Ti hogy szoktátok télire eltenni babátoknak a gyümölcsöket?
Úgy is jó, ahogy az #5-ös válaszoló írja, én hámozva, felezve fagyasztottam az őszibarackot tálcán, majd fagyás után mentek zacsiba, így darabonként is lehet kivenni belőle.
Az íze nem, de a barack állaga a fagyasztási eljárás miatt nyilván változik. Én mivel "pempőnek" fogom megcsinálni a hozzátáplálás elején, nincs jelentősége. Gyümölcslevesbe is használtam ilyen módon tavaly eltett barackot (főzés végén tettem csak bele a forró levesbe, már nem forraltam) úgy nem volt más, mintha friss barack került volna bele.
A szilva egész jól bírja a fagyasztást, az kiengedve sem lesz teljesen plötyi. Szintén remek volt kiengedve Sinemilbe, tejpépbe, levesbe a nagyobbik gyerkőcnek is ezért készültem most is szilvafagyasztással.
Nekem kicsi a fagyasztom, így főleg befőttnek teszem el (illetve tettem is el) a gyümölcsöket.
Tartósítószer nélkül, simán vagy kis mézzel rakom el őket. (Sőt pár üveget barna cukorral is, a levét nem issza meg. De ebből minimális mennyiséget.)
Nekem mondjuk szerencsém volt, mert tavaszra esett a hozzátáplálás, így akkor nem foglalkoztam vele. De azóta (most lesz 3 éves) fontos az állaga is, mivel pépesen max a joghurtjába teszem a gyümölcsöket.
Így, cukor és tartósítószer nélkül, csak nem kuktában, hanem sima lábasban főzöm 15-20 percig: [link]
Sokkal finomabb, mintha fagyasztod. Barackot, meggyet, cseresznyét, szilvát és szedret tettem így el. Próbáld ki egy kisebb mennyiséggel. Felbontás után hűtőben simán bírja 1 hétig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!