Mikor vezettétek be a tejet? Addig mit adtatok napi fél liter tejalapúnak?
egy évesen, éppen 2 hete...most issza 2 napja reggelire üresen a tejet, cukor nélkül. vacsorára még tápszerrel keverem neki...
kizárólagos anyatejes volt fél éves koráig, 10 hósan már nem volt elég a tejem, ezért irattam neki tápszert, azzal együtt, meg a natúr joghurttal, túróval hússal be tudtuk vinni azt a mennyiségű fehérjét amit előírnak.
Én 1 év előtt 1-2 héttel adtam palacsintában rendes tejet először, hogy ne a szülinapi tortával legyen gond, ha a nagyi tejjel is dolgozik, de amúgy ritkán kap tisztán tejet most is. Max kakaó néha, vagy alkalmi ételekből, madártej, palacsinta. Nem gondolom egészségesnek a tehéntejet a bocinak termelt növekedési hormonok és vitaminhiány miatt.
Reggel este tápszert kap (500ml összesen), ha kéri, 3-as, vagy junior fajtát. Egyébként tejalapú 7 hós korától van és elszámoltam a joghurtot (minden nap fél pohárral kap gyümölccsel nasinak) túrót, kefírt, sajtokat is.
1,5 éves, de 3 évig szerintem betartom, hogy nem tehéntejet kap és mi sem erőltetjük, sok logikus és rossz dolgot olvastam már róla és a tápszer inkább multivitamin, a tej szükséges megoldás csak, de nem a legjobb.
1,5 évesen de csak 2 dl kakaó formájában reggel, és bio házitejből bio kakaóval és pici nádcukorral. (persze felforralva előtte)
Nem így terveztem, az élet alakította így, merthogy 2 éves koráig szoptattam, 1 éves korában állt be a napi három szopi: reggel, délben, este. Másfél éves korára lett marhára elegem a reggeli szoptatásból, egyszerűen sokáig tartott, és már teher volt, és a védőnő tanácsára a szopit kiváltottam egy pohár kakaóval. Simán ment a dolog szerencsére. Azért nem lett tápszer/tejital, mert nem itta meg ezeket a mű dolgokat, szerintem érezte rajta, vagy nem is tudom. A bimbóvédőt sem kapta be, a cumisüveget sem, a tejpéppel is sokat próbálkoztam, de mindig én ettem meg :D A bolti bébiételek sem kellettek neki, úgyhogy szívás volt.
Az a lényeg, hogy előbb egy kicsit kell adni, és várni egy napot, ha semmi tünet, akkor lehet utána adni a tehéntejet.
Vagy ha van a családban esetleg tejallergiás, akkor érdemes kecsketejjel próbálkozni, mert az tudomásom szerint nem allergizál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!