Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 18 hónapos fiam nem eszik meg...

18 hónapos fiam nem eszik meg semmit, de megiszik napi 1 liter tejet, viszont éjjel ugyanabban az idöponzban felkel és fájdalmasan sír. Szerintetek a tejtöl lehet?

Figyelt kérdés

2016. aug. 26. 19:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
35%

A tej szerintem felfújja a felnőttet is.

Semmiképpen nem adnám.

Lehet, hogy a túlsúlya is ettől van.

Én két éves, de inkább három éves kor után adnám, akkor sem ennyit.

Lehet, hogy más tejterméket is szeretne pl. kefírt, joghurtot, nem nagy mennyiségben kaphat sajtot és vajat tejfölt is.

Mellé próbálj inkább húsfélét pl. csirkemellet vagy combot hátha enné azt is, ha kapna.

Nap közben egy kis keksz, kifli is sokkal jobb lenne ennél.

A rágás is fontos gyereknek felnőttnek egyaránt.

2016. aug. 26. 20:55
 12/33 anonim ***** válasza:
71%
Azt ugye tudod hogy napi 1 liter tej árt a veséjének. Az én fiamnak is volt ilyen időszaka de nem adtam neki annyit és inkább kínáltam kefírrel, joghurttal. Felvágottat evett inkább helyette. Puffasztja nagyon és szorulást is okoz.
2016. aug. 26. 21:10
 13/33 anonim ***** válasza:
68%

És akkor???

Kapjon joghurtot,frissen facsart zöldség és gyümölcsleveket, növényi tejekből is készíthetsz neki pl.tejbegrízt (kókusztej,mandula tej stb) krémlevesek,főzelékek... persze könnyebb és olcsóbb 1 liter tejet megbontani mint ezekkel pepecselni az biztos

2016. aug. 26. 21:23
 14/33 anonim ***** válasza:
76%
De próbáltál adni neki mást? Joghurt, kefir, gyümölcspüré, főzelék, tejberizs ágy bármi mást, ami puha és nem bántja a fogát? Én nem vagyok egy aggódós anyuka, az étkezésből sem csináltam soha nagy ügyet, akkor sem estem kétségbe, ha ideig-óráig étvágytalanabb volt. Nah de 3 hétig nem hagynám tejen élni. Mindig kínáltam alternatívákat, választási lehetőséget, nem hagytam teljesen rá a nem akar mást enni csak tejrt/kakaót inni dolgot.
2016. aug. 26. 21:32
 15/33 A kérdező kommentje:
NEM ESZIK MEG SEMMIT,van minden nap fott etel,eddig minent megeett,orvos ajanlottah igyon tejet
2016. aug. 26. 21:33
 16/33 anonim ***** válasza:
41%
Oké hogy van főtt étel, de ha daranos/ragos/kemény, akkor ember fogja megenni. Próbálkoztál puha ételekkel?
2016. aug. 26. 21:35
 17/33 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem adsz neki tejet,sem fog éhen halni ennyi,akkor fog enni mást,főleg ha még pürésíted is,és nem fogja bántani a fogát.Ne a könnyebbik végét fogd már meg a problémának (pontozzatok nyugodtan le,ahogy írta itt valaki,ennyi tej tönkreteszi hosszú távon a veséjét,a gyerek érdekében írom amit írok)
2016. aug. 26. 21:42
 18/33 anonim ***** válasza:
43%
Tehéntejet vagy anyatejet iszik? Az én másfél évesem se sok ételt eszik, inkább csak anyatejet akar, de attól nincs baja. A tehéntejet a felnőttek nagy része sem bírja, ilyen nagy mennyiségben meg főleg nem. A másik, hogy a tehéntej összetétele nem az emberi gyerek tápanyagszükségletéhez igazodik,tehát bizonyos tápanyagokat most túladagolsz neki, míg másokból hiánya van. Lehet, hogy most "csak" a hasa fáj tőle, de később nagyon megbetegítheted. Inkább tejitalt (junior ital a másik neve) adj neki, az jobban az ő igényéhez igazodik.
2016. aug. 26. 21:44
 19/33 A kérdező kommentje:
Igen,csak rágós,darabos,romlott kajákat adok neki,aztis csak havonta egyszer
2016. aug. 26. 22:10
 20/33 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell ilyen cinikusnak lenni kérdező, inkább fogadd meg a tanácsokat amit itt írnak
2016. aug. 26. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!