Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyiszer kaphat tejberizst...

Mennyiszer kaphat tejberizst egy nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 és fél hónapos babám és (mielőtt megköveznétek) védőnővel egyeztetve,szeretnék neki adni tejberizst, felesen. Nem beszéltük meg,hogy hányszor és mennyit,mert azt mondta először próbáljam ki,hogy megeszi-e. Nagyon ízlett neki,csak nem tudom,hogy napi 1x vagy esetleg de. és du. adhatnék-e neki,vagy hagyjak ki pár napot a 2 között? Nem tudom megkérdezni a védőnőnket, mert szabadságon van a héten és nem érem utol a telefonján, ezért írok ide.

Ja és nem igazán érdekelnek azok a kommentek,amik arról szólnak,hogy 1-2 éves kor alatt gyakorlatilag megölöm a gyerekem ha tejet adok neki!

Azokra lennék kíváncsi, akik adnak a babának rizst! Ha nem is tejben,csak vízben főttet,de mennyit és mennyiszer. Mikortól lehet emelni az adagot...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 5. 15:59
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
77%
Szerencsére 1980 óta semmit nem fejlődött az orvostudomány. Éljen!
2016. febr. 5. 19:48
 12/51 anonim ***** válasza:
100%
De, biztosan fejlődött.Csak ezt éppenséggel nem feltétlen az orvosok találták ki, nagyobb részt a sok agyonaggódó védőnők.
2016. febr. 5. 19:54
 13/51 A kérdező kommentje:
Szerencsére fejlődött, de a tényeken nem változtat! A "régieknek" még mindig semmi bajuk. Lásd akár a saját nagymamádat,nagypapádat! Nem valószínű, hogy tápszert ettek. És hasonlítsd össze a mostani gyerekekkel. Az egyik ilyen érzékeny,a másik olyan érzékeny,ennek is meg annak is minden baja van! Pont azért, mert a tápon kívül semmit nem kapnak,akkor mégis hogyan tudná megszokni a szervezete?!?
2016. febr. 5. 20:01
 14/51 anonim ***** válasza:
44%
Azért érdekelne a sok túl modernizálódott anyuka véleménye, vajon az ő szüleik/nagyszüleik mit ettek bébikorukban/kisgyermekkorukban?Bébiételt?Tápszert?Hahaha...
2016. febr. 5. 20:13
 15/51 anonim ***** válasza:

én tőled kérdeznék valamit kérdező. azt írod, sima teje nem adnál, ezért fele víz, fel tej... így, hogy vizet teszel bele, változtat valamit a tej összetételén vagy mi a fene logika van benne? nem tudok rájönni, pedig tényleg sok helyen írják ezt.

én 6 hónapos korától adtam neki "tejberizst", vízzel felfőztem jó sűrűre, majd mikor kihűlt, tápszerrel felöntöttem és turmixoltam. sokáig minden nap kapott, mert nagyon szerette

2016. febr. 5. 20:40
 16/51 A kérdező kommentje:
Magát a rendes okot nem tudom,hogy miért kell vizezni (gondolom a sűrűség miatt), de azért adom így,mert elővettem egy régebbi kiadású szakkönyvet (Csecsemőgondozás,gyermeknevelés a címe),még anyósom adta,mikor megszületett és abba is így írják.Pusztán ezért,de ha nem írna hozzá vizet,akkor csak simán forralva adnám.
2016. febr. 5. 20:49
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám mondta, hogy az ő gyerekei is kaptak mindent, mégsem lett semmi bajuk. Csak az egyik szívbeteg, a másik vesebeteg, a harmadig gerincbeteg. Azért 3-ból 3 beteg az szerintem nem túl jó arány. Ezek nem feltétlenül a tejtől vannak, de akkor nem mondható, hogy egészséges gyerekei vannak. Meg melyik felnőtt egészséges?Sokan szívbetegek, magas a koleszterinjük, cukorbetegek. Ezek viszont táplálkozással kapcsolatosak.

Régen is volt laktóz, tejfehérje vagy glutén érzékenység, csak nem tudtak róla. Rosszabb esetben meghalt a parasztcsalád 10. porontya, senki nem kötötte össze, hogy van-e köze a tehéntejhez, vagy a nátha vitte-e el. Az úr adta, az úr elvette. Jobb esetben csak fostak tőle. Pl. öregapám is hangoztatja, hogy ő is evett és eszik mindent, még sincs semmi baja. Ja, még él, viszont még a víztől is hasmenése van. Mindenhova wc-papírral jár és időnként bebújik egy-egy bokorba az utcán. De legalább "egészséges", mert a laktózérzékenység csak "divat", neki olyan nincs.

