Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 18 hónapos fiam nem eszik meg...

18 hónapos fiam nem eszik meg semmit, de megiszik napi 1 liter tejet, viszont éjjel ugyanabban az idöponzban felkel és fájdalmasan sír. Szerintetek a tejtöl lehet?

Figyelt kérdés

2016. aug. 26. 19:54
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
64%

A tejet pohárból vagy cumisüvegből issza? Ha üvegből, akkor esetleg próbálj neki abba pürèsíteni mást.

Rágcsákat sem fogad el?

Pudingfèlèket?

2016. aug. 26. 22:43
 22/33 anonim ***** válasza:
37%

Nagyon sok kisgyerek allergiás a tejre van aki a tejfehérjére és van aki a tejcukorra.

Én azt ajánlom hogy keressétek fel a háziorvost és csináltassatok egy allergiatesztet.Az a legjobb ha minél előbb kiderítitek.

Remélem segítettem.

2016. aug. 26. 22:55
 23/33 A kérdező kommentje:
Születésétöl kezdve tápis,nem azért nem szoptattam,mert nem akartam.4 hónaposan kezdett kóstolgatni gyümölcsöket,zödségeket,amit én készítettem,ritkán evett üvegest is.Fél éves volt,amikor kiváltottunk 1 evést,1 évesen kóstolt meg elöször füszerest,nagyon szerette a pörköltet nokedlivel.rengeteget evett.1 hónapja nem akarta meginni a tejitalta,mit 1 éves kora utan kedett inni,kapott reggel és este tejet.3 hete nem akar enni semmit,1-2 kanállal mindenbol,elmentem vele orvoshoz,aki azt mondta,h nem baj,h nem eszik semmit,minden gyereknek van ilyen idöszak,akkor adjak neki tejet,majd mehunja,de azóta nem alszik a legjobban,ezért kérdeztem,nem azért,h arról irjunkh kemenyet,meg rágósat fözök,meg,h milyen lusta vagyok fözni
2016. aug. 26. 23:06
 24/33 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem itt a többség segítő szándékkal írt válaszokat és nagyon egyöntetű volt a tej kérdésben és a többség a kérdésre adott használható választ.

Persze ezeket a válaszokat is lepontozta valaki, akinek ez a hobbija, meg ugye keverik a like gombot a "szerinted hasznos ez a válasz" gombbal.

Na mindegy, hátha hamarosan rátalálsz arra, amit szívesen megeszik a kisfiad.

2016. aug. 26. 23:29
 25/33 anonim ***** válasza:
49%
Ja hogy 3 hete kezdődött, hogy nem eszik. Azt hittem, soha nem fogadta el. Tehéntejet is akkor azóta kapja gondolom. Nem jön a foga? Amiatt szokott előfordulni, hogy rosszul esznek. Kínálgasd továbbra is rendes étellel, és próbáld kideríteni az okát, hogy miért hagyta abba az evést. Mivel 3 hete kap tejet és azóta vannak a panaszai, valószínű allergiás/nem bírja a tejet. Lehet hogy már azért nem eszik, mert annyira fáj a hasa, hogy nem kívánja?
2016. aug. 27. 00:51
 26/33 anonim ***** válasza:
21%
Tehát előbb bizonyítsátok hogy van-e allergia, és derüljön ki az ok, hogy mért hagyta abba 3 hete az evést és akkor utána ebből kiindulva tudod majd meg, hogy mit és hogyan adj neki enni, hogy újra elfogadja.
2016. aug. 27. 00:54
 27/33 anonim ***** válasza:
51%
Fiam sem evett rendesen amíg tejet kapott kakó formájában reggel és este. Nem bírta megemészteni. Állt a gyonrában. Ahogy abbahagytam elkezdett enni.
2016. aug. 27. 04:24
 28/33 anonim ***** válasza:
44%

nem nagyon kapott még tanácsot azon túl hogy ne adjon neki ennyi tejet, azt meg nyilván ő is érzi hogy nem a legjobb a gyermeknek.

Kérdező én nem vagyok tej ellenes, de ilyen mértékben adni hetekig egyenes út lehet a tejérzékenységhez. Szerintem ha egy két napig nem eszik azzal sem ártasz többet. Lehet venni kecsketejet, ami könnyebben emészthető, vagy tejitalt, de szerintem nem feltétlen a tej miatt kel, ha 5 foga jön Hasmenése? Ha a fenti pépesített, savanyított tejtermékeből készült ételeket sem fogadja el, próbálj kicsit felnőttesebben ízesíteni...kis cukor vagy méz bele? Nem hozza meg a kedvét? Gasztroenterológusnál jártatok?

2016. aug. 27. 06:46
 29/33 anonim ***** válasza:
71%
Én orvost váltanék mert pl egy húgyúti fertőzést vagy egy tejallergiát azért nem ártana kizárni. Mindkettő okoz puffadást és étvágytalanságot is. Nem jó mindent fogzásra fogni különösen, ha hetek óta tart. Nálunk pl a húgyúti fertőzés miatti étvágytalanság messze túlment a fogzáson. Semmit de semmit nem akart enni! Puffadt is nagyon! A fogak se semmi főleg amikor 4 jött egyszerre de komolyan mondom sokkal jobban evett akkor. Nem azt írom, hogy ilyen baja van csak azt, hogy azért nem ártana az ilyet is kizárni.
2016. aug. 27. 10:32
 30/33 anonim ***** válasza:
82%

Elképzelhető, hogy a fogzás miatt nincs kedve rágni + szereti a tej ízét.

Én a helyedben most pépes dolgokkal kínálnám, amit csak nyelni kell: pl. rizspép, reszelt gyümölcsök + a tej helyett keresnék vmi korához illő tápszert.

2016. aug. 29. 07:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!