Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mivel valthatnam ki a tejpepet...

Mivel valthatnam ki a tejpepet es a gyumolcsot?

Figyelt kérdés
7,5honapos kisfiam nem szereti a gyumolcs pepet azota amiota megkostoltuk a fozelekeket!Nehezen sikerul megetetnem tizoraira!Doktorneni ajanlasara keverem tejpeppel,de igy sem eszi es 2napja a tejpepet sem keri,erosen osszezarja a szajat barmit csinalunk nem nyitja ki,es ma mar a gyumolcsot se ette egyaltalan... :( tegnap kapott eloszor babaposkotat miutan a tejpepet elutasitotta,az nagyon izlett neki,na de azert 1-2 babapiskota keves tizoraira vagy uzsonnara! A reggeli es esti tapszer az megy es az ebed is,barmilyen zoldseget adtam eddig neki lelkesen eszi,de nem tudom a masik 2etkezest mivel valtsam ki,a doktornenink szerint a gyumolcs nagyon fontos es probaljam mindenkepp etetni vele,de ha egyszer nem keri?4 es 5 ora elteltevel sem keri,mar azt is kiprobaltam.... :(

2016. ápr. 24. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Próbálj többféle gyümölcsöt, magában vagy keverve. Bevezetheted most már a joghurtot is, készíthetsz gyümölcsből és natúr joghurtból házi gyümölcsjoghurtot. Vagy főzelékbe is lehet keverni gyümölcsöt, valamelyik gyümölcs jó hússal kombinálva, pl. meggy vagy alma.

Ha semmiképpen nem fogadja el, én inkább kevésbé laktató főzeléket vagy joghurtot adnék neki tízóraira, mint babapiskótát.

2016. ápr. 24. 22:00
 2/4 Bella169 ***** válasza:
51%

Én is azt javaslom, hogy próbáld meg valami zöldséggel vagy hússal adni.

Ilyen kombinációk jutnak eszembe.

alma, barack, meggy - csirkével vagy pulykával (tehetsz hozzá kicsi krumplit is hogy főzelékesebb legyen), sütőtök - alma, krumpli - alma.

A gyümölcs tényleg fontos. Én bevetnék mindenféle trükköt, hogy kerüljön a gyerekbe gyümölcs.

Szélsőséges esetben, még azt is eltudod képzelni, hogy minden rosszalásom ellenére mesét nézzen tízórai közben hátha akkor nem figyel arra mit eszik.

2016. ápr. 24. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért ne kaphatna egyelőre tízóraira is "főzeléket"?

Annyira gyorsan változik az ízlésük, pár hét múlva lehet hogy sikerrel jársz a gyümölccsel is. Plusz nemsokára kaphatja nagyjából egészben is (darabosan), lehet hogy úgy jobban tetszik majd neki (ha esetleg van foga - a mi babánknak még nem volt ekkor - és tud ülni, már most is próbálkozhatsz puha gyümölccsel - banán stb.)

2016. ápr. 25. 08:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat a mai nap egy fokkal jobb volt,a gyumolcsbe kevertem a babapiskotat,igaz igy is csak a felet ette meg de tobb mint a semmi,de felek ez is csak ideig oraig lesz jo! A tejpepbol masik markat kapott es ma megette... a tv-legutolso megoldasnak hagyom,bar az utobbi napokban mar nagyon hajlok ra....
2016. ápr. 25. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!