Lehet, hoyg régen (vagy néhányan most) nem törődtek azzal, ha egy gyerek naponta fosott, de a mai világban ez egy kellemetlen tünet.

Régen nem vizsgálgatták, hogy mit okoz a tehéntej/egyéb állati tej HOSSZÚTÁVON. Ugye ki gondolna arra, hogy a felnőttkori betegség a csecsemőkori tejadáson múlik.

Az igaz, hogy a laktózintolerancia genetikailag öröklődik, de felnőtt korban is kialakulhat. A homozigóta dominánsok kezdettől fogva allergiások, a homozigóta recesszívek sose lesznek betegek, a heterozigóták viszont gyerekként egészségesek, felnőttként problémájuk lesz a laktózzal. Anyám pl. mindig is rengeteg tejet ivott. Amikor engem szoptatott, minden nap legalább egy literrel megivott, mégis bírta. !0 évesen már nem bírja.

Ugye lehet mondani, hoyg kinek nem lett baja a tejtől. De ha 1000 gyerekből 999-nek nem lesz baja tőle, az enyémnek meg igen, az engem és a gyerekem nem fogja vigasztalni, hogy a Gizikének meg a Petikének sincs semmi baja a tejtől. Az is lehet, hogy 1000 gyereknek semmi baja a mogyorótól, de ennek nem tudnék örülni, ha az egy évesemnek adnék és allergiás reakcióban ott fulladna meg pár perc alatt.

2016. febr. 5. 21:03
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Az a Spock könyv, és már jócskán eljárt felette az idő. Jóérzésű ember nem nevel az alapján gyereket. Nem a túlaggódó védőnők találják ki, hogy melyik ételt mikor érdemes bevezetni.

A nagyanyáink közözz meg ugyanannyi laktózérzékeny volt mint most, csak akkor nem laktózérzékenységnek hívták, hanem úgy, hogy "fosik a tejtől", és egy picit se foglalkoztak vele. Nem is kellett, mert lényegesen erősebb volt az immunrendszerük, mint a mai emberé.

Remélem, minden tekintetben a dédszüleid módszereit követed és nem egy multicéghez jársz dolgozni, hanem reggelente tehénfejéssel indítod a napot, aztán meg kiganajozod a disznajt. Gratulálok. Biztosan egészséges gyereked lesz.

És mielőtt félreérted: nem az a baj, hogy tejet adsz neki: hanem hogy annak ellenére adsz neki, hogy tudod, hogy nem ez a legjobb neki.

2016. febr. 5. 21:04
 19/51 A kérdező kommentje:

Megjöttünk...már vártam az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat! :) Szerintem mindenki a saját környezetében élőket nézi elsősorban nem pedig a szomszéd akárkijének az akárkijét. A Te családodban az van,az enyémben senkinek semmi baja.Pont azért más a mostani gyerekeknek az immunrendszere,mert semmit nem kapnak! Nincs is mitől megerősödni! A portól legyen "masszív" az a szerencsétlen vagy a víztől? A 1000-ből egy gyerekes témához meg csak annyit,hogy ennyi erővel senki ne is szüljön gyereket,mert x ezerből egy tuti,hogy Down-kóros lesz vagy valami más baja lesz! A szomszéd baba Down-kóros lett,akkor én nem is szülök,mert lehet,hogy az enyém is az lesz! Ez hülyeség!

Egyébként pont beletrafáltál,mert ha tehenet nem is fejek,de képzeld vannak csirkék,nyulak és még

2016. febr. 5. 21:20
 20/51 A kérdező kommentje:
bocsi,félrenyomtam.Szóval még árválkodik egy disznó is az udvarban,de ne foglalkozz vele.Mivel Apukám kamionsofőr,Anyukám pedik műszakban dolgozik,ezért én vagyok otthon (mert ugyebár a párom is dolgozik) akinek muszáj ellátni az állatokat,úgy,hogy még van egy német juhászom is. Tehát valamit azért csak értek a ganézáshoz :D
2016. febr. 5. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!