Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miert adtok cukrozott teat...

Miert adtok cukrozott teat vagy gyumolcslevet a babanak?

Figyelt kérdés

Aki vizen kivul mast is ad inni a babajanak (mondjuk gyumile,tea,kakao), azt miert teszi?

Nem kotekedesbol kerdezem. En babam csak vizet fogyaszt (11 hos). Szerencsem van h elfogadja a vizet? Masoknal nem fogadja el es azert probalkoznak massal?

Olvastam itt olyat h anyuka reggeli elott szorpot ad a kisgyereknek es nem igazan ertem mi szukseg a sok cukorra:S

2016. jún. 30. 10:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Enyém 8 hónapos, és nem mindig akar vizet inni, legalábbis szerintem keveset iszik. Én teát szoktam neki főzni. Ajándékba kaptunk még mikor született Mecsek baby teát, de sosem használtuk. Édeskömény van benne, cukrozni viszont nem szoktam. Jobban megissza, mint a vizet.

Almalén is gondolkodtam, hogy felhígítom vízzel, de nem mertem még eddig, mert félek, hogy az ellenkező hatást érem el, és még annyira sem akar sima vizet inni utána.

Szóval örülj, hogy megissza, és nehéz kérdés ám, hogy ha nem iszik rendesen, akkor mi a jó megoldás.

2016. jún. 30. 10:23
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Az enyém is csak vizet iszik, ahogyan mi is. Szerintem másoké nem fogadja el a vizet, és azért adnak mást neki. A védőnő pl. mindig rácsodálkozik, hogy a gyerek simán megissza a vizet, azt hiszem, akkor ez nem gyakori dolog.

Barátnőm szoptat (10 hónapos a gyereke), a gyerek nem fogadja el a vizet, ezért gyümölcslét ad neki (ő csinálja), mert ugye meleg van.

2016. jún. 30. 10:25
 3/16 anonim ***** válasza:
61%

Fiam tápszeres volt, tavasztól kellett a folyadékpótlás neki. A vizet nem volt hajlandó meginni, így teát kapott, de nem cukroztam meg. Néha kapott higított gyümölcslevet is.

Igen, szerencséd van, h elfogadja a vizet. Szerintem mások sem azért adnak teát a gyereknek, mert rosszat akarnak neki.

2016. jún. 30. 10:26
 4/16 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem szerencséd van, igen. :) Én is próbáltam többször tiszta vizet a nagy melegben, annak örültem volna a legjobban, ha azt issza. Tápszeres a babám, a folyadékigényét eddig fedezte a tápszer, de a hőségben muszáj nekem is itatnom. Ezt vagy úgy oldom meg, hogy picit hígabbra csinálom a tápszert, tehát így lényegében elérem, hogy plusz vizet "igyon", illetve ami még bevált valamennyire az a vízzel duplájára hígított frissen facsart almalé, azt úgy-ahogy elfogadja. Amúgy is elkezdtük már a kóstoltatást, öt hónapos múlt. Hétvégén olyan meleg volt, hogy úgy voltam vele, hogy inkább almás víz, mint semmi folyadék, hiába tartom én is jobbnak a vizet.
2016. jún. 30. 10:27
 5/16 anonim ***** válasza:
55%
a kisasszony annyira válógatós,hogy szó szerint inkább szomjan hal de nem iszik vízet (annyit mint kéne) képes rá,hogy 4-5 napon át nem iszik szinte semmit ha csak víz van,és a pelenkái már tök üresek egész nap, ő meg bágyadtan ki van dőlve, így vagy adom neki amit szeret vagy vihetem be infúzióra. időről időre próbálom szoktatni a vízre, de legutóbb 15 órán át nem pisilt, hát sajnos inkább úgy vagyok vele igyon szörpöt, próbálok kevesebb cukortartalmút,vitaminosat nézni,mint,hogy baja legyen. szerencsés vagy,örülj neki,én pedig próbálkozom hátha elfogadja jobban a vízet,egyenlőre a fogmosás után csak víznél tart de igyekszem. sokszor pedig gyümölcslevet kap hígítva így nem mindig cukrot ,házilag is lehet csinálni pl. baracklevet. kakaót ő azért kap,mert tejfehérjés,semmi tejterméket nem ehet,helyette pregomint,amit a nagyobbak már nem fogadnak el én kakaóporral tudom rávenni,hogy megigya és ő is kapjon is olyan tápanyagokat amiket a korabeliek,de egyébként fele annyit teszek bele mint kéne,épp csak ízesítem.
2016. jún. 30. 10:30
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam h ennyire nagy kuzdelem a vizet elfogadtatni. Az en babam tapszeres,par napos kora ota kap vizet (sargasag miatt rengeteg folyadekot kellett belediktalni). Lehet h azert szokta meg mert kezdetektol kapott. Mikor ahozzataplalast elkezdtuk semmilyen gyumit nem fogadott el lé formaban,igy rogton puret kapott. Ugy vagyok vele h orulok neki h nemkell az edes innivalo,ezert mar direkt kerulom is h igyon ilyesmit.
2016. jún. 30. 10:40
 7/16 anonim ***** válasza:
25%

