Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy kell megtanítani a babát...

Hogy kell megtanítani a babát darabosat enni? Ezen kívül, ha kiflit adok a kezébe, nem fogja félrenyelni a morzsákat?

Figyelt kérdés
Első baba. 9 hónapos. 4 foga van. Milyen módszerrel kell bevezetni a darabos ételt? Sok helyen olvasom,hogy reggelire kenyeret kap sajttal például stb. Mi meg ott tartunk,hogy mindent pépesíteni kell,de ha már például a tejpép sűrűbbre sikerül,akkor öklendezik tőle,hány. Hígítanom kell még vízzel. Sajnos tapasztalatlan vagyok.
2016. szept. 26. 07:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

a 9-esen jól látszik: itt arról van szó: a kicsinek rá kell jönnie, hogy rágni kell!

Ezért nem az a cél, hogy sűrűbben, rejtetten, nagyobb darabokra tördelten belapátolni a szájába

- hanem amit írtam: kenyérhéj (abból nem törik le nagyobb darab, csak már megcsócsált kisebb)

és ami fontos: együtt enni darabokat.

És nem bele tenni a szájába, hanem én mutatom, lassan veszek egy darabot és megrágom ezt is egy kicsit lassan, nyugodtan . Majd ő is nyúl érte, vesz egyet és megrágja.

2016. szept. 26. 09:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Hú,hát köszönöm! Tanulságos volt végigolvasni az összes választ,hálás vagyok érte! A fiam is vegyesen kapja az üvegeset is,itthon is főzök Neki. Én turmixolom,az üvegesből pedig már vettem többször olyat,amit 8 hós kortól lehet,mindegyiktől öklendezett,hányt. Úgyhogy azt nem is erőltetem. Én azt hittem,hogy ezt úgy kell kezdeni,hogy a pépben hagyni kisebb darabokat és a kanállal kisebb adagot adok belőle és majd szépen hozzászokik. Azt hiszem totál el voltam tévedve. Nagyon köszönöm Mégegyszer! Megpróbálom akkor ezeket,amiket írtatok!
2016. szept. 26. 11:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Pusztan meg csak nem erett meg ra... Majd szep fokozatosan Ő fogja igenyelni! Ugyanigy voltunk! Most 1 eves, igaz csak 4 foga van de ugyesen rag! Na jo, kiveve a hust... De ha nagyon picire elcsipkedem lenyeli.

Szoval nalunk is ment az oklendezes rendesen, aztan szep fokozatosan elfogatta a darabos kajcsit!

2016. szept. 26. 20:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Én puhára párolt zöldségekkel kezdtem, azt a nyelvükkel össze tudják nyomkodni. Kb 9-10 hónapos volt, amikor volt kedve hozzá. Ezután kapott kölesgolyót is. Kiflit nem merek, mert túl nagyot harap le belőle.
2016. szept. 27. 05:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Főtt rizset kevertem az elpürésített főzelékbe. Először keveset, és csak egy-két szemet tettem a kanálra, majd mikor láttam, hogy ízlik neki, és le tudja nyelni, egyre többet. De az is működik, ha a főzeléket leturmixolod, és villával elnyomkodott krumplit teszel bele.
2016. szept. 29. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!