A kislányom 4 hónapos. Tapasztalt anyukák, hogyan és mikor kezdjem el a hozzátáplálást? _ ( tápszeres baba)
Szia!Úgy tudom, hogy tápszeres babáknál 4 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást, anyatejeseknél elég 6 hónaposan (de van, aki tovább húzza, mert sokkal kényelmesebb cicire tenni és kész)
Az én lányom anyatejes volt, de a védőnő folyton hajtogatta, hogy igenis 4 hónapos korában kezdjek el vele gyümölcsöt kóstoltatni. (végül én csak 6 hósan keztem el). Először alma kifacsart levét adtam neki kiskanállal, miután megszoptattam. Pár nap, múlva már reszelt almát kapott evés után. A következő héten körtével, majd szilvával folytattam, aztán jöttek a zöldségek (sárgarépa, krumpli, cékla...stb). Pár hét alatt szép fokozatosan kiváltottunk így egy étkezést, 9 hónapos korára már kettőt.
Szerintem a kóstoltatást nyugodtan elkezdheted.két-három kanál gyümit.
Nem kell kiváltani ha nem akarod még,de a kínálgatás nem tesz neki rosszat:)
Sőt mivel a tápszer az anyatejjel ellentétben csak egyízű így valószínűleg élvezni is fogja.
Ne hallgass rá:)
Dehogy kell bele cukor.Citromlé meg pláne nem,úristen:)
Csak natur add neki.
BUÉK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!