Mit gondoltok ezekről az "idegen" női keresztnevekről: Coco, Lilian, Maxine, Tenzi?
Az adott országban elfogadott(tehát nem túl furcsa vagy idegen hangzású) és mindkét szülőnek tetsző nevet kéne adni a gyerekeknek.
Az általad felsoroltak az én magyar ízlésem alapján nem túl szimpatikusak.
A Coco-ról a kábítószer és egy rajzfilm szereplő jut eszembe.
Aztán valami prostit dobott ki rá a google.
Lilian nálunk is elég népszerű, hordható név.
Maxine nem tetszik. A Max az nekem olyan fiú kutyanév.
Tenzi meg valami város vagy folyónévnek hangzik. Mint pl. a Temze. A google szerint meg valami kockajáték.
Ha valaki kint adja ezeket a neveket a gyerekének, akkor semmi bajom vele.
Igaz, külföldi nevek közül is vannak nevek,amik ezeknél sokkal jobban tetszenek.
Magyarországon inkább pejoratívan és kissé romásan hat,ha az aktuális nyomatott kaliforniai sztárgyerekek neveit akarja valaki a gyerekének adni.
Ha már itt tartunk a "Mégön", "Ketrin", "Kájli" egyébként külföldön nagyon szép nevek szerintem (természetesen eredeti írásmóddal!) , de magyar gyerekeknek semmi pénzért nem adnám.
Fölösleges exhibicionizmus.
Ezek közül a nevek közül talán a Lilian a legszalonképesebb. De egyébként itthon anyakönyvezhető Lilien formában.
A Maxine nekem már a x-szel is nagyon idegen és borzalmasan hangzana,ha pl. egy iskolai szavalóversenyen kihirdetnék,hogy: "Első helyezést ért el Kiss Makszin".
Coco,Tenzi - ezek becenevek.
A Coco általában a Cornelia,Colette,Nicole,Courtney nevek becézése, de ide sorolhatjuk a név leghíresebb viselőjét, Coco Chanel-t, akinek eredeti keresztneve Gabrielle volt.
A Tenzi nevet ilyen formában még életemben nem hallottam. Az egyetlen név,amit el tudok képzeli ezzel a becézéssel, a Hortenzia/Hortensia.
Nyugodjatok meg, a kérdésem most és ebben a formában csak elméleti.
A Tenzi tényleg a Hortenzia becézése.
És a Maxine egyébként "Mekszin".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!