Ki meddig írta, hogy mikor mit és mennyit evett a babája?
3-4 hónapos koráig. Tovább értelme se lett volna mert ugyanannyikat evett nagyjából 3 óránként. Hála az égnek betelt a notesz és nem vettem újat, már direkt. Nem kell írni, a babák úgyis annyit esznek (és isznak) amennyire szükségük van. Persze tapasztalat nélkül írtam azért, volt egy kis gond, 40 dekát fogyott a babám, utána nem hízott, aluszékony volt és ezért kezdtem el írni. Utána meg megszoktam, hogy írom, nem akartam abbahagyni. De azért megkönnyebbülés volt, mikor betelt a notesz.
Most 8 hónapos korában újra írni kellett mikor mit eszik és mennyit, mikor iszik és mennyit, mikor kakil és milyet, mikor puffad, már alig vártam, hogy beteljen az a táplálkozási napló, csak nyűg volt. De ez nem magam miatt volt, hanem gasztroenterológus kérte, 2 hetig kellett vezetni kb.
Soha nem írtam ilyet, igény szerint szoptattam, mérni sem tudtam volna.
Akkor kezdtem írni, amikor masszív problémák akadtak, mert mindegyik gyerekem ételallergiás. (Egy csak volt).
De azt meg bővebben kellett, táplálék és tüneti naplót.
Abban minden volt, bevitt szilárd, folyadék, mennyisége, ideje, elkészítési módja, széklet mennyisége, állaga, időpontja és egyéb tünetek.
Így lehetett kiszűrni az allergéneket pár hét/hónap elteltével.
szerintem ebben a korban már nem fontos...én is írtam mert a kórházban elapadt a tejem majdnem, ezért tápszerezni kellett, és csak úgy tudtam visszahozni a tejet ha csak annyi tápszert adok ami feltétlen szükséges - ehhez viszont mindig tudnom kellett mennyit eszek. nekem nagy segítség volt a mérleg, 2 hós korára újra kizárólagos anyatejes lett szinte nulláról, és még 2 hónapig kb mértem a súlyát mert megnyugtatott - nyugodtabb voltam ha láttam hogy jól evett sőt akkor is nyugodtabb voltam, ha azt láttam hogy épp nem jól evett, mint hogy egyáltalán ne tudjam mennyit eszik..
aztán úgy 5. hó felé kezdtük a kóstoltatást mert egyre kevesebb volt a tejem és akkor egyszerűen elraktam a mérlegtem, mert elég jól haladtunk és jól evett, plusz mondták hogy a kóstoltatásnál először úgyis fogyni fog mert a zöldségek gyümölcsök nem olyan kalória dúsak mint a tej....így onnantól nem mértem, és szerintem Te se tedd, ez valami határvonal - innentől a gyerek egyen annyit amennyit ő gondol, erőltetni teljesen felesleges mert csak elveszed a kedvét az új ízektől..ha bizonytalan vagy hogy van e elég tejed, néha fejd le és akkor legalább meglátod hogy van e :)
Kit mi nyugtat meg. Valakit az ha felírja valakit az ha sose írja fel.
Az enyém 10,5 hós és a mai napig írom, pedig már 3 étkezés ki van váltva, és nem csak a kaját jegyzem fel.
10 hós koráig kimondottan babanaplóba vezettem azóta kis noteszbe írom.
Amiket felírok:
mikor és mennyit aludt, és hogyan (nyugodtan, nyugtalanul ..stb)
mikor, mit és mennyit evett belőle
h van új étel bevezetés akkor azt jelzem
mikor és mennyi időt megyünk sétálni vagy tölt a szabadlevegőn
mennyi pisis és kakis pelenka volt aznap
mikor volt fürdetés
milyen vitamint(ált d vitamin) vagy gyógyszert kapott
feljegyzem ha láza van vagy beteg vagy oltást kapott, ha áttörik egy foga, vagy egy új mozgásformát csinál akkor az is fel van írva.
Még egy jó darabig írni is fogom. Általában napközben fejben "jegyzetelek" és este mikor elaludt akkor felírok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!