2-3 éve mit ajánlottak, hogyan, mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást?
Én 6 hósan szeretném, anyósom azt mondta, hogy 2 éve még 2 hónaposan kellett elkezdeni, a trendek összevissza változnak és ez csak egy új ősanya divat hogy 6 hónapig csak szoptatni kell, mitől lenne jobb.
Valóban 2 éve még ennyire mást mondtak? Vagy csak magát akarja igazolni?
Fiam áprilisban volt 3 éves. Ugyanaz volt mint most.
Tápszereseknél 4 hónaptól akár, anyatejeseknél 6 hó volt az ajánlott akkor is. De gyereken is sok múlik. Van, amelyik el sem fogadja akkor még a kanalat, és csak később lehet kezdeni.
Mondd meg anyukádnak, hogy lesz még vagy 20 éved etetni, neem kell annyira sietni. Kibírja azt a pár hónapot még.
Egy 2 hónaposnak még nagyon éretlen az emésztőrendszere.
Nekünk 4 hónapot, akkor is kezdtük.
Aanyatejes és tápszeresek voltak vegyesen.
fiam 3 éves. Akkor azt mondtak, hogy 4 honapos kortol lehet.
2 honapos kortol..30 évvel ezelott volt ilyen.
(van egy régi konyvem, anyámtol kaptam :D ugy gondolta, hogy majd aszerint fogom csinálni a hozzátáplálást, abban irtak olyanokat, hogy 4 hetes kortol kis kanállal lehet adni almalevet, 8 hetes kortol már reszelt almapépet, hogy 6 honapos tegyuk a gyereket a bilire..1 évesnek szalonna darabkat reggelire kis kenyér katonákkal…stb.)
Lányom 4 éves, 4 hónapost mondtak.
A kicsi most 6 hónapos, most kezdtük.
A 2 hónap nagyon kevés.
Hát 2-3 hónaposan maximum 30-40 éve ajánlottak hozzátáplálást, pár éve biztos nem. 😉 A védőnőm 4 hónapos kortól javasolta a csak tápszeres babám hozzátáplálását. Én annyira nem siettem vele, pár hete kóstolt gyümölcsleveket, Sinemilt, most hétvégén már őszipürét is, ma pedig alma-őszibarack bébiételt. Eddig szerencsére mindent jóízűen elfogyasztott, a kanalat is ügyesen fogadja. Öt és fél hónapos lesz a napokban.
Egyébként én is észrevettem, hogy az idősebbek nagyon nyomatnák a hozzátáplálást, hónapok óta hallgatom anyósomtól, hogy a férjem ennyi idősen már lekváros kenyeret evett, meg adjak neki csirkehúst, adjak a babának a fahéjas-szegfűszeges gyümölcslevesből, meg a töltött paprika szaftjából... 😂 Szóval na...
Szerintem nem muszáj megvárni napra pontosan a féléves kort, HA a baba jól fogadja a kínált dolgot, de nem is kell sietni sehova. Hallgass a saját ösztöneidre és a babádra, az a biztos! 😉
Anyatejes babáknál 6, tápszereseknél 4 hónapos korban ajánlották elkezdeni a hozzátáplálást.
Kislányom 6 hónaposan nem volt hajlandó elfogadni a kanalat, így vártunk és hetente újra próbálkoztam. 7 hónapos volt, amikor először a szájába engedte a kanalat.
A 2 hónapos korban elkezdett hozzátáplálás szerintem nagyon korai!
Nekem egy 4 és egy 2 éves gyerekem van.
Mindegyiknél úgy volt, hogy tápszereset 4-5, anyatejeset 6 hónapos korban kell elkezdeni hozzátáplálni.
2 hónaposan nagyon kicsi még a gyerek ehhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!