Hogy kell megtanítani a babát darabosat enni? Ezen kívül, ha kiflit adok a kezébe, nem fogja félrenyelni a morzsákat?
Én babapiskótát adtam neki de házit nem boltit. Szinte elolvadt a kezében.
Puha gyümikból darabos pép is jó.
Van az az etetohalos cumi, bár nekünk nem volt olyan. Totál lepürésíred az ennivalót neki? Mert 8 hónapos kortól az üveges babakaják is darabosak.
Adj neki kiflicsucskot, hadd nyalogassa, persze maradj mellette. Kezébe add, gondolom amúgy is mindent a szájába vesz.
A kenyeret, szendvicset apró darabokra vágd fel, (katonákra), a puha kenyerbelet hamar el fogja nyammogni, én ilyenkor részeltem a sajtot, felvágottat a kenyérre. Adhatsz gyümölcsöt is, apró darabokra vágva, vagy darabosra nyomva, pl banánt, először úgyis furcsán fog nézni, mert nem fogja érteni, h az inyével kell szetnyomkodni, de hidd el, hamar bele fog jonni. Az is lehet, h a nyelvével majd forgatja, majd kiköpi, gyakorolni kell.
Ne félj, ösztönösen ráérez a rágásra!
Nálunk a jó érett banán, folyós körte, és a főtt zöldségek voltak az elsők.
A kisebb darabokat simán kiköhögi, ja véletlenül félrenyeli (akárcsak a tejet, pépet, vagy a saját nyálát).
Először csak törd szét villával, hogy darabos legyen, érezze, hogy ez most más.
Ösztönösen ráérez a rágásra, ahogy anno a szopira.
Csak ügyesen! :)
Ne aggódj, nem vagytok elkésve, az enyém kb. 14 hónapos volt mire odáig eljutottunk hogy nem kaptam frászt attól hogy félrenyel esetleg.
De pl. kekszet a mai napig alig merek neki adni. Én olyan étel elkezdtem a darabost ami elolvad a szájában, pufasztott rizs vagy puffasztott kukorica. Kenyérbél picikre, reszelt sajt. Szépen lassan majd ráérez, de siettetni nem kell még bőven ráértek . Amíg úgy érzed frászt kapsz addig ne adj neki inkább mert átmegy rá az idegességet.
Vagy villával töröd össze a zöldséget, és máris darabos, nem pépes, vagy veszel neki való bébiételt. Nálunk úgy volt, hogy házit és üvegest kapott vegyesen, onnan láttam, milyen állagút ehet már. 8 hónapos kortól volt kicsit darabos.
Viszont mi nekünk nem jött be a kenyér/kifli. Konkrétan majdnem megfulladt tőle, mert egy nagyobb darab csúszott a torkára. Sokáig nem adtam.
Kisfiamnak pl kis golyókat gyúrtam hús+ zöldség kombóból és azt adtam a szàjàba. Kb akkoràt ami befért, ìgy reflexből lenyelni nem tudta rà volt kényszerìtve, hogy megràgja. 2-3 hét alatt tökéletesen megtanulta hogyan kell. Utàna màr a kisebb falatokat is ügyesen ràgta és nem egyben nyelte le.
A keksz pl szerintem egyrészt undorìtó amikor összenyàlazva félig feloldódva a gyerek kezében van,màsrészt felesleges cukor van benne, és àllagànàl fogva feltapad a fogakra és el is ronthatja azokat. Ràadàsul bàrmikor letörhet belőle egy szàrazabb darab ami a torkàra szaladhat. Gondolom mindenki jàrt màr úgy, hogy ràharapott egy kekszre és az kismillió darabra tört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!