Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek 3500 gr fölötti babája...

Akinek 3500 gr fölötti babája született, miket evett a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Gyakran ettetek a következőkből: krumpli, rizs, fehér cukor, fehér liszt, tészta, kenyér, péksüti, gyorskaja, egyéb édessségek?

#étrend #baba születési súly
2015. nov. 23. 10:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
3650 gramm lett a babám. péksütiket töménytelen mennyiségben, kenyeret, zsíradékot, disznósajtot, tepertőt, libazsírt, ilyesmiket nagyon kívántam...zöldségre rá se bírtam nézni pedig amúgy nagy zöldségfogyasztó vagyok de végig gyomorégéssel küzdöttem és valahogy úgy éreztem csak a péksütik szívják fel (pedig ugye épp azok okozzák de valamirét nem bírtam mást megenni..)
2015. nov. 23. 10:58
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

A születési súly normál határokon belül (3-4 kg között) leginkább a szülők születési súlyával függ össze.

Szénhidrátdús táplálkozás - HA nincs cukorbetegség a háttérben - a gyereket nem növeszti, csak az anya lesz kövérebb tőle.

2015. nov. 23. 11:01
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
3570 gramm lett a babám. Gravidát kb 24 hetes koromig szedtem, ettem pékárut bőven, fehér kenyeret stb.. cukrot...kristálycukrot használok de nem sokat egyébként. A gond inkább a sok sok csoki volt. Szerencsére a terheléses cukrom jó lett. Gyorskaját nem igazán, minden nap főztem. Inni vizet ittam. Krumplit is sokat ettem tortkrumpli formában amíg a férjem meg nem utálta. Utána tésztát foztem, a rizsert nem rajongok. Hizni csak 11 kilót hiztam.
2015. nov. 23. 11:04
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Közeli rokonnál született 3560 grammal, anyuka végig odafigyelt a táplálkozásra. A felsoroltakat mind kerülte amennnyire csak lehetett. Édesség és gyorséttermi kaja egyáltalán nem szerepelt az étlapon. Kenyérből csak teljes kiőrlésű.

Anyuka születési súlya: 2800 g

Apuka 4000 g körülivel született

2015. nov. 23. 11:08
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 2900 g-al születtem. Terhesség előtt 50 kg voltam, a végén 68. Elvetitet szedtem az első terhességemnél végig, a másodiknál a 12. hétig.

Ugyanazokat ettem kb mint terhesség előtt.

Reggelire kakaó, mást nem szoktam soha. Ebédre rizs nagyon ritkán, inkább krumpli, rakott kaják, pörkölt, főzelékek, fasírozott, sültek, tésztát nem szeretem. Uzsira felvágott, vajas kenyér, péksüti havi 2-3 alkalommal, gyorskaja kb havi 1-szer. Vacsira is felvágott, tojás, ilyesmi. Egyéb édesség is mint terhesség előtt : heti 1-2 alkalommal. Inni ásványvíz, néha gyümölcslé, tea. Amit szeretek: paprikás , füstölt szalámi, kolbász, azt kihagytam.

Első baba: 3890 g, második 3700 g lett.

2015. nov. 23. 11:09
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

3900 grammal szuletett a fiam. évek ota nem eszem krumplit, kenyeret, péksuteményt..cukros sz.arokat..se gyorskaját.

én egyébként 4150 grammal és 60 cm-vel szulettem.

2015. nov. 23. 11:13
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, mi a férjemmel mindketten 3,5 kg körül születtünk így nem meglepetés a 3570 grammos baba.
2015. nov. 23. 11:17
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
*meg amúgy is teljesen átlag súly szerintem a 3,5 körüli
2015. nov. 23. 11:18
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

3700 grammal született a fiam, normál étkezésem volt.

Mellesleg genetikailag öröklődik a születési súly, nálunk apai ágon nagyanyám 3 gyereket szült, mind-mind 4-5 kg-osakat, egyébként pedig senki sem túlsúlyos a családban, sőt, inkább mindenki soványabb testalkat.

2015. nov. 23. 11:21
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattak! Csak aggódtam, hogy az étkezésem miatt ne legyen nagyobb, mert legutóbb 2 héttel nagyobbnak mérték, bár tudom, hogy ez még változhat, van még időm februáig. Nem bírok enni nagyon zöldséget, gyümölcs megy, vitamint is szedek, de sok a krumpli, meg a péksüti, kenyér. Előtte ilyeneket évek óta alig ettem. A cukrommal minden rendben van. Férjem 3400, én 3750 gr-mal születtem.
2015. nov. 23. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!