Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyiszer kaphat tejberizst...

Mennyiszer kaphat tejberizst egy nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 és fél hónapos babám és (mielőtt megköveznétek) védőnővel egyeztetve,szeretnék neki adni tejberizst, felesen. Nem beszéltük meg,hogy hányszor és mennyit,mert azt mondta először próbáljam ki,hogy megeszi-e. Nagyon ízlett neki,csak nem tudom,hogy napi 1x vagy esetleg de. és du. adhatnék-e neki,vagy hagyjak ki pár napot a 2 között? Nem tudom megkérdezni a védőnőnket, mert szabadságon van a héten és nem érem utol a telefonján, ezért írok ide.

Ja és nem igazán érdekelnek azok a kommentek,amik arról szólnak,hogy 1-2 éves kor alatt gyakorlatilag megölöm a gyerekem ha tejet adok neki!

Azokra lennék kíváncsi, akik adnak a babának rizst! Ha nem is tejben,csak vízben főttet,de mennyit és mennyiszer. Mikortól lehet emelni az adagot...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 5. 15:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
0%

Hú, Kérdező, te aztán tényleg jól látod a dolgokat!:)))Féltettem én is a lányom amikor pici volt (most is féltem) de egészséges szinten.Ha nyáron kint van az udvaron, és játszik a kutyával, nem kapok infarktust, ha uram bocsá' a szájához nyúl.Én soha semmit nem fertőtlenítettem, mert ha nem találkozik a gyerek baktériummal, esélye sincs, hogy kialakuljon az immunrendszere.

Télen született a lányom, 2 hetes volt, amikor 1/2 órás sétára mentünk.Az a marha okos védőnő meg szívbajt kapott, amikor megtudta.:-))))

2016. febr. 7. 12:04
 42/51 anonim ***** válasza:
0%

6 éves, 119 centi, 19 kg.

Csak azért, hogy nincs elhízva, pedig 7 hónaposan már bőven találkozott tejberizzsel, sőt szalonnát is evett.Tojást is.Banánt is.Hú, de pocsék anya vagyok én!

2016. febr. 7. 12:19
 43/51 A kérdező kommentje:

:D

Az én kislányom pedig nyáron született. Megkérdeztem bent a kórházban, hogy mikor vihetem ki a levegőre és azt mondták, hogy 3. hétnél hamarabb meg ne próbáljam! Kb. első hétig nem vittem ki,utána egyből mentem ki vele és volt, hogy 1 órán keresztül kint voltam vele. Jött a védőnő kb az első hónap vége felé és azt mondta,hogy most már kezdhetem kiszoktatni szépen apránként a levegőre,mert nem süt annyira a nap. Csak hüledezett mikor megmondtam neki, hogy már 1000 éve kihordom és ott alszik a legjobbakat a levegőn! :D

De séta alatt egy csomó mindenki megállított, hogy Jajj édes istenkém,ebbe a nagy melegbe ki merem hozni???

Most télen (mikor nem is volt az a nagy hideg, mint szokott lenni!) meg azért állított meg mindenki,hogy 'Úgy fúj a szél,olyan hideg van,minek hozom ilyenkor ki!'

Akkor kérdem én,ha nyáron ne vigyem ki,mert meleg van,télen azért ne,mert hideg van,akkor mégis mikor kéne kint lennie? Vagy amíg be nem tölti a 18-at ki se engedjem a lakásból,mert addigra már biztos nem lesz semmi baja? Nevetségesek az emberek!

A védőoltások is legyengített baktériumok,nem pedig sterilizált akármi, pont azért, hogy ha legközelebb találkozik vele a szervezet,felismerje és védekezzen ellene!

2016. febr. 7. 12:23
 44/51 anonim ***** válasza:
0%
-10 fokban aludt egy baba a legjobbakat, levegőn.És tudjátok mi baja lett?SEMMI!:)))
2016. febr. 7. 12:33
 45/51 A kérdező kommentje:

Nekünk világ életembe volt kutyusunk,mert imádom őket! Kicsiként is egyfolytában vele játszottam a kertbe,hemperegtem vele a szutyokba,annyiszor végignyalta a fejem,hogy megszámolni se lehet! Mit csináltam? Fogtam a pólóm megtöröltem a fejem a nyáltól és játszottam tovább! Fára másztunk és úgy ettük a gyümölcsöt,max egy kicsit átdörzsöltem a pólómba,de általában még azt se,megettük! És láss csodát TÚLÉLTEM!!!! Mekkora mázlista vagyok már! Meg a szomszéd gyerek is,ja meg a másik is! Nem haltunk meg az agyonbacizott kezünktől,meg a meg nem mosott gyümölcstől!

