Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A kislányom 4 hónapos. Tapaszt...

A kislányom 4 hónapos. Tapasztalt anyukák, hogyan és mikor kezdjem el a hozzátáplálást? _ ( tápszeres baba)

Figyelt kérdés
2014. dec. 30. 07:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Szia!Úgy tudom, hogy tápszeres babáknál 4 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást, anyatejeseknél elég 6 hónaposan (de van, aki tovább húzza, mert sokkal kényelmesebb cicire tenni és kész)

Az én lányom anyatejes volt, de a védőnő folyton hajtogatta, hogy igenis 4 hónapos korában kezdjek el vele gyümölcsöt kóstoltatni. (végül én csak 6 hósan keztem el). Először alma kifacsart levét adtam neki kiskanállal, miután megszoptattam. Pár nap, múlva már reszelt almát kapott evés után. A következő héten körtével, majd szilvával folytattam, aztán jöttek a zöldségek (sárgarépa, krumpli, cékla...stb). Pár hét alatt szép fokozatosan kiváltottunk így egy étkezést, 9 hónapos korára már kettőt.

2014. dec. 30. 09:21
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. dec. 30. 09:26
 3/19 anonim ***** válasza:
76%
szia, én is azt hallottam hogy tápszeres babáknál 4hósan kezdik, de nálunk a védőnő azt mondta hogy 5hósan ajánlja. tehát mi akkor kezdjük majd.
2014. dec. 30. 09:40
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Kislányom is szinte teljesen tápszeres volt én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Először almát, utána őszibarackot. Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy banánt ne adják még és 1,5 hónapig csak gyümölcsöt adjak. Utána jött a krumpli, sárgarépa, sütőtök, 6,5 hónaposan kapott először csirkemellet.
2014. dec. 30. 09:54
 5/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a kóstoltatást nyugodtan elkezdheted.két-három kanál gyümit.

Nem kell kiváltani ha nem akarod még,de a kínálgatás nem tesz neki rosszat:)

Sőt mivel a tápszer az anyatejjel ellentétben csak egyízű így valószínűleg élvezni is fogja.

2014. dec. 31. 13:11
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Még az lenne a kérdésem,hogy a gyümölcsleveket kell-e cukrozni? Mert anyósom szerint kell,sőt még citromlé is kell bele hogy Ne barnuljon. Én szívem szerint csak natúran adnám
2015. jan. 1. 09:15
 7/19 anonim ***** válasza:

Ne hallgass rá:)

Dehogy kell bele cukor.Citromlé meg pláne nem,úristen:)

Csak natur add neki.

BUÉK

2015. jan. 1. 14:04
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi. BUÉK
2015. jan. 1. 14:36
 9/19 A kérdező kommentje:
Mivel tél van az almán kívül nagyon nincs nagy választék gyümölcs téren. Esetleg még meggylevet tudok neki adni az van a fagyoban. Ötletek? Ha almaval kezdem,és már eszi a pépet,jöhet a főtt krumpli?
2015. jan. 2. 10:51
 10/19 A kérdező kommentje:
Bizonytalan vagyok,félek,hogy elszurok vmit
2015. jan. 2. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!