Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ti hogy kezdtétek el a hozzátá...

Ti hogy kezdtétek el a hozzátáplálást? Hogy értétek el, hogy lenyelje a baba?

Figyelt kérdés

Kislányomnak most adnék először almát, ízlik is neki, az biztos, mert nagyon vigyorog, mikor meglátja a kanalat, viszont nem nyeli le... ha a kezemben tartom, mint mikor eszik (tápszeres), úgy elfogadja és lenyeli, de fekve nem valami biztonságos, így azt nem erőltetném. Nálatok ez hogy volt? Vagy még nem kellene neki adni? Védőnő és gy.orvos is mondta, hogy próbáljam neki adni, mert csak 5x eszik egy nap, és nem mindig eszi meg a 150ml+tápszer mennyiséget. 4 hós múlt. Azt nézi ahogy mi eszünk, az illatokat nagyon szereti, követi a szemével a kaját, szóval kérné szerintem, csak valahogy nem jön rá, hogy le kellene nyelni...

van valami trükk, tipp? köszi

2017. jan. 15. 17:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne etesd fekve! Ültetheted pihenőszékbe, hordozóba, döntött etetőszékbe, ilyenek nélkül etesd ölben! De fekve ne!
2017. jan. 15. 17:46
 2/10 A kérdező kommentje:
úgy értettem, hogy ölben, a kezemben, nem az ágyon fekve. Pihiszékben próbáltam, de semmi... kezemben lenyeli, de ugye úgy majdnem fekszik, úgy nem akarom, csak kipróbáltam, hogy ha az ismerős testhelyzetben kapja (ahogy kapja a tápszert), hátha... de így nem akarom, azért is kérdezem :)
2017. jan. 15. 17:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Először pár kiskanál almalevet adj neki, elsőre nem is kaphat többet. Ha azt már lenyeli, utána almapépet.
2017. jan. 15. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Korai. A hozzátáplálás egyik alapfeltétele, hogy a nyelvkiöltő reflex (=kitolja az ételt, kiköpi, nem nyeli) már leépüljön...
2017. jan. 15. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

6. hónap a ht kezdete

Ugy kezdtem, hogy mindennek utánajártam. .

2017. jan. 15. 18:05
 6/10 A kérdező kommentje:
ha nem eszi a megfelelő mennyiséget, előbb kell elkezdeni, nem én találtam ki. Sütőtöklevet kapott, az ízlett neki, meg is itta.
2017. jan. 15. 19:15
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Tévedés.

Amíg gyarapszik, a kutyát nem érdekli, hogy nem eszi meg az "előírtat".

Ha pedig nem gyarapszik, nem attól a pár kannál almától, sütőtöktől fog, aminek JÓVAL kisebb a kalóriaértéke, mint a tápszernek (azonos bevitt mennyiség mellett is töredéke).

Ha problémás a hízása, akkor másik tápszert kell keresni, nem a hozzátáplálást siettetni, amikor a jelek alapján is tökéletesen alkalmatlan még rá.

2017. jan. 15. 19:22
 8/10 A kérdező kommentje:
ez a reflex magától épül le? kb mennyi idősen?
2017. jan. 15. 22:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, 6 hónap környékén.

Egyébként meg:

[link]

2017. jan. 16. 05:57
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi, kitöltöttem, ezt írja:

Kedves Édesanya!

Válaszaid alapján kisbabád valószínűleg már elég érett ahhoz, hogy a hozzátáplálást megkezdjétek. De ne feledd! Fokozatosan, egyenként kezdd meg az új ízekkel és az új állaggal való megismertetést. Első kanalas ételként a Milumil “első kanál” tejpépet vagy pépesített almát vagy barackot javasoljuk.

Válaszaid alapján felkészült vagy, helyes, hogy első kanalas étkezésként almát tervezel kínálni. Nézd meg letölthető hozzátáplálási táblázatunkat, hogy a többi ételt mikortól vezetheted be

pedig bejelöltem, hogy kilöki.. na, akkor?

2017. jan. 16. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!