Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyiszer kaphat tejberizst...

Mennyiszer kaphat tejberizst egy nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 és fél hónapos babám és (mielőtt megköveznétek) védőnővel egyeztetve,szeretnék neki adni tejberizst, felesen. Nem beszéltük meg,hogy hányszor és mennyit,mert azt mondta először próbáljam ki,hogy megeszi-e. Nagyon ízlett neki,csak nem tudom,hogy napi 1x vagy esetleg de. és du. adhatnék-e neki,vagy hagyjak ki pár napot a 2 között? Nem tudom megkérdezni a védőnőnket, mert szabadságon van a héten és nem érem utol a telefonján, ezért írok ide.

Ja és nem igazán érdekelnek azok a kommentek,amik arról szólnak,hogy 1-2 éves kor alatt gyakorlatilag megölöm a gyerekem ha tejet adok neki!

Azokra lennék kíváncsi, akik adnak a babának rizst! Ha nem is tejben,csak vízben főttet,de mennyit és mennyiszer. Mikortól lehet emelni az adagot...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 5. 15:59
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
25%

Az igazi tej,(nem a bolti) igenis egészséges egy gyereknek.Régen is azt kaptak, érdekes módon felnőttek gyerekek, és makkegészségesek!

Ráadásul a védőnő is azt mondta a kérdezőnek, hogy adhat.Feltételezem, hogy nem egy 20 éves "modern" felfogású csitriről van szó, hanem egy tapasztalt, gyereket nevelő, értelmes védőnőről.

Semmi baja nem lesz a picinek a tejtől.A higítást pedig azért mondták régen is, mert a házi tej (ami a legjobb), elég erős zsírtartalmú, ami tényleg hasmenést okozhat.

De ezt a "divatos" laktózérzékenységet nem ez váltja ki.Sőt, pont ellenkezőleg.Az a baba, akit búra alatt tartanak, 10x hajlamosabb lesz később a különböző allergiákra.

2016. febr. 6. 09:43
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Az apukám egy nagyon kemény fickó, keveset beteg, szívós, inas-izmos, erős, de ő úgy mondja hogy "beteg a tejtől".

Nincs diagnózisa, mert nem foglalkozott ezzel annak idején senki, de apukám a saját maga tapasztalatai alapján mindent elkerül, aminek bármi köze van a tejhez. Ő pl. laktózérzékeny, csak szerintem még ezt a szót se ismeri.

Na lehet mondani, h bezzeg régen nem volt ilyem....Jaj, annyira bírom, mikor azt mondják, h nézd meg a nagyit meg a dédit, milyen egészséges. Jah, mert ők élve maradtak....Nézd meg a testvérét, ott van a temetőben, élt 2 évet.

2016. febr. 6. 15:58
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Abban az időben tényleg csak a legerősebbek maradtak életben, ma meg kb. mindenki és lehet, kérdező, h ate gyereked is meghalt volna abban iz időben, csak hála ezeknek a túlaggódós védőnőknek meg h.ülye orvosoknak, meg idióta kutatóknak többet tudunk az emberi testről és ki tudjuk védeni a betegségeket.

De ti csak hülyézzetek le mindenkit, ti biztos jobban tudjátok, mert hát a dédi meg a nagyi is így meg úgy :D

Ezeket a szabályokat, hogy mit mikor kell bevezetni a babának az étrendjébe nem az anyák szívatására találták ki, hanem azért, h minél több betegséget kivédjünk. Persze, megtörténhet, h nem lesz semmi baja a tehéntejtől a 8 hetesnek, de az is lehet, h igen! És lehet, h pont a tiednek!

2016. febr. 6. 16:04
 34/51 anonim ***** válasza:
0%

33-as elment az eszed!Kikerül az iskolából egy 20 éves kiscsaj és ő tudja mi a jó a gyereknek?!Az a legszebb, amikor egy háromgyerekes anyát próbál kioktatni.Hát elmegy ez a sok lökött a...nem írom le hova.

Okoskodó majmok!

2016. febr. 7. 09:52
 35/51 anonim ***** válasza:
0%

A sok okosnak mondom: a tápszerek tartalmaznak tejcukrot.

További szép napot!

2016. febr. 7. 09:58
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóka, nemcsak egyféle tápszer van. Nestlé AL 110, Pregomin, Neoate, soroljam még a laktózérzékeny babáknak adható tápszereket?

Komolyan mondom, ha nem látnám, nem hinném el, h vannak ilyen buta emberek a 21. században, az internet, az okostelefonok világában.

2016. febr. 7. 10:06
 37/51 A kérdező kommentje:

:) Hát pont ez az, hogy most a telefon az okos,nem pedig az ember! ...

Nem az orvosok meg a tudósok a hülyék,ez nyilvánvaló,senki nem ezt mondja! A baj ott kezdődik, hogy már az egészséges táplálkozást illetően átesnek sokan a ló túloldalára! Nézd meg pl. az óvodákat, semmit nem tesznek az ételekbe,nem ízesítenek semmivel,mert a cukortól is baja van a gyereknek,a só meg egyenesen méreg! Nyilván nem sóból kell állni az ételnek,meg a teába se kell fél kiló cukrot bele tenni,de egy pici só jobban kihozza az étel izét. Aztán csodálkoznak,hogy a gyerek nem eszik meg semmit és éhesen megy haza az oviból,iskolából!

