Hozzátáplálás! Hogyan kezdjek neki?
Figyelt kérdés
4 hónapos babám anyatejet és tápszert kap fele-fele arányban cumisüvegből. A doktorbácsink azt javasolta,hogy kezdjem el bevezetni az ételeket, első körben gyümi levet majd pépet adjak neki. Tegnap bevásároltam babaétkészletet, 4 hónapos kortól adható ételeket italokat. De mégis hogyan kezdjek hozzá? Azt tudom hogy 2 etetés között kell kóstoltatni2016. jan. 6. 11:10
1/3 anonim válasza:
Mindig délelőtt kóstoltass, mert ha allergiás, inkább akkor derüljön ki, egyszerűbb orvoshoz vinni, mint éjszaka ügyelet. Pl alma levét kicsavarod, és evés előtt(lehet utána is) Kiskanállal adsz neki. 1-2 kanál. Következő nap 3-5 kanál. Szép fokozatosan. Ha elfogadja, utána a húsát is adhatod, megint egy kanál. Szép fokozatosan, elég 2-4 nap új ízt adni neki. Akár 3-4 hét is lehet, mire kiváltasz egy étkezést.
2/3 anonim válasza:
Én etetés előtt kezdtem kóstoltatni.
2-3 kanál nyers répalé volt az első. Ezt pár napig, majd almát. Aztán pürét.
Nem bolti ételekkel kezdtem, de amikor már evett több dolgot, akkor már adtam üvegest is. Kecskemétit. 5,5 hónaposan már egy egész üveggel megevett.
Babaitalt, csak később adtam. Vízzel kínáltam.
3/3 anonim válasza:
2 etetés között felesleges kóstoltatni, mert akkor a gyerek nem éhes. Etetés előtt érdemes. (anyatejeseknél esetleg etetés után, de az más tészta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!