Tejpép, mikor, hogyan?

Figyelt kérdés
Kislányom 7 hónapos, 3 hónapos kora óta kap pótlást, mára már csak tápszeres. A tízórait kiváltottuk pépekkel amit a hozzátáplálási táblázat megenged. Sok anyuka beszél a tejpépről, láttam is millió fajtát a Rossmannba. Kinek mi a véleménye róla, melyik fajtát és mikor érdemes adni?

2016. ápr. 6. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
44%

nekem az a véleményem róla, hogy a legjobb mind az egészségének, mind a földnek, mind a pénztárcádnak, ha természetes élelmiszereket fogyaszt. ezért én uzsonnára is gyümölcsöt adok neki zabbal, joghurttal vagy olykor házi készítésű kekszet, ilyesmit.

A tápszerrel már ugye meg van neki a szükséges tejmennyiség, tehát ebből a szempontból sem indokolt a tejpép.

Viszont tény, hogy kényelmes, ezért volt rá példa hogy én is adtam, nem tejpépet, hanem Sinlacot, mert felírta a gyerekorvosunk hogy jobban hízzon (az nem tejalapú de hasonló módon kell elkészíteni), de sosem magában adtam hanem gyümölccsel keverve.

Tudod én úgy vagyok valahogy vele, hogy amiért nem eszem zacskós krumplipürét, instant teát, instat levest, ugyanazért nem adok neki tejpépet, független attól hogy itt nyilván jobban odafigyelnek az összetételre. Attól még mű. A vitamint meg úgyis megkapja a tápszerből a kisbabád.

2016. ápr. 6. 12:06
 2/5 anonim ***** válasza:
36%
Nekem 11 hós a fiam. Egy nap egyszer kap tejpépet vacsi vagyis az esti tápszer előtti étkezésre. Milumilt adok neki vagy Babydream-et. Szereti őket. Ettől még nem érzem h mű kajával etetném ahogy az első írja. A megérzéseidre hallgass. Ha szeretnéd próbáld ki. Sokan a tápszert se nézik jó szemmel holott az se az ördögtől való. Babáknak való baja biztos nem lesz tőle. Én is kiírattam a sinlacot még bontatlanul áll a kamrába. Én ezeknek nem vok híve h nem tejalapú. Inkább a milumil pèp mint a sinlac.
2016. ápr. 6. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A milumil elég jó. Szívesen eszi a lànyom. Vettem màr Nestlè-t is, de az van amikor csomós marad, nehezebb elkeverni. Àltalàban èn is vacsi előtt adom.
2016. ápr. 6. 15:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! De számomra még mindig nem világos,hogy főzeléket,gyümölcspépeket helyettesíti vagy a tápszert? Megtévesztő,mert a tejből arra következtetek,hogy tápszert helyettesíti, a pépből pedig,hogy a főziket. :)
2016. ápr. 11. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
uzsonnára szokás adni, tehát ha mondjuk délelőtt gyümölcs az uzsonna, akkor délután adhatsz neki KEVÉS tejpépet (elég laktató) vagy adhatsz csak ezt vacsira...tehát inkább este felé szokás adni, mert telít, jobban alszik tőle éjszaka és nem fújja fel mint a gyümölcs vagy a zöldség.
2016. ápr. 11. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!