Most akkor kell a tápszer mellé folyadék vagy sem?
Tudom van pár hasonló kérdés különböző forumokon (itt is) de mindenhol mást olvasok, és már tanácstalan vagyok..
7 hetes a kislányom, 2 hetes kora óta csak tápszeres sajnos...Beba HA 1 tápszert fogyasztja, nagyon nehezen indul meg a széklete, ami fura hogy híg a széklete mégis nagyon erőlködik, sír közben, úgy nyom h a kis feje is belevörösödik, arról nem is beszélve h általában egész nap szenvedünk, tornázunk mire sikerül, de nem ritka h 1-2 nap kimarad...ami még aggaszt h sötétzöld színe van a székletének...mitől lehet?és mivel könnyithetném meg neki?INfacol és társai nem váltak be 10 ezreket hagytam a patikába de semmi nem segített, mindegyiktől lettek szelei, de görcsökkel, amitől mégjobban szenvedett, tápszerváltáson is tul vagyunk, beba ha sensitive ugyanugy görcsöket okozott neki...2 nap szenvedés és sírás után nem bírtam tovább, adtam neki kamilla teát kis cukorral, attol megnyugodott, alszik is egész nap,kimerült szegénykém...szóval a kamilla tea beválna, de állitolag nem lehet adni minden nap...akkor sem ha nagyon halványra főzöm?olyan mintha ne tudná megemészteni, illetve nagyon nehezen a tápszert...adjak neki vizet napközben? köszönöm a segítséget
Fiam is tápszeres volt, most másfél éves.
Neki is ez volt a gondja, pár hetesen kezdődött.
Elmentünk vele orvoshoz is, h ő mit mond.
Azt mondta minden nap kínáljuk meg kamillateával, amibe pici cukrot teszünk. Ez megkönnyíti a kakilást, a kamilla alapból jó a beleknek, pocaknak, m nyugtatja. És a folyadékra is szüksége van a babának, főleg nyáron.
Fiam azóta is minden nap kap kamilla teát , nagyobb kora óta gyerekteát, illetve vizet. Most már nem mindig rakok bele neki cukrot, mióta rendes kajákat eszik.
Szerintem nyugodtan adj neki kamilla teát, semmi baja nem lesz és látod h jó a pocaknak. Fiamnak sem volt ettől baja. Teljesen egészséges. És én úgy vettem észre, h a kamilla tea a pocak fájására is jó volt, nem csak a kaki gondra.
(Mi is kipróbáltunk minden gyógyszertári cuccot, de semmi nem vált be ezen kívül).
Váltsatok tápszert:
Nestlé Lactogen Harmony-ra. Kimondottan ilyen panaszokra való és sokkal olcsóbb, mint a többi tápszer.
Zöld széklet:
A cukros kamillát nem adnám, azt mondta a védőnőnk, hogy a cukor tulajdonképpen csak erjed a kis gyomrukban, ezért nem javasolt.
Én első körben tápszert váltanék.
És én itatom is ebben a melegben a fiamat, felforralt-visszahűtött vízzel.
Az én kisfiam Milumil HA-t kapott, ő is kínlódott. Beba-t is kipróbáltuk, de nem lett jobb, visszatértünk a Milumilra. A tápszerváltás volt a legrosszabb.
Ő kért mellé inni, szóval én adtam neki babavizet. Infacolt próbáltuk, először jó volt, de utána nem ért semmit, akkor váltottunk Espumisanra, az is jó volt egy darabig. Édesköményteát főztem neki sokszor, és azzal itattam (nem filteres teával, hanem rendes édesköménymagból főztem). Ez sokat segített.
Mondjuk mi a legrosszabb verziót csináltuk, hogy anyatejet és tápszert is kapott - a védőnő szerint ez a legrosszabb hasfájás szempontjából (nem tudom melyik részét hagytam volna el).
A zöld székletre nekem nem mondtak semmit, de olvastam olyat is, hogy azt a HA tápszer okozza.
Szerintem adj neki vizet is, mert a tápszer ennivaló. Az én kisfiam szopizott is, de még így is sokat ivott (pedig ő téli baba volt). Szóval ha kéri, akkor itasd inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!