Sokáig az volt,hogy fél éves korig ne adjunk tejet,később ez kitolódott 1 éves korig,most már valahol azt írják, hogy 3! éves koráig semmilyen formában ne találkozzon a gyerek tejjel. De olyat is olvastam,hogy a legjobb az lenne ha egyáltalán el lenne felejtve a tej,mint étel alapanyag vagy inni! Azért ez már nevetséges!

Nincs a tápszerrel semmi probléma, de ne találjuk már ki,hogy lassan a por megfelelőbb táplálék, mint a rendes étel!

Én személy szerint csak azért adom a tápszert,mert mér nem tudom szoptatni és gondolom több vitamint tartalmaz (még ha mesterségesen is), mint a tej. De nem azt jelenti,hogy azon kívül semmi mást nem ehet a gyerek,mert akkor tuti, hogy mindenféle nyavalyája lesz! A glutén tartalmú ételeket is pont azért kell bevezetni 7 hónapos korig, hogy később minél kevesebb esély legyen arra, hogy érzékeny lesz rá.

Az meg akkora hülyeség, hogy régen 10-ből 2 gyerek élte túl....ja,azért volt régen minden családban 6-7 gyerek (vagy még több), mert mindenki meghalt! Hagyjuk már! Nem mi hülyézünk le senkit,hanem pont Ti,akik annyira odavagytok az egészséges táplálkozástól és pont ezért nem adtok szinte semmit a gyereknek!

Érdekes én még kint játszottam pici gyerekként a játszótéren,a homokozóba,egymást dobáltuk a homokkal,belenyúltam szutykos kézzel a számba,reggel kimentünk játszani és ebédre mentünk be,akkor mostuk meg először a kezünket és mégsem haltam bele! Nem volt ilyen hülyeség, hogy EU-s szabvány miatt már szinte semmit nem lehet berakni a játszótérbe,mert minden veszélyes! ... ja és én a jobbik eset voltam a többi kisgyerekhez képest! Ezt csak a 'túlesnek a ló túloldalára' dolog miatt írtam!

És akkor most lehet jönni azoknak a kommenteknek,amik majd szidják az Anyámat, hogy ilyen meg olyan szülő volt....Már alig várom! :)

2016. febr. 7. 10:35
 38/51 anonim ***** válasza:
47%

Hát kedves Kérdező, látom, hogy egyedül én vagyok olyan "hülye" aki egyetért veled:)))

Laktózmentes tápszer?Miért akarod kedves válaszoló megvonni a gyerekedtől a tejcukrot?

Ja, ha olyan káros lenne, szerintetek beletennék tápszerbe?Tiszta nevetséges, hogy nem ihat a gyerek ég tudja meddig tejet, de a tápszert pedig laktózzal készítik.

2016. febr. 7. 11:36
 39/51 anonim ***** válasza:
0%
Még annyi, hogy én nagyon fűszeresen főzök, sóval sem spórolok, drága lányom imádja a főztöm, hisz ezt szokta meg.Nálunk szerencsére az oviban nem szúrták el a kaját idióta EU-s szabványok miatt, titokban minden úgy van, ahogy eddig volt.Egyébként a sóra szüksége van a szervezetnek, nagyon is Nátrium-klorid.:)))
2016. febr. 7. 11:40
 40/51 A kérdező kommentje:

:) Arról nem is beszélve, hogy sok tápszert adó Anyuka tömi a bolti pépekkel a gyereket. Aminek a 90%-án rajta van, hogy 5 hónapos kortól adható és pulykahús,marhahús meg minden szar van benne,de a tej az kinyírja a gyereket tuti! Ráadásul megveszik azt a sok szart,aminek köze nincs a rendes kajához,de még ahhoz se,amit ráírnak, hogy állítólag tartalmazza, de az biztos jó neki!

A másik meg, hogy banánt ne adj a gyereknek 8 hónapos koráig, de banán ízű tejpéppel nyugodtan tömheted éjjel-nappal! Amire szintén az van írva, hogy 5 hónapos kortól már adható! Nyilván azért, mert olyan sok banánt látott az elkészítése során! De nyilván egészségesebb por formájában banánt adni,mint gyümölcs formájában! :)

A környezetemben lévő Anyukák ki se mennek ilyen-olyan fertőtlenítő kendő nélkül sehova, ha valaki hozzáér a babakocsihoz már törölgetik is át,mert 'Jajj hozzányúl a gyerek,piszkos lesz a keze,beveszi a szájába,elkap valami fertőzést,jövő héten meg belehal szegénykém,mert aki megfogta biztos leprás volt vagy valami nyűgje baja van!' Még a széltől is védve van az összes,ha szemereg az eső ki se viszi egyik se,mert jajj meg fog fázni,járhatok vele a dokihoz. Ahelyett, hogy tenne a kocsira egy nyamvadt fóliát vagy akármit, ami megakadályozza, hogy beessen az eső. Kiviszik a szerencsétlen gyereket a játszótérre, hogy majd milyen jót fognak szórakozni,de ne nyúlj ehhez se,meg ahhoz se,ülj a padon,nehogy eless! De azért érezd már jól magad!

És az 'ilyenek' mondják,hogy annyira jó anya vagyok,mert mindentől megvédem a gyerekemet! Igen,csak éppenséggel ÉLNI nem hagyjátok azt a szerencsétlent!

2016. febr. 7. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!