Csecsemőnek nem adnak teát. Csak cici és tápszer.2 hónapos a baba. Nem lesz baja a kevés folyadék beviteltől?
Ha van elég pisis pelus, akkor biztosan elég folyadékhoz jut az anyatejes baba. Újszülöttnél ez nagyon kényes kérdés. Én úgy tudtam, hogy születés után 3 napig annyi tápanyagtartalékuk van, hogy akkor is simán kibírják, ha nem indul be 3 nap alatt a tej. Nekem is csak 3. nap este indult be, addig biztos hogy 5-10 ml-ek jutottak neki egy-egy szopinál vagy annyi se, de újszülöttnél nem kell sokkal több. Legalábbis amikor beindult a tejem, akkor is csak 15 ml-t ivott a próbaszopin, és azt mondták, annyi végülis elég nekik. Amúgy lehet, hogy többet is ivott volna, de mivel előző éjjel csinálta meg nekem a tejet azzal, hogy egész éjjel hajnalig szopizott és dolgozott és tépte a mellem, amikor reggel kitalálták, hogy próbaszoptatás lesz, nem lehetett őt rendesen felébreszteni. Mondom, kb. 23 h-tól hajnali 5-ig megállás nélkül szopizott és reggelre teljesen kimerült. Szóval valahogy felrángatta a nővér és szegénykém félálomban itta a 15 ml-t, de még arra is azt mondták, hogy elég. Utána persze rohamosan nőtt az elfogyasztott tej mennyisége, nem mértem, mert ömlött a tejem és ő is nyugodt baba volt.
Szerintem azért nem javasolják a vizet, mert ha cumisüvegből kapja, cumizavaros lehet. Amúgy meg főleg újszülött korban olyan pici a gyomruk, nem jó vízzel elvenni a helyet az anyatejtől. Később, főleg nagy nyári melegben, amikor már nem újszülött, talán már másként csinálnám és megkínálnám vízzel. 3 hónapig ömlött a tejem, addig felesleges lett volna, de utána már kevesebb lett, akkor lehet hogy szegényke időnként szomjas volt.
nem kell neki folyadék ha döntően anyatejes.
6 mellett annyiban kiállnék hogy sajnos tényleg nem lehet feltétlen észrevenni az első 3 napban ha pl nem szopizik...laikusként kezdő anyukaként én sem vettem eszre. a csecsemosok nem mértek tiszta súlyt etetés előtt, abból ugye nem látszott, rátették a mellemre azt mondták szív, én is úgy láttam hogy kortyol....aztán 3. napra belövelltem és örültem mint majom hogy akkor biztos jól evett (kesobb persze utana olvastam hogy a belovelles mindenkepp megtortenik ha eszik ha nem) 4. napra full begyulladtak a melleim, ő meg jól besárgult, adtak egy fejőt de már szinte fejni se tudtam, olyan gyorsan el kezdett apadni tekintettel arra hogy akkor már 4. napja nem evett (vizet akartak adni, nem emiatt, hanem a nagy hőség miatt de azt nem fogadta el)...szóval nem, nem lehet mindig észrevenni és sajnos sok csecsemős tényleg olyan mértékig cici elvakult, hogy az nem igaz, nekem fejőt se akartak adni nem érdekelte őket a 40 fokos laz, mert hogy akkor felborul a kereslet kinalat (ami sehol nem is volt de mindegy.. ), ugy szolt rajuk a foorvos hogy adjanak. ..na mindegy aztan nem lett tapszeres hazamentrm elkezdtem vegyesen taplalni bimbovedovel szepen megtanult enni. hozzateszem bimbovedot se adtak a csecsemosok mondvan akkor meg nem erintkezik a borommel...
szép dolog a szoptatas en csak tudom, nem kis munkaval sikerult ezek utan ujra kizarolagos anyatejesnek lenni, de azert nem minden áron.
azzal egyutt 6, a noverem most szult, naluk kezdetektol cukros vizet kap a baba sargulas ellen, akkor is ha eszik, ez a protokoll...na a noverem meg emiatt nem tudott szoptatni az elso par napban, allandoan aludt a baba...aztan mondtam hogy hagyja a vizet mert elteliti igy nem fog szopni..kicsot vitatkozott velem hogy dehogy a vedono szerint kell a viz...aztan abba hagyta es lám, egy het alatt ugy beindult hogy most 150! mlz eszik a 4 hetes baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!