4 hónapos, anyatejes babámnál köteles vagyok elkezdeni a hozzátáplálást, ha a védőnő azt mondja?
Tegnap meglátogatott bennünket a védőnő. Kérdezte, hogy van-e elég tejem, mondtam, hogy igen. Erre ő: "Jó, akkor még várhatunk 1 hónapot a hozzátáplálással, de azért 4,5 hónaposan már adjál neki almalevet+baracklevet kanállal, mert utána nem fog enni."
Tudtommal a WHO ajánlása 6 hónapos kor.
Babám éjszaka egyhuzamban alszik 12 órát, 200 gr hiányzik, hogy megduplázza a születési súlyát (4 kg-val született, most 7800 gr), szóval tuti, hogy elég neki a tejem.
Annyira erőszakosan beszélt, meg leszólta az anyatejes babákat a körzetében, hogy nem hajlandóak enni...
Nem vagy köteles. Ha eddig nem tetted, olvasd a lll.hu oldalt. A mi vedononk is olyan, hogy eleresztem a fülem mellett, amit mond.
A gyermekorvos meg arra akart rábeszélni, hogy ne szoptassam a gyerekemet ejjel. Megmondtam, hogy de fogom, onnantól üveges szemekkel neztem ra, mig hajtotta a magáét.
Köszönöm Utolsó!
Nézegettem az oldalt már :-).
Van már egy nagyobb gyermekem, ő ilyen idősen már tápszeres volt, de az akkori védőnőnk nem erőltette a hozzátáplálást, mondjuk nem is akart enni a nagyobbikam "rendeset" 7 hónapos koráig, én pedig nem erőltettem.
Csak azt nem tudom, hogy hazudjak neki rögtön, vagy mondjam meg neki nyíltan, hogy 6 hónapos korig nem is próbálkozom.
Tegnap voltam tanácsadáson a kicsivel, egy nem kötelező oltást kapott (ez is megérne egy történetet...). Meg is mérte: 8000 gr, 4 hét alatt 700 gr-ot hízott. Szóba hozta a hozzátáplálást...mondtam neki, hogy átgondoltam+olvasgattam is a témában és nem szeretném még elkezdeni.
Márpedig el kéne kezdenem, mert:
az anyatej ilyenkor már nem elég tápláló...őt igazolja, hogy csak 700 gr-ot hízott a baba...
nem fog enni nekem, ha később kezdem,
nem tartalmaz már elég vasat az anyatej (ennek utána olvastam : 6 hónapig van benne elég).
Azt is nehezményezte, hogy hiába átalussza az éjszakát, de napközben 3 óránként eszik, ilyenkor már szerinte 4 óránként kéne..Mondom neki, hogy akkor csak 4-szer enne egy nap, szerintem az nagyon kevés még ilyen korban.
Szóval teljesen kiakasztott. A végén még nekem "vágta": Ha nem kezded el a hozzátáplálást, akkor tájékoztatom doktornőt, hogy nem vagy együttműködő..
Te meg tájékoztasd, hogy nem jár továbbképzésre...
Phh.
Ne húzd fel magad!
Biztos idegtépő, de SEMMIT nem tud tenni, főleg ne zsarolgasson.
Egyébként azt tudnod kell, hogy LEMONDTHATOD a védőnői szolgálatot, úgyhogy akár ezt is mondhatod neki legközelebb, ha így áll hozzá, a továbbiakban nem tartasz igényt a szolgálataira...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!