Költözés esetén hogyan kell a másik helyről igényelni a családi pótlékot és a gyest?
Figyelt kérdés
Másik megyébe költöztem és nekem azt mondták,hogy először vissza kell mondanom az előző helyen a gyest és a családit és úgy tudom igényelni itt ahol most lakom.Igaz ez?Ha igen akkor arra a hónapra már nem is kapok gyest és családit?
Ha születik egy 3. baba akkor amikor még a 2-kal gyesen vagyok akkor kérhetem a kicsi után a gyest vagy majd csak akkor ha a 2. betölti a 3 évet?
Bocsi az értetlenkedésért,de ehhez nem igazán értek :S
2010. febr. 27. 17:03
1/4 anonim válasza:
1. A MÁK honlapján találsz nyomtatványt, azon módosítod a lakcímed, feladod postán, ennyi. (Személyesen is intézheted, de így egyszerűbb.)Az ellátásokat folyamatosan kapod, ne aggódj. 2. A kicsi után akkor kérheted a gyest, ha nem kapsz utána tgyást, és gyedet.
2/4 anonim válasza:
Bocs hogy nem a kérdésedre válaszolok,de azt szeretném kérdezni az első válaszolótól,hogy ez a nyomtatvány hol van,amin a lakcímemet tudom változtatni?Nem találom..:(Köszönöm!
3/4 anonim válasza:
Ugyanazon a nyomtatványon kell, amin az igényt bejelented.
4/4 anonim válasza:
Ha megszületik a 3. baba, vagyis "beleszülsz" a GYES-be, célszerű megigényelni utána rögtön, így nem fordul elő, hogy elfeledkezel róla. Tkp. folyamatosan fogod kapni a pénzt, csak a 2. gyerek betöltött kora után a 3.-ra küldik. De biztosan GYES fog járni? Nincs olyan jogviszonyod, ami pl. GYED-re jogosítana? ( fennálló munkaviszony, esetleg szünetelő munkanélküli segély)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!