Anyucik! Törvényszerű a 6hónapos kortól való hozzátáplálás? Ki mikor kezdte? Az orvos hogyan állapítja meg ha már adható neki pép?
Eleve a 6 hónapos hozzátáplálást anyatejes babáknál szokták mondani, tápszeres babáknál 4 hónapos kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást.
És előbb egyáltalán nem javasolt, mivel még picik, a gyomruk fejletlen.
Amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy éhes mindig, amikor te annak gondolod. Lehet, hogy teljesen más gondja van. Semmiképpen nem kell egy 3 hónapos babát már hozzátáplálni. Kísérletezni kell, hogy mi baja lehet, esetleg orvossal konzultálni a tápszert illetően, hogy esetleg váltani kell, vagy a mennyiségen változtatni.
Nem torvenyszeru, egyik rokonom 8 honapos koraig kizaroan szoptatta a babajat, es nem volt semmi baj belole. Mar a harmadik gyereke volt, valamennyit ertett hozza :D
egyebkent az en harom honaposom is ilyen volt. sot... nagyon ritka volt, ha 3 orankent szopizott. csak rendes kajaval allt be neki a 3-4 orankenti eves, ameddig anyatejes volt, addig soha nem tudtuk tartani ezt a 3-4 orat... lehet, hogy az en babam sem mindig ehes volt, de nem tudtam rajonni, hogy mi a baj. probaltam mindent, de csak sirt sirt sirt, es raktam cicire, ott egybol jol volt. valoszinuleg nem ehes volt, csak meg akart nyugodni, de a jatszos cumit soha nem fogadta el. seta nem erdekelte, babakocsi sem hatotta meg kulonosebben, zenelos csorgos jatekok par percig lefoglaltak, aztan indult a siras.
amikor mar mozgott es evett rendes szilard etelt, akkor mar minden jo lett, mert nagyon imad a mai napig korulnezni (12 hos), imad felfedezni stb. a kaja egyaltalan nem lett a maniaja, imad enni, de nem ker orankent, hanem boven eleg neki 3-4 orankent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!