Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért erőlteti mindenki a...

Miért erőlteti mindenki a hozzátáplálás megkezdését 4 hónaposan csak azért mert tápszeres?

Figyelt kérdés

Az orvos és a védőnő is ezzel nyúz.

Már azt se tudom, hogy hogy szereljem le őket. Hiába mondom el újra és újra, hogy még várni szeretnék a kóstoltatással is, mert 1) sok allergiás van a családban; 2) még most se nőtte ki teljesen a hasfájást, gyakran kínozzák a szelek; 3) egyébként se "hiszek benne", hogy a tápszeresnek érettebb az emésztőrendszere (és egyre több kutatás támasztja ezt alá); 4) semmiről nem marad le, ha csak 6 hónaposan kezdjük.

Egyébként csak 3,5 hónapos kora óta tisztán tápszeres, és most 4,5.

Azért se akarom elkezdeni, mert bizony akarok még 1,5 hónap "nyugit", amikor nem kell azon aggódnom, hogy "van kaki, nincs kaki", hogy "megy a hasa vagy belekötött és hogy oldom meg", eleget kínlódtunk ezzel idáig és most ideális. Refluxos is a kicsi, emiatt is ajánlották hogy kezdjük el, de már anélkül is sikerült megtalálni az optimális tápszer-sűrítő kombinációt és remekül hízik is, ezt se akarom idő előtt megakasztani, eleget szenvedett. A mozgásfejlődése is lemaradt a gyengeség miatt, most hozza be. (A súlya azóta több mint oké: 7100g 65 centihez).

Titeket (akik nem akarták korábban elkezdeni) milyen érvekkel próbáltak meggyőzni?

Hogy szereltétek le az erőszakoskodást?

Tudom, én etetem, más nem tudja megtömni az akaratom ellenére, de hazudni se szeretnék a védőnőnek, orvosnak, hogy "igen, kóstoltatom" csak azért hogy elhallgassanak.

2016. jan. 6. 11:59
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Nézz meg egy adhatósági táblázatot, anyatejesnek 6 hótól tápszeresnek 4 hótól."

Pont ez az hogy megnéztem, nem is egyet. A friss tudományos szaklapok 6 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálást attól függetlenül, hogy tápszeres vagy anyatejes a baba.

"Minket is korán etettek a szülők annak idején, ÉS???"

Engem ugyan nem. Férjemet igen, ő lett válogatós és majdnem mindenre allergiás.

Egyébként attól se megyek falnak, ha válogatós lesz, de allergiás ne legyen, ha elkerülhető. A válogatás tipikus gyerek tulajdonság, amit a többség kinő.

Ez még véletlenül sem elegendő érv ahhoz, hogy korábban kezdjem.

Az emésztés megérésében számít egy-két hónap is, az ízek megkedvelésében szerintem nem, arra lesz ~70-80 éve, felnőttként is változik az ízlés.

2016. jan. 8. 10:01
 12/13 anonim ***** válasza:
10-es vagyok! Még valami: az előttem szólónak részben igaza van. Régen valóban 3 hónaposan már elkezdték a hozzátáplálást. DE, nem azért, mert az hű de jó volt a babának, hanem azért, mert az anyjának vissza kellett mennie dolgozni és igen nehezen etethette volna más a gyereket, ha még szopik! 30 kollégám van a munkahelyemen, aki 40 év feletti és egy sincs köztük, aki nem allergiás valamire! Nekem főleg anyós magyarázott, hogy, ha 30 évvel ezelőtt jó volt, akkor most miért nem? Volt vita, veszekedés, persze én voltam az utolsó, de én úgy voltam vele, hogy én attól tudok aludni, ha ő nem szeret, de attól nem tudnék, hogy azért ártottam a gyerekemnek, mert nem mertem szembeszállni vele! Hál'istennek a dokim és a védőnőm ebből a szempontból is teljesen normális én nyugodtan hallgattam rájuk! Ők mindig azt mondták, ha kaphatja x hónaposan, akkor adhatom x hónap 2 hetesen! És ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy te eteted, nem tudják megtömni akaratod ellenére! Eljön az az idő, amikor nem csak karban lesz. Ne tudd meg hány alkalommal kellett focikapust megszégyenítő vetődéssel kikapnom a totyogó gyerekem kezéből a neki még nem való falatokat, amit akár asztal alatt is odacsúsztattak neki csakhogy bizonyítsák, hogy én vagyok a h*lye. érdekes, amikor még nem ehet bármit, akkor minden okos rokon a te gyerekedet akarja etetni és persze azzal, amit te nem akarsz neki adni! Úgyhogy kösd fel az alsóneműd, ezzel nincs vége csak most kezdődik! Hazudnod meg nem kell, ha a férjem unokahúgát nem küldte bitófára az orvosuk, amiért a koraszülött, refluxos, 6 hónapos gyerek fagyit eszik, akkor téged se fognak! A kislány 1 éves, még midig órákig hány evés után. 3 hónaposan hozzátáplálták! Mert neki iis okos a védőnője! 3 foga van, ennek ellenére 2 marokra eszi a nápolyit, de turmixolják neki a főtt répát! Ez a nemtörődömség! Csak állj a sarkadra és csináld azt ami a babádnak jó! Te vagy a felelős érte, nem a sok "okos"!
2016. jan. 11. 22:45
 13/13 anonim ***** válasza:
53%
Sziasztok! Először is az egyik hozzászóló aki az anyatejről beszélt, ki hibáztatott bárki azért mert nincs teje? Ilyenről szó sem volt. :-) én babám is tápszeres, erről csak a természet tehet. Mikor óvodás voltam nem volt olyan h laktóz érzékeny étrend, meg cukorbeteg gyerekek, az óvónők is megmondták h egyre több ilyen van. Régen nem volt. Kérdező ha ennyire parázól akkor ne adj a babádnak csak tápszert és kész. És ne kérdezz ha nem birod elfogadni. A vitát meg pont az kezdte aki irta. Az előzőek csak a véleményüket irták. :-)
2016. jan. 12. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!