Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A tejpép tényleg olyan a...

A tejpép tényleg olyan a gyereknek, mint a felnőtteknek a chips?

Figyelt kérdés

A védőnőt kérdeztem, hogy mi az a tejpép, meg a gyümölcspüré, meg ilyesmik a boltokban. Még csak 2 hónapos a gyerek, de igyekszem tájékozódni, és teljesen vakon vagyok ezekben. Én azt hittem, a gyerekek eleinte almát esznek reszelve, de a tejpép szót még sosem hallottam.:)

Mire való a tejpép meg az egyéb dolgok? pl. a Kubu pép meg ital? miért nem jó a sima almalé nekik, mint amit mi iszunk?

A védőnő szerint ezek a bolti dolgok olyanok, mintha én alma helyett chipset ennék. Ti adtok ilyesmiket? Nincs igaza?

2016. máj. 24. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én adok gyümölcslevet,de mindenből csak általam frissen facsartat vagy bolti 100%-ost.Aminek kevés a gyümölcstartama az csak agyon cukrozott lötty.A tejpép szerintem nem rossz dolog,kb.a tejbegríz instant változata szerintem.
2016. máj. 24. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Az a legjobb amit te csinálsz neki pl reszelt alma. Igazad van. De amikor március végén-április elején kezdi az ember lánya a kóstoltatást, a répát nem bírja a baba maradt az alma, mégsem akarja azzal etetni mindennap, (mondjuk azt is csak párolva tudom adni de annyi baj legyen). Sütőtök már nincs, barack még nincs, krumplit éppen lehet adni de hasfogó, mivel is kellene adni.. sütőtökkel vagy barackkal.. ja nincs. Megyünk akkor veszünk bébiételt a boltban. Szóval nálam így működött.

Most nem sok minden van még sajnos. Bár úgy jött volna ki, hogy van friss barack vagy sütőtök.

Szoktak felírni az orvosok is pépet, mondjuk az nem tejpép hanem rizspép, HA pép.

Kubu ital meg nem babának való. Nekik a víz a legjobb, esetleg 100%-os gyümölcslé higítva, mondjuk én kifejezetten babáknak valót veszek mert nem issza meg a vizet sajnos.

A hasonlat meg nem jó, igaz tartalmaznak a bébiételek mást is gyümölcsön kívül de vizsgálják azért ezeket. De érdemes az összetevőket megnézni azért. Attól szerintem nem egy chips kategória.

2016. máj. 24. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Gratulálok a védőnődhöz, sík hülye.

Szerinted ebben mi van, ami hasonlít a csipszre?

[link]

93 % sütőtök, 7 % víz.

Vagy ebben?

[link]

100 % alma.

A tejpép pedig olyan, mint a tápszer. Módosított tehéntejből készült vitaminokkal dúsított pép.

Persze van rossz minőségű bébiétel és cukrozott tejpép is, de amblock kijelenteni, hogy csipsz kategória...

2016. máj. 24. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:

A legelején vettem gyümölcs pépet, kóstoltatáskor, mert én is úgy voltam h az alma már biztos a könyök4lén jön ki.

A tejpépeket vacsorára szoktam adni, ha nincs időm grízt főzni ( gyümivel). Talán egy picivel jobban alszik, mint ha sima tápszert kapna.

Nincs ezekkel gond, ha mentek valahová és nincs időd főzni neki.

2016. máj. 24. 13:14
 5/8 anonim ***** válasza:

a Kubunak pl vannak natúrlevei, tehát teljesen olyan mintha magad facsarnád, hozzáadott cukor nélkül, tartósító nélkül. Pusztán kényelmi szempont, hogy ki veszi meg ki nem, de alapvetően arra jó, hogy ne minden reggeled darálással hámozással magozással töltsd.

A tejpépet (Sinlacot) én 9 hónapos koráig adtam a lányomnak, kiegészítésként, a gyümölcsébe keverve, mert lassan hízott, tejem sem volt már annyi amennyi kell, foga sem volt hogy kenyér félékkel pótoljam a kalóriákat, ergo ezért íratta fel maga a védőnő....baromság, hogy ez olyan mint a chips...persze 2-3 évesnek aki már mindent eszik és megfelelő a gyarapodása, valóban felesleges lehet a tejpép, főleg ha cukrozott. De addig hasznos lehet, főleg hogy ezek tartalmaznak olyan hozzáadott vitaminokat, amiket sajnos a mai élelmiszerek már csak nyomokban..

2016. máj. 24. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:

A korábbi hozzászólók nagyjából már leírták az én véleményemet is, úgyhogy ahhoz nem nagyon tennék hozzá mást, minthogy azért ezek a bolt babakaják tényleg nem ördögtől valók, van amikor jól jönnek.

Viszont egy tipp....ha most 2 hós a lányod, akkor esetleg érdemes szezonban az aktuális gyümölcsökből, zöldségekből kis adagokat lefagyasztani, hogy hozzátáplálás kezdetekor és ősszel-télen is tudj neki főzni, ne kelljen a vagyonokokért, a szezonon kívüli cuccokat venni (amik még a nyáriakhoz képest is ki tudja "milyenebbek".

2016. máj. 25. 07:29
 7/8 A kérdező kommentje:
6:fiunk van és a lefagyasztás jó ötlet!végre felfedeztem a költözés előnyét:kodobok mindent a fagyasztóból, amit úgyse veszünk elő soha és teszünk el gyümiket.:)
2016. máj. 25. 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Bocs, nem tudom, honnan szedtem a lányt. :D Lehet csak ösztönösen jött, mert az enyém (aki már kint van) lány. :D

A költözést átérzem, én is csináltam anno nagytakarítást ekkor! :D (6-os voltam ismét)

2016. máj. 25. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!