilagszervezet szerint), kiveve, ha orvosi indok van ra, hogy korabban kezd. A hozzataplalasra valo erettsegnek vannak jelei:
- megszunik a nyelvkiloko-reflex, tehat a nyelvevel nemtolja ki automatikusan az etelt a szajabol
- kepes megtamasztva egyedul ulve maradni, vagy mar ul is onalloan (vannak babak, akik joval kesobb tanulnak meg ulni, mint pl. allni, naluk eleg, ha stabilan ulnek megtamasztva)
Majdnem 6 hónaposan kezdtünk, pár nappal előtte.
Még nem érett az emésztőrendszere a babádnak arra, hogy tejen/tápszeren kívül mást is rendesen meg tudjon emészteni. Szerintem várj még vele.
Akkor próbáld ha már figyeli a kanalat és érdekli az étel. Na meg hogy nyitja-e rá a száját.
Nálunk ez 5 hónaposan jött el és kezdetektől fogva nyitotta a száját a kanálra a fiam. Sőt, hamar megevett egy egész almát is.
Mi 5 hónaposan kezdtük almával, majd barack, a kettő keverve, aztán sütőtök, stb.
Első körben az ismerkedés a lényeg, nem a teli gyomor.
Hmm. Lehet, h még várok, nem hiaba kerulom anyosommal a temat. Ő már a helyembe adná ezerrel... gondolhatjátok már 3 hósan is kérdezte mit ebédelt a kicsi?? Öhm.. vajon mit? Nincs bajom vele, csak ebben nem egyezunk mert o toltott kaposztaval kezdte kb :)
En a reszelt almának a levét akartam vele megkóstoltatni, szerintem várok még 1-2 hetet aztan meglatjuk.
A tápszeres babák emésztőrendszere sem erik meg hamarabb, mint az anyatejeseké, így nem kell hamarabb hozzátáplálni őket.
(Bár én a helyedben kérdező biztos nem itt kérdezgetnék, mert ez a közösség gyk-n a 6 hónapost már kolbásszal-szalonnával eteti. Orvos meg védőnő tud válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!