A mai nők reagálják túl az ételek bevezetését?
Nekem még sajnos nincs gyerekem. De gyakran szóbakerülnek kolléganők közt a babás témák, legutóbb a hozzátáplálás.
Két idősebb, 45-50 közötti nő fejtette ki véleményét. Abban mindketten egyetértettek, baromság, hogy a babáknak először sima zöldség és gyümipürék jöhetnek, meg miért ne lehetne sózni, fűszerezni? A másik kereken kimondta, ő már a pici pár hetes korától azzal etette a gyereket, amit ők ettek, mivel állítása szerint a tápszert nem ette meg (teje nem volt), csak az első gyereknél volt türelme ételeket fokozatosan bevezetni, bár azt sem olyan szigorúan véve. Tehát mivel szinte csak húst ettek, pörķöltszaftot, főzeléket, ami volt.
"Mégis felnőttek, ahogy sok millió ember, anélkül, hogy túl lett volna parázva a téma."
Hol az igazság? Ezzel én sem tudtam vitázni, nem is akartam gyermektelen, tehát hozzá nem értőként beleszólni. De érdekelne, mi a másik álláspont.
Illetve milyen következményei lehetnek a korai ételbevezetésnek, ha nem olyan jól reagál rá a baba szervezete, mint kolléganő kisebbik fiáé?
"Az biztos, hogy régen nem volt ennyi ételallergiás gyerek/felnőtt, mint ma."
Ez nem igaz, ugyan ennyi volt, csak szartak rá, nem ismerték fel. Pont múltkor beszéltük anyukámmal, hogy most így visszagondolva emlékszik egy férfira a faluból, akinek nagy hasa volt és 40 éves kora körül meghalt (gluténérzékenység).
"A férjem pl. laktóz érzékeny. Ki tudja nem-e azért, mert az anyósom hamar tejet adott neki."
Nem, nem azért. Kicsit olvass utána, a laktáz enzim elvesztése lenne a normális az ember fejlődésében (laktózérzékenység), szóval szigorúan véve az a nem normális, ha valaki nem laktóz érzékeny:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!