Mennyiszer kaphat tejberizst egy nap?
Sziasztok!
Van egy 6 és fél hónapos babám és (mielőtt megköveznétek) védőnővel egyeztetve,szeretnék neki adni tejberizst, felesen. Nem beszéltük meg,hogy hányszor és mennyit,mert azt mondta először próbáljam ki,hogy megeszi-e. Nagyon ízlett neki,csak nem tudom,hogy napi 1x vagy esetleg de. és du. adhatnék-e neki,vagy hagyjak ki pár napot a 2 között? Nem tudom megkérdezni a védőnőnket, mert szabadságon van a héten és nem érem utol a telefonján, ezért írok ide.
Ja és nem igazán érdekelnek azok a kommentek,amik arról szólnak,hogy 1-2 éves kor alatt gyakorlatilag megölöm a gyerekem ha tejet adok neki!
Azokra lennék kíváncsi, akik adnak a babának rizst! Ha nem is tejben,csak vízben főttet,de mennyit és mennyiszer. Mikortól lehet emelni az adagot...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Akkor hajrá. Csak tudod, mi, normális emberek, jobbat akarunk adni a gyerekünknek, mint amit mi kaptunk.
A tejberizsnél ezer jobbat fel tudok sorolni, nem kell feltétlenül tápszerrel tömni (ahogy azt te teszed egyébként, reggel, délben, este, úgyhogy nem tudom, mit magyarázol arról, hogy a portól vagy a víztől kellene megerősödnie az immunrendszerének). Az például nem jutott eszedbe, hogy ehetne az a gyerek a teljesség igénye nélkül: répát, krumplit, sütőtököt, almát, glutént bármilyen formában (tápszerbe mártogatott kalács, hogy mást ne mondjak), karfiolt, brokkolit, HÚSt, zöldborsót, karalábét, cukkinit, zellert, tököt, spárgát, banánt, körtét, gesztenyét, céklát? Pont napi két tejberizstől fog megerősödni az immunrendszere?
Ha csak a fent felsoroltakat bevezeted, már pikkpakk nyolc hónapos, amikor már feldolgozott tejtermékeket nyugodtan ehet, mert meg tudja szépen emészteni (sajt, joghurt, tejföl, túró). És ezek mellett tényleg úgy csinálsz, mintha nem lehetne mivel etetni a gyereket, csak porral meg vízzel?
Azt hogy Down-kóros, nem igazán lehet befolyásolni, azt viszont lehet befolyásolni, hogy megfulladjon-e pár hónaposan a mogyorótól pl. Nem adok neki, így tuti nem fullad meg tőle.
De tejet én meg azért nem adok neki egyébként, mert van anyatejem így nem szükséges. Ha nem lenne, akkor tápszert adnék neki, mert abban több a vas, és a vitaminösszetétel, jobban az embergyerekek igényeihez van igazítva, bár az is tehéntejből készül. Így ha nem lenne tejem, akkor is tudnám, hogy nem lesz hiánybeteg.
De adhatsz tejet a gyerekednek, nem biztos hoyg lesz nála allergia, de előfordulhat, vagy csak felnőtt korában lesz lesz kisebb-nagyobb problémája, de nem fogod tudni, hogy a tejtől-e vagy akármi mástól. Sőt, kevés esélye annak, hogy pont a te gyereked lesz az az egy a sokból, akinél akármilyen kis problémát is okoz.
Így belegondolva, én is kaptam egy éves kortól, eddig nem tűnik úgy, hoyg bajom lenne tőle. De még (remélem) van jó pár évem, amikor előfordulhat, hogy valami bajom kijön a korai hozzátáplálásom miatt. Lehetek még cukorbeteg is. Mert hát ugye hadd egye az a szegény gyerek a csokit, azért gyerek, hoyg csokit egyen. Nem lett tőle semmi bajom, csupán minden gond nélkül be tudok vágni egy tábla csokit 10 perc alatt. Minden nap tudnék enni. (Komoly erőfeszítés kell, hogy az édes iránti vágyamat legyőzzem).De nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy kezdetektől fogva cukrosat zabáltattak velem. De "semmi bajom, egészséges vagyok." Pont, mint apám, aki húst hússal, zsírt zsírral eszik. Ő is egészséges, csak a vérnyomása, a koleszterinje, meg a súlya magas. Nem is allergiás, hiszen ő is evett pacalt 3 hónapos kortól, meg ilyesmi, csak fosik a tejtől.
22-esnek Már megbocsáss, de én nem nyúleledellel etettem a lányom!Soha nem is szerette a zöldségeket.Szoptattam 5 hónapos koráig, aztán kapott tápszert, és fokozatosan azt ette, amit mi.Az oviban az agyonféltett gyerekek lépten-nyomon göthősek, hánynak, megy a hasuk.A lányom max. megfázik, folyik az orra.Nekem is megvan az a könyv, és nagyon jó.
A Kérdező nagyon jól mondja a védőnőkkel kapcsolatban, nekem az idegeimre ment anno a miénk, gyereke se volt még, épphogy kiesett a főiskoláról, és ő akarta megmondani nekem, mi a jó gyerekemnek?!El is hajtottam, mint az őszi legyet.Fokozatosan bevezetve kapta az ételeket, és mindig figyeltem hogy reagál.
22-es! Annyira birom,amikor semmi infoval nyomják az előítéletet! Képzeld el,hogy kap gyümölcsöt meg zöldséget is.Gondolod,hogy csak Te adsz a gyerekednek brokkolit,meg almát,meg sütőtököt...?Én is ugyan úgy adom naki,akármilyen hihetetlenül is hangzik. Majdnem 6 hónapos koráig szoptattam,de utána már nem sajnos nem tudtam és pont azért,mert úgy vagyok vele,hogy talán a tápszerbe több a vitamin,mint a sima tejbe,ezért bármennyire is ellenzem adom neki. De korán sem azzal tömöm,mert azt csak reggel és este kap.Csak közben rendes tejet is adok neki,mert nem gondolom,hogy bármi baja lesz tőle. Mint írtam,a saját családomból indulok ki. Én sem kaptam tápszert,hanem helyette tejet és nem fosom szét az agyam,nem vagyok se glutén,se laktózérzékeny...
Az alvást is tudom kezelni,attól mert kb 3-4 alkalommal elcsúsztunk vele nem azt jelenti,hogy még ezt sem tudom megcsinálni.A kérdésem az volt,hogy baj-e,ha elcsúszunk a fürdetéssel.
15ös vagyok. na hát arra jutottam rövid nyomozás után, hogy csak a házi, friss tejet kell felforralni és vízzel hígítani, mert túl zsíros. a bolti, x%-ost felesleges hígítani, nem lesz jobban emészthető.
csak azért írtam, mert kérdeztem és te se tudtad. mondjuk így már látom benne a logikát :)
bocs az offért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!