Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Két védőnőnk (költözés miatt)...

Két védőnőnk (költözés miatt) két félét mond: az egyik szerint kezdjük el most 4 hónapos korában a másik szerint 6 hónaposan. Én a másodikra hajlok, de mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Anyatejes a baba? Ha kizárólag anyatejes, telejsen felesleges 6 hónapos kora előtt bármi mást is kapnia a WHO ajánlása szerint. Ha tápszeres, akkor 4 hónapos kortól szokták már kóstoltatni mással is a babákat.

Amit tudnod kell: minél előbb vezeted be a leveket, pépeket, szilárd táplálékot, annál hamarabb fogjátok abbahagyni a szoptatást nagy valószínűséggel. Ha sokáig akarsz szoptatni (nem kizárólag, hanem ételek mellett is), akkor nem kell elkapkodni a dolgot, ha ez nem olyan fontos szempont, _és_ emellett a babád is nyitott az új ízekre, akkor igazából baja nem lesz attól sem, ha 4 hónaposan kap naponta pár mokkáskanál almalevet vagy krumplipürét anyatejjel hígítva, stb. De erőltetni semmiképp ne erőltesd, nincs rá szüksége még, az anyatej tökéletesen elég 6 hónapos koráig.

2015. nov. 24. 10:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy ha jól fejlődik az anyatejjel is, akkor nem kell még hozzátáplálni.

Ha belassul a súlygyarapodás, akkor lehet előbb.

Én a harmadik kisfiamnál azért is kezdtem el 5 és fél hónaposan, mert neki már akkor volt két foga, kívánta a rágást. Ettől függetlenül még mindig szopik, most 2 éves és három hónapos!

2015. nov. 24. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha kizárólag anyatejes, felesleges 6 hónapos kornál előbb kezdeni.
2015. nov. 24. 10:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Eleve van ellentmondas a legujabb ajanlasokban is: elvileg anyatejes babanal 6 hos korig csak anyatej, tapszeres babanal 4 hos kortol lehet kezdeni a hozzataplalast. Ugyanwkkor ma azt hangsulyozzak,h 4-6 hos kor kozott kell minden babat hozzaszoktatni a glutenhez. Ezt meg ciciztetessel nem lehet bevinni....
2015. nov. 24. 10:31
 5/7 A kérdező kommentje:
anyatejes. hát nem tudom, megvárjuk szerintem a 6 hónapot.
2015. nov. 24. 10:35
 6/7 aHermann ***** válasza:

Szia!

3 gyerekünk van kis korkülönbséggel (4 év alatt születtek). Annyi változás volt mindegyik gyerkőcnél a hozzátáplálással kapcsolatban (egyébbel is), hogy csak kapkodtam a fejem. (Nagynál glutén 1 éves korig legyen, a picinél már 6 hónapot mondtak.)

A nagyok 6 hónapos korukig csak szopiztak, utána kezdtük a hozzátáplálást. 1 korukig szopiztak. Teljesen egészségesek.

A pici 8 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, nem volt hajlandó semmit elfogadni, utána is immel-ámmal. Aztán 1-2 után gyakorlatilag rögtön csirkecombbal nyitott volna, úgy kell visszatartani babásabb ételekre, mert az emésztésben még nem tart a rendes ételeknél. Most lesz 1 éves, teljesen egészséges.

Egyik sem allergiás semmire.

Nézd, 5 hónaposan megpróbálhatod a kóstoltatást, majd a babád eldönti, hogy kell-e neki vagy nem. Ha nem, majd visszatérsz 1 hónap múlva a dologra. Nem kell kétségbe esni.

2015. nov. 24. 11:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem várjátok meg a 6 hóbapos kort.
2015. nov. 24. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!