A kislányom 4 hónapos. Tapasztalt anyukák, hogyan és mikor kezdjem el a hozzátáplálást? _ ( tápszeres baba)
Úgy kezdd el,hogy 2-3kanállal először.Másnap kb.10 kanállal,majd 3.napon már egy egész adagot adhatsz neki ha nem volt tőle baja.
Nem kell annyira rohanni.Elég egyenlőre az alma.Majd a többi új kaját(pl.sütőtök vagy krumpli)ugyanígy vezesd be ahogy az almát.
Nem muszáj gyorsan mindent megkóstoltatni vele,mert eddig csak egy ízt érzett(táp ízét)az alma bőven elég egyenlőre.Még ezt is szoknia kell.
Az én kislányom az almát szereti sütőtökkel.
Akár az első naptól kezdve,de ahogy fentebb írtam.Tehát először csak pár kanállal.Aztán ha bírja a pocija akkor másnap kb.10 kanállal és ha attól sincs baja akkor 3.napon már egy egész adagot adhatsz neki.
Mindennel amit kóstoltatsz így kell csinálni.
Egyből egész adagot azért nem jó,mert ha nem bírja a pocija akkor az egész adagtól nagyon és sokáig fáj neki.
Hűtőben 2-3 napig maximum.
Ezért is jó ha saját magad készíted el,mert a bolti elég drága mulatság ha ki kell dobni esetleg.
Tényleg nincs mit:)
Ha akarsz privátot is írhatsz,szívesen segítek.
Én is voltam ilyen helyzetben és én is örültem ha tudtak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!