3 éves a fiam, "mindenivó".

Mi szörpöt iszunk alapból vagy gyümölcslevet, tejet nem. Ő sok tejet/kakaót iszik, melegben neki 2 pohár víz/1 pohár szörp arányban adunk inni.

Szerencsére megissza ugyanúgy a vizet is.

Miért adok? Mert mi sem csak vizet iszunk.

2016. jún. 30. 10:59
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem szoktatás kérdése. /hónapos korig anyatejes volt a lányom. Utána ajrant (joghurt+víz+só) ivott, és vizet meg tejet.2,5 éves korától kap Nektária márkájú , valódi préselt gyümölcs és zöldségleveket vízzel hígítva.

A szörpöket, teákat felesleges cukorbevitelnek tartom.

Múltkor a zöldséges csodálkozott, hogy célkalét viszek a gyereknek, mert-mint mondta- mindenki fantát és kólát itat a gyerekeivel.

2016. jún. 30. 11:03
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak szokás kérdése. Pl mi a férjemmel mindent iszunk (értsd üdítő, szörp, víz, szóda stb). Így nekik is meglenne ez a lehetőségük. Viszont a most 4 éves és 2 évesem csak vizet hajlandó meginni a tejen kívül. Gondoltuk majd oviban változik, de nem ott is csak azt iszik, így neki pl reggeli tea helyett is vizet hoznak. Az elején a csanában is próbálták szoktatni, hogy 1-1 kortyot igyon belőle, de nem, ugyanez van a gyümölcslével is. Ő ilyen. Mostmár senki nem erőlteti mindig vizet kapnak.
2016. jún. 30. 11:11
 10/16 anonim ***** válasza:
21%

mert nem fogadja el a vizet. a lányom már a kórházban besárgult, júliusban a 40 fokban nem bírták vele megitatni semmilyen eszközből sem a vizet, hiába volt hulla szomjas, a mellemből meg nem jött tej...

aztán végül anyatejes lett nagy nehézségek árán sikerült visszahoznom (de addig is inkább sárga volt mint hogy vizet igyon - na itt kössz annak aki úgy gondolja hogy majd ha szomjas megissza...).

Amikor elkezdtük a hozzátáplálást újra próbálkoztam a vízzel, de egyszerűen nem itta meg...nem adtam neki semmi mást úgy 4-5 napig, majd amikor már lilult a feje a szorulástól, feladtam, és vettem babagyümölcslevet, azt kezdtem el higítani 1:5 arányban, és azt úgy jó vizesen, de valamennyire édeskésen meg is itta...

azt itta kb. 1 éves koráig, aztán áttértem a mézes teára, majd most 2 évesen már előfordul hogy nagyon kevés cukorral adom neki..

szörpöt nem szoktam, felnőtt gyümilét is csak higítva. egyébként most kezdi meginni a vizet. 2 éves

2016. jún. 30. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!