Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nagyobb gyermeknél hogyan...

Nagyobb gyermeknél hogyan lehet spórolósabban bevezetni számára idegen állagú v ízű ételeket?

Figyelt kérdés

Eddig arra rájöttem, ha rendszeresen kínálom az étel mellé pl a tv paprikát, eleinte ugyan a kukában végzi, de egy idő múlva kóstolgatja, harapja, aztán eszi.ez kb a 10. kínálat után.

Sokmindent nem vezettem még be főleg a reggelit illetően, szeretném ha enne pl tonhalkrémes v tojáskrémes stb kenyeret. Ugyan evett már halat, tojást, szereti is, csak krém formában kenyérre kenve nem fogadja el és nincs kedvem úgy pepecselni hogy a kukába gyártsam.

De számos egyéb dologgal is ez van pl imádja a paradicsomos ételeket, de nyersen nem fogadja el a paradicsomot.

Hogyan lehet hatékonyabban ezeket bevezetni lassan 3 évesnél aki amúgy jóevő, jóétvágyú gyermek?

2016. dec. 29. 19:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Darabos főtt ételt eszik.csak pl a reggeliről írtam! Nem tudom mit adjak reggelire. Mert semmi olyasmit nem fogad el pl felvágott, virsli, mert húskészítményeket is nagyívben kerültem.

Tejfölös v vajaskenyér meg nagy nulla reggelire szerintem, de azt elfogadja. Ezért tartok még a müzliknél.

Így neki álltam olvasni, hogy mit kellene reggelire adni, ami egészséges. Így találtam rá a házi készítésű feltétekre. Amiktől természetesen idegenkedik.

2016. dec. 29. 23:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A 2,5 évesünk régóta azt eszi, amit mi, de ő sem akar mindent elfogadni. A kígyóuborkát pl. szereti, a paradicsomot meg sem akarja kóstolni, viszont nem pépezünk és azt sem értem, hogy miért kell a kukában landolnia annak, amit nem eszik meg, hiszen azt mi el tudjuk fogyasztani.
2016. dec. 30. 00:04
 13/14 A kérdező kommentje:

Hát azt kellett volna kérdeznem, hogy miket reggeliznek a kisgyermekek.

A spórolást az időre is értettem.pl pepecselek a tonhallal fél órát ahhoz, hogy ne egye meg....így nehezemre esik neki is fogni..

És összemajszolt paprikamaradékhoz, stb nincs étvágyam

2016. dec. 30. 00:16
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi de a tonhalkrém tojàskrémmax 5 perc megcsinálni.

Pici koràtól kellett volna adni ezeket. Amúgy a tonhal sem olyan hűde egészséges, pl a higany illetve most a japàn atomerőmű baleset àltal szennyezett óceàn miatt.

Felvàgottat is lehetett volna otthon készìteni pl.

Szerintem süss neki. A péksütiket minden gyerek szereti. Teljes kiőrlésű lisztek plusz cékla,répa,alma stb.. muffinokat,lehet tölteni gyümivel vagy akàr tojàssal,sajttal, hússal.

A lényeg,hogy ötletes legyél.

Ajànlom Jamie Oliver receptjeit. Jó kis " àtverések" vannak benne. Sokmindent lehet egészségesen elkészìteni,ami " menő" vagy ami tetszik a gyerekeknek.

2016. dec. 30. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!