Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Anyatejes babáknál van aki...

Anyatejes babáknál van aki már 4 hónaposan megkezdi a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
2017. dec. 23. 19:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon korainak tartom.
2017. dec. 24. 08:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Barátnőm 4 hosan kezdte, én is, de az enyém tápszeres, ha elfogadja, tud enni, akkor szerintem lehet vele próbálkozni, senki nem lesz allergiás a répára.
2017. dec. 24. 14:19
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Az allergia nem ugy mukodik, utolso :) nem kell allergennel talalkoznia az eretlen emesztorendszernek ahhoz, hogy nagyobb esellyel legyen a szilard taplalek korai bevezetese miatt allergias.
2017. dec. 24. 14:49
 14/17 anonim válasza:
Mi betötött 4 hónap után nem sokkal kezdtük a kóstoltatást mert ilyenkor még nem ht van hanem kóstoltatás. Az én babóm repült a kajáért és mivel a sajátomból csak nem adtam neki mert még korai így gyümölcspürét kapott 1-2 kiskanállal. Talán úgy jobban érzékelhető a mennyiség ha azt mondom egy fél bébi ételes üveggel 3 nap alatt nem evett meg, ilyenkor nem megtömni kell a gyereket csak kóstoltatni. Most lassan 14 hónapos de 80%ban még mindig anyatejes. Egyébként minden gyereken látszik hogy korai vagy nem mert ha kiköpi a kanalat még nem kell neki akkor pihentetni kell a dolgot még. De ezt a szülők látják a legjobban és nem a WHO szakemberek szerintem.
2017. dec. 27. 09:01
 15/17 BBrigi777 válasza:
Szerintem a babán múlik, hogy érett e rá. A hozzátáplálásra akkor érik meg a baba, ha érdeklődni kezd a te általad fogyasztott ételek iránt és teljesen akkor áll készen, ha már tud ülni. Én a második babámmal már a darabos hozzátáplálást folytattam pl mi úgy kezdtük, hogy egy almát adtam a kezébe, hogy ismerkedjen vele. Sokkal jobb hatásai vannak rá, mint a pépes ételek az első fiamnál. Amúgy én mind2nél 6 hósan kezdtem. Neten utána tudsz olvasni ennek a falatkás hozzátáplálásnak.
2017. dec. 28. 07:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a legnagyobbat 6 hónapos korától próbáltam rávenni új ízekre. Nem jött össze. Minden pépes dolgot kiköpött. (Rengeteg tejem volt, nem éhezett.) 8 és fél hónaposan kezdett enni. Főtt krumplival, hússal kezdte. A késői hozzátáplálás miatt rengeteg leszúrást kaptam a védőnőtől, pedig én próbálkoztam.

A második gyerkőcnél 4 és fél évesen kezdtem zöldséggel, gyümölccsel, mert nem volt neki elég a tejem. (A mai napig rengeteget eszik.)

A harmadiknál és negyediknél sikeresen a 6. hónapnál tudtunk elkezdeni kóstoltatni, etetni.

Szerintem, ha kevés az anyatej, szép fokozatosan el lehet kezdeni a hozzátáplálást, de ha van elég, én nem erőltetném 4 hónaposan. Akkor egyre kevesebbet fog szopizni, és az anyatej nagy érték, nem beszélve a babával való összebújásról.

2017. dec. 29. 21:54
 17/17 Nereida3 ***** válasza:
Felesleges, tápszeresnél szokták inkább. Most 5-6 hó között mondják, hogy el lehet kezdeni. Én kis barackot, almát adtam. És az meg babafüggő, hogy mennyire fogadja el, az enyém mindent megeszik, a másik korábban kezdte, és a még kilenc hónaposan is kínlódnak, mert nem eszik a gyerek semmit. Szerintem nyugodtan várd meg az öt hónapos kort. Aztán meg a babától függ, hogy mennyire eszik. Ha kéri, lehet neki adni, ha nagyon nem, kihányja, ilyesmi, akkor meg nem kell erőltetni.
2017. dec. 30. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!