Akinek 3500 gr fölötti babája született, miket evett a terhesség alatt?
A születési súly normál határokon belül (3-4 kg között) leginkább a szülők születési súlyával függ össze.
Szénhidrátdús táplálkozás - HA nincs cukorbetegség a háttérben - a gyereket nem növeszti, csak az anya lesz kövérebb tőle.
Közeli rokonnál született 3560 grammal, anyuka végig odafigyelt a táplálkozásra. A felsoroltakat mind kerülte amennnyire csak lehetett. Édesség és gyorséttermi kaja egyáltalán nem szerepelt az étlapon. Kenyérből csak teljes kiőrlésű.
Anyuka születési súlya: 2800 g
Apuka 4000 g körülivel született
Én 2900 g-al születtem. Terhesség előtt 50 kg voltam, a végén 68. Elvetitet szedtem az első terhességemnél végig, a másodiknál a 12. hétig.
Ugyanazokat ettem kb mint terhesség előtt.
Reggelire kakaó, mást nem szoktam soha. Ebédre rizs nagyon ritkán, inkább krumpli, rakott kaják, pörkölt, főzelékek, fasírozott, sültek, tésztát nem szeretem. Uzsira felvágott, vajas kenyér, péksüti havi 2-3 alkalommal, gyorskaja kb havi 1-szer. Vacsira is felvágott, tojás, ilyesmi. Egyéb édesség is mint terhesség előtt : heti 1-2 alkalommal. Inni ásványvíz, néha gyümölcslé, tea. Amit szeretek: paprikás , füstölt szalámi, kolbász, azt kihagytam.
Első baba: 3890 g, második 3700 g lett.
3900 grammal szuletett a fiam. évek ota nem eszem krumplit, kenyeret, péksuteményt..cukros sz.arokat..se gyorskaját.
én egyébként 4150 grammal és 60 cm-vel szulettem.
3700 grammal született a fiam, normál étkezésem volt.
Mellesleg genetikailag öröklődik a születési súly, nálunk apai ágon nagyanyám 3 gyereket szült, mind-mind 4-5 kg-osakat, egyébként pedig senki sem túlsúlyos a családban, sőt, inkább mindenki soványabb testalkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!