Miért érzi úgy minden idegen az utcán, a boltban, hogy
kötelessége leszoktatnia a babámat a cumiról?
Figyelt kérdés
Másfél éves, csak alváshoz kapja meg, meg a sétáláshoz. A köztes időkben ő maga adja oda és mondja is hogy "nem kell a cumika" Én tehát egyáltalán nem aggódom hogy mi lesz majd ha el kell tőle venni - biztos lesz egy kis hiszti de nem stresszelek rajta.
Erre akárhova megyek, mindenhol nekünk szegezik a kérdést vadidegenek: "Mi az a szádban? Minek neked cumi? Add nekem a cumidat!" Ilyenkor 180-ra szökik a vérnyomásom (legalább mint mikor mindenki képes volt rákérdezni szoptatom e független attól hogy a sarki zöldségesről volt e szó vagy még idegenebbekről..), egyrészt ha nem kellene neki a cumi, nyilván nem lenne nála, másrészt semmi köze hozzá, harmadrészt csak összezavarja a hetek óta tartó kemény munkámat, amivel mantrázom a gyereket, hogy majd ha megszületik a kistesó oda fogjuk neki adni mert neki nagyobb szüksége van rá - nem is fog nálunk működni az odaadom ennek annak módszer, vagy a kukásautó elviszi, hiszen a tesója is cumis lesz, így lesz otthon vagy 4-5...ezzel semmit nem ér el az illető, maximum összezavarja a tolakodásával...
2016. jan. 26. 13:40
1/9 anonim válasza:
Jaajjj de nagyon egyetértek. Nekem is az agyamra mennek az ilyen kérdések. Semmi közük hozzá, másrészt semmi joguk okoskodni. Kimondottam rühellem az ilyen embereket.
2016. jan. 26. 13:49
2/9 A kérdező kommentje:
gondoltam, magamnak veszek egy pólót "szoptattam" felirattal, neki meg egyet "igen, kell!" felirattal és hogy kerek legyen, apának egyet: "igen, lesz kistesó" felirattal
2016. jan. 26. 13:54
3/9 anonim válasza:
Teljesen megértelek. Én az állandó versengésen húzom fel magam nagyon (sok baba van a rokonságban), valamelyik nap jött a téma, hogy az xy baba már 2 évesen szobatiszta, én miért nem biliztetem az enyémet. Mondtam, hogy egyrészt még csak 20 hónapos, másrészt mi wc-re szeretnénk szoktatni, nem fogom törölgetni kaki után a bilit. És mire két éves lesz, azért szobatiszta lesz már? ÁÁÁÁÁ
Az a baj, hogy a gyerekneveléshez mindenki ért, az is aki egyébként nem, és az sem tántorítja el, hogy más gyerekéről van szó. És a legtöbben nem hajlandók megérteni, elfogadni, ha te valamit esetleg másképp szeretnél csinálni, mint a legtöbben, mert a te gyerekednek az a dolog úgy jó.
2016. jan. 26. 14:15
4/9 anonim válasza:
Vegyél egy ócska cumit, vidd magaddal mindig, és amikor azt mondják, hogy add nekem a cumidat, akkor mondd azt, hogy hát azt nem adjuk oda, de itt van egy másik, tessék nyugodtan használni. :))) Biztos nem szólalnának meg többet.
2016. jan. 26. 14:21
5/9 anonim válasza:
Az én lányom 4 éves és az esti alváshoz még kell neki a cumi. Engem nem érdekel már mások véleménye, szerencsére túl vagyok a felhúzom magam szitun. Mindig visszaszólok, hogy kinek is a gyereke? Jaa, az enyém. Akkor majd én eldöntöm, meddig fog cumizni. Nem erőltetem, ha úgy érzi, elhagyja. De az ujját semmi képpen ne kapja be. Mert az aztán mindig nála lesz.
2016. jan. 26. 14:39
6/9 anonim válasza:
Jaj, ez nekem is a halálom volt. Főleg, amikor vadidegenek (szóval még csak nem is a boltos, a postás, vagy akárki, aki legalább látásból ismer minket, hanem tényleg teljesen ismeretlenek) csinálják ezt. Buszmegállóban volt, hogy egy nénike elkezdte nyomni a dumát a fiamnak, hogy "Nem kell neked az a csúnya cumi, dobd el jó messzire." Erre a gyerek tényleg eldobta. Na akkor nem túl kedvesen megkértem rá a nénit, hogy akkor már tegye meg, hogy összeszedi a cumit, és innentől kezdve ne adjon ilyen remek ötleteket mások gyerekeinek. Pofám leszakad az ilyenektől, komolyan mondom...
2016. jan. 26. 15:06
7/9 anonim válasza:
Lányom is cumizik és eddig soha senki nem szólt emiatt be. Úh nem érzem úgy, hogy ezt mindenki kötelességének érezné.
2016. jan. 26. 15:21
8/9 anonim válasza:
Ez nagyon ott volt:)) Már mint a pólókra értem :DDDD
2016. jan. 26. 18:25
9/9 anonim válasza:
A kislányom 4 éves korági cumizott, a kisfiam jelenleg 2,5 éves és még cumizik. Engem is felidegesít, ha valaki elkezdi mondogatni, mert minek szól bele a más életébe? A következőt mondtam, mondom és fogom mondani: "Én még nem láttam olyan felnőttet, aki cumizik! Legalábbis ilyen módon! :P Akinek nem tetszik, ne szóljon be!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!