Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4 hónapos, anyatejes babámnál...

4 hónapos, anyatejes babámnál köteles vagyok elkezdeni a hozzátáplálást, ha a védőnő azt mondja?

Figyelt kérdés

Tegnap meglátogatott bennünket a védőnő. Kérdezte, hogy van-e elég tejem, mondtam, hogy igen. Erre ő: "Jó, akkor még várhatunk 1 hónapot a hozzátáplálással, de azért 4,5 hónaposan már adjál neki almalevet+baracklevet kanállal, mert utána nem fog enni."

Tudtommal a WHO ajánlása 6 hónapos kor.

Babám éjszaka egyhuzamban alszik 12 órát, 200 gr hiányzik, hogy megduplázza a születési súlyát (4 kg-val született, most 7800 gr), szóval tuti, hogy elég neki a tejem.

Annyira erőszakosan beszélt, meg leszólta az anyatejes babákat a körzetében, hogy nem hajlandóak enni...

2016. nov. 18. 09:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagy köteles. Ha eddig nem tetted, olvasd a lll.hu oldalt. A mi vedononk is olyan, hogy eleresztem a fülem mellett, amit mond.

A gyermekorvos meg arra akart rábeszélni, hogy ne szoptassam a gyerekemet ejjel. Megmondtam, hogy de fogom, onnantól üveges szemekkel neztem ra, mig hajtotta a magáét.

2016. nov. 19. 17:16
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm Utolsó!

Nézegettem az oldalt már :-).

Van már egy nagyobb gyermekem, ő ilyen idősen már tápszeres volt, de az akkori védőnőnk nem erőltette a hozzátáplálást, mondjuk nem is akart enni a nagyobbikam "rendeset" 7 hónapos koráig, én pedig nem erőltettem.

Csak azt nem tudom, hogy hazudjak neki rögtön, vagy mondjam meg neki nyíltan, hogy 6 hónapos korig nem is próbálkozom.

2016. nov. 21. 07:52
 13/15 anonim válasza:
56%
Mond meg neki nyíltan,hogy te még várnál ezzel.ő nem kötelezhet rá.a te gyermeked,te döntsd el,hogy mikor táplálod hozzá.ha rendesen növekszik akkor nem értem,hogy miért erőlteti neked a dolgot.
2016. nov. 21. 12:01
 14/15 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam tanácsadáson a kicsivel, egy nem kötelező oltást kapott (ez is megérne egy történetet...). Meg is mérte: 8000 gr, 4 hét alatt 700 gr-ot hízott. Szóba hozta a hozzátáplálást...mondtam neki, hogy átgondoltam+olvasgattam is a témában és nem szeretném még elkezdeni.

Márpedig el kéne kezdenem, mert:

az anyatej ilyenkor már nem elég tápláló...őt igazolja, hogy csak 700 gr-ot hízott a baba...

nem fog enni nekem, ha később kezdem,

nem tartalmaz már elég vasat az anyatej (ennek utána olvastam : 6 hónapig van benne elég).

Azt is nehezményezte, hogy hiába átalussza az éjszakát, de napközben 3 óránként eszik, ilyenkor már szerinte 4 óránként kéne..Mondom neki, hogy akkor csak 4-szer enne egy nap, szerintem az nagyon kevés még ilyen korban.

Szóval teljesen kiakasztott. A végén még nekem "vágta": Ha nem kezded el a hozzátáplálást, akkor tájékoztatom doktornőt, hogy nem vagy együttműködő..

2016. nov. 22. 09:05
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Te meg tájékoztasd, hogy nem jár továbbképzésre...

Phh.

Ne húzd fel magad!

Biztos idegtépő, de SEMMIT nem tud tenni, főleg ne zsarolgasson.

Egyébként azt tudnod kell, hogy LEMONDTHATOD a védőnői szolgálatot, úgyhogy akár ezt is mondhatod neki legközelebb, ha így áll hozzá, a továbbiakban nem tartasz igényt a szolgálataira...

2016. nov. 22. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!