4 hónapos, anyatejes babámnál köteles vagyok elkezdeni a hozzátáplálást, ha a védőnő azt mondja?
Tegnap meglátogatott bennünket a védőnő. Kérdezte, hogy van-e elég tejem, mondtam, hogy igen. Erre ő: "Jó, akkor még várhatunk 1 hónapot a hozzátáplálással, de azért 4,5 hónaposan már adjál neki almalevet+baracklevet kanállal, mert utána nem fog enni."
Tudtommal a WHO ajánlása 6 hónapos kor.
Babám éjszaka egyhuzamban alszik 12 órát, 200 gr hiányzik, hogy megduplázza a születési súlyát (4 kg-val született, most 7800 gr), szóval tuti, hogy elég neki a tejem.
Annyira erőszakosan beszélt, meg leszólta az anyatejes babákat a körzetében, hogy nem hajlandóak enni...
Hat honaposan kell kezdeni. Ha anyatejes, ha tapszeres. Minden vedono ismerosom igy ajanlja.
En amugy magamtol is igy tettem mindharom gyerekkel. Ezt tartom jonak.
Miért lennél köteles??!
A védőnőnek ehhez semmi köze.
NAgy tévedés hogy attól lesz "jó evő" egy gyerek, ha minél előbb ismertetjük az ízekkel.
Három anyatejes babát tápláltam már hozzá és egyértelműen az a tapasztalatom, hogy a baba igányeihez kell alkalmazkodni, az ő ütemében haladni, semmit nem erőltetni, és rendben lesz minden.
Van olyan gyerekem, amelyik 6 hónaposan lelkes volt, és van olyan, amelyiknek csak 8 hónaposan kapott kedvet.
És akkor mi van?
Ez nem verseny.
Az ember életének 98%-ban szilárdat eszik, az az 1-2 % megmaradhat az anyatejnek. Főleg ha ilyen jól fejlődik tőle és szemmel láthatólag semmiben nincs hiánya...
A védőnő egy súgó ha úgy tetszik, de nem szentírás amit mond úgyhogy nem is kötelező azt csinálnod.
A védőnő is csak ember, ő is beszélhet hülyeséget, de azért többségében értenek a szakmájukhoz.
De lehetséges hogy kicsit túlságosan is magadra vetted amit mondott pedig nem ellened irányult. Nem mondta hogy kevés a tejed vagy ne lenne elég a gyereknek. Az írásodból azt érzem hogy ettől rettegsz tudat alatt.
Tudom, hogy elég a tejem. Igen volt, amikor napi 100 ml tápszer kellett, de szerencsére el tudtuk hagyni.
A szülés utáni első látogatáskor úgy indított, hogy nagy baba, biztos nem lesz elég neki a tejem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!