Egyfolytában olyan szutykosan jártunk haza,hogy 3x kellett kisikálni Anyunak a cuccaimat mire elhalványodott róla a kosz! :D A kezünk olyan fekete volt,mint a szén,botokkal kardoztunk. Ha meg eltaláltuk egymást,annyit kaptunk a szüleinktől,hogy 'Így jártatok,majd legközelebb óvatosabbak lesztek!' Most egy ilyenért elhordaná a két gyerek anyja egymást,meg egymás gyerekét is mindennek és az életbe többet nem szólnának egymáshoz!

Csak vissza kéne gondolniuk a saját gyerekkorukra! Amit ő játszott és nem volt baja,azt a sajátjának is megengedhetné! És akkor most el is jutottunk oda,hogy a kezükbe nyomnak laptopot,meg okostelefont,meg a plazma tv elé ültetik,mert milyen jól el van ilyenkor! Persze hogy el van,mert amikor kimegy semmit nem csinálhat!!! ...de ez már egy másik téma! :)

2016. febr. 7. 12:39
 46/51 anonim ***** válasza:
0%

Igen, agyonféltett gyerekekkel vagyunk tele.És ez nagy baj.

Elképesztő hülyeséget olvastam az előbb, miszerint "mit ehetek ha szoptatok?" Nekem ez azért furcsa, mert én mindent ettem, sőt kávéztam is.Elképesztően modernizálódtak a dolgok 6 év alatt.:)))

2016. febr. 7. 12:47
 47/51 anonim ***** válasza:
0%

Laktóz:lassú erjedése is indokolja csecsemőtápszerek édesítésére való felhasználását.Csecsemőtápszerekbe is azért teszik,mert kedvezően befolyásolja a kálcium és a foszfor felszívódását a bélből,s elősegíti a fehérje beépülését.

Üdvözletem az aggódó anyukáknak, és a mindenttudó védőnőknek.:)))

2016. febr. 7. 12:58
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen ami miatt hozzászóltam-szinte a ló túloldalára átesve- a következő volt:

Mindenki azt állítja, hogy ő milyen nagyon egészséges. Közülük a legtöbben nem egészségesek, mert magas a koleszterinjük/magas a vérnyomásuk/túlsúlyosak/cukorbetegek/ezer gyógyszert szednek, hogy ezek ne okozzanak mindennapos gondot, meg ugye egyszerűbb fosni, mint tejföl nélkül enni a töltött káposztát, stb. Akkor miért mondják ezek az emberek, hogy ők egészségesek?A problémám nem az, hogy valaki tejet ad, hanem az, hogy "mi is ettünk mindent és egészségesek vagyunk", holott többnyire ez nem igaz.

2016. febr. 7. 15:18
 49/51 A kérdező kommentje:
Persze,azt aláírom,hogy akinek a családjában vannak ilyenek az sokkal óvatosabb mindennel. De amint azt már megírtam én nem a többi embert nézem,hanem a saját családomban lévőket! Akik között hála Istennek nem volt és most sincs semmi betegség,nem fosik senki (ahogy ezt többen írtátok),nem túlsúlyos senki...Éppen ezért nem 3rdekel,hogy az emberek többsége szenved valamelyiktől is,mert az nincs rám hatással. Nyilván ha közülünk is mindenféle nyavalyában szenvedne a fél rokonság én is úgy látnám a dolgokat ahogy Ti.
2016. febr. 7. 20:05
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ilyen jól elajnározgatjátok egymást, akkor nincs is szükség itt a normális emberekre.

Csak még mindig nem tudom, hogy a tejberizs mióta RENDES étel. Mi a tökömnek kell napjában kétszer megtömni édességgel? Csak azért, mert az anyja szerint az a RENDES étel. A fracért nem ehet az a gyerek tökfőzeléket, ami neki való. Te meg eheted naphosszat a tejberizst.

Nem a tápszer mellett érvelünk. De te annyira gyökér vagy, hogy ezt sem sikerült megértened. De látom, már a többiek is itthagytak, mert felesleges.

Egyébként de, épp azért van a régebbi generációk között sok 67 gyerekes család, mert e 7-12. gyerek meghalt 1-2 évesen vagy még a szülőcsatornában. Akinek szerencséje volt, az meg túlélte. Reméljük, a te gyerekednek is szerencséje lesz.

2016. febr. 8. 13:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!