Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért esik nehezükre a rokonok...

Miért esik nehezükre a rokonoknak, ismerősöknek egy darab almát ajándékozni a gyereknek cukrozott desszertek helyett?

Figyelt kérdés
2012. okt. 11. 11:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
mert a felnőttek úgy gondolják, h a gyerekek mérhetetlenül szeretik az édességet. és ez általában így is van. kedveskedni akarnak vele, mivel általában anyuka a szigorú, aki gyümölcsöt és zöldséget ad, a többiek pedig "jófejkedni akarnak" ezzel. amúgy nem olyan rossz dolog ez, gyerekként én is nagyon örültem ezeknek az édességeknek. mikor a fiam kap édességet, ez általában a férjem rokonságától jön, brutál mennyiségben, megköszönöm és elteszem a szekrénybe. kap belőle időnként, én meg nem költök erre.
2012. okt. 11. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Azért, mert minden anyuka korlátozza az édességet vagy egyáltalán nem is adna a gyermekének. Az anyuka gyümölcsökkel tömi a gyereket. A rokonok meg csak próbálnak bevágódni a gyereknél, hogy ők milyen jó fejek, hogy édességet visznek neki.
2012. okt. 11. 11:39
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Mert kedveskedni akarnak gondolom és úgy vannak sokan hogy az alma alapszükséglet megveszik a szülei .

ajándék lónak nem kell nézni a fogát ha a gyerek örül én se szoktam fintorogni , a húsvéti, télapós stb csokik is elfogynak a bevonóból készült édesség megy a sütibe muffinba darabolva végzi isler tetejére olvasztva is megteszi .

2012. okt. 11. 11:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon jó kérdés. Én is jobban örülnék ha valami egészséges nasit kapnánk csoki helyett, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt pl. Akárhogy is egy doboz bonbon jobban mutat, mint egy zacskó alma, valószínűleg, ezért is adnak inkább ilyeneket. Hiába adok igazat, én sem biztos hogy beállítanék vendégségbe, egy kiló almával és egy kiló szőlővel, kivéve persze ha tudom, hogy a vendéglátók tutira díjazzák ezt a fajta "ajándékot" is.
2012. okt. 11. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy előttem is írták, pontosan ezért.

Most ezt képzeld el úgy, hogy a gyereked nem ehet hagyományos csokit, süteményt (tej-, tojásallergiás), és mégis hoznak neki, aztán meg siránkoznak, hogy szegénykém, én adnék neked, de anya nem engedi, és annyira sajnállak.

Ráadásul a gyerek nem érti, hogyha neki hozták, miért nem ehet belőle, hiszen a mamák, sőt a dédik is!, ha neki hoznak valamit, akkor abból ehet, hisz nyilván úgy készítik el.

2012. okt. 11. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Mi ha kapunk általában pl fél kiló almát vagy banánt kapunk.Tudják hogy a lányunk nem szereti az édességeket, igy inkább gyümölcsöt hoznak neki. Egyszer kaptunk dörmi macit,meg se kostolta.Szegény ismerösöm olyan maga alartt volt hogy miért nem eszi meg.De mondtam neki csak nem édesszájú.Legközelebb hozott neki sós krékert ugy megette hogy öröm volt nézni:) 2.5éves
2012. okt. 11. 12:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért, amiért az előttem szólók is írták. Kedveskedni akarnak, mert az egészséges dolgokat megveszik a szülők. Az édességet meg a legtöbb gyerek szereti, kivéve a fiamat. Ő 1 kocka csokival egy hónapig el van, akkor is, ha azzal töltöm fel a hűtőt. Eleinte nálunk is ez volt a helyzet, főleg a dédikkel, de aztán elmondtam nekik, hogy a fiam nem igazán szereti a csokit, inkább akkor sós kekszet, vagy gyümölcsöt vegyenek neki. A nagyik ezt alapból tudták, nem is nagyon próbálkoztak édességgel (tavaly anyósomék 2 kg mandarint tettek a Mikulás csomagba, sikere volt, el is fogyott rögtön). A dédik is megértették, gyümölccsel kedveskednek neki, és imádják nézni, ahogy ott helyben elkezdi tömni magába. míg a csokit, meg mindig el kellett tenni, mert tényleg nem kellett neki.
2012. okt. 11. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Az en aposom colaval jott latogatoba az unokajahoz az volt az ajandek meg egy par cukrozott szar ki is akadtam rendesen en sem adok edesseget gyakran neha egy kis csokit
2012. okt. 11. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:
88%

A szülő adjon egészséges kaját. A vendégek meg csokit, édességet.

Ha a szülő úgy neveli a gyereket, nem fog nekiesni a csokinak, el lehet tenni későbbre is és néha adni belőle. Valamennyi édesség kell a szervezetnek is, elvonni nem szabad.

Csak mértékkel.

Nekem két gyerekem van és tömöm beléjük a gyümölcsöt, zöldségeket, de ajándékba én is csokit, vagy sütit sütök ismerősök, barátok, rokonok gyerekeinek. A kedves szülő meg gondoskodjon az egészséges táplálkozásról a gyerekének.

2012. okt. 